Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 713 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 375 wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 752 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 530 wyświetleń
  1. Kolumny do MF M2Si

• 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 832 wyświetleń
  2. Zmiana na stereo

• 8 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 59 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 96 odpowiedzi
    • 13k wyświetleń
    • 79 odpowiedzi
    • 10,6k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 834 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 692 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 545 wyświetleń
  3. Jakie kolumny

• 7 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 40 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 415 wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• A co Tobie Rafał nie pasuje w połączeniu Regi Elex mk4 z Classic 3/1?  
    • @kaczadupa Adam, nie przejmuj się tym, że Rega nie pasuje do Spendorów. Wiele wzmacniaczy do nich nie pasuje.  
    • W oczekiwaniu na wrażenia z odsłuchów @kassyx pozwolę sobie napisać nieco o moim drugim podejściu do ustawienia kolumn wg metody Audio Physic. Pacjentem są AP Sitara. Po kilku dniach walki stwierdzam, że się udało! Pierwsze próby robiłem ponad 3 lata temu, o czym pisałem kiedyś w tym wątku. Od tego czasu w pokoju pojawiło się sporo nowych paneli akustycznych (przód, tył, boki, sufit). Było też niewielkie przemeblowanie.  Aktualnie wygląda to u mnie tak jak na schemacie. Pomieszczenie 11m². Co się zmieniło? - znacznie lepiej ukazana, wielowarstwowa głębia - porządek, precyzja, obrazowanie zdecydowanie na plus - cała scena uległa rozszerzeniu - jeszcze mocniejszy efekt znikania kolumn - mniej odczuwalny główny mod pokoju (na ucho, na razie nic nie mierzyłem) - minimalnie spłycony impuls i uderzenie - dźwięk nie jest tak bardzo skupiony, nie wychodzi praktycznie przed kolumny, całość dzieje się po bokach, za nimi i na ich linii - sweet spot nadal pozostaję wąski Niestety, muszę stwierdzić, że powyższe ustawienie nie jest uniwersalne. Kompletnie nie sprawdziło mi się z monitorami od Dali i JMR. Scena zdawała się być mocno rozmyta, a efekt głębi był może ułamkiem tego, co udało się uzyskać z Audio Physic. Podsumowując. Nie zauważyłem minusów poza minimalnym osłabieniem energii brzmienia. Faktem jest, że niewielki już pokój stracił nieco na swojej funkcjonalności przez mocniejsze odsunięcie i większe rozstawienie kolumn. Będę potrzebował też nowych, minimum trzymetrowych przewodów. Te które mam, są na styk. Prawdopodobnie pozostanę przy tym ustawieniu. I standardowo na koniec - zachęcam wszystkich do eksperymentów w kwestii ustawienia kolumn. To nic nie kosztuje! https://www.hifi.pl/porady/ustawienie-audio-physic.php
    • dywan kaszmir/jedwab wysokość runa min. 12mm  zamówiony i do piątku dostarczą ?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...