Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 959 tematów w tym forum

1. Co polecacie?

• 6 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  2. Jaki streamer 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 570 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 687 wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 749 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 565 wyświetleń
  3. Pierwsze stereo

• 18 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 53 odpowiedzi
    • 17,4k wyświetleń
  4. Pierwszy komplet do 5k

• 11 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 96 odpowiedzi
    • 13,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  5. Duński Lyngdorf

• 2 odpowiedzi
    • 781 wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 40 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  6. Wzmacniacz do PC

• 8 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 608 wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  7. Kolumny do 12 000 zł 1 2 3

• 61 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
  8. Jakie CD do 2000 zł? 1 2

• 35 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 542 wyświetleń
    • 74 odpowiedzi
    • 38k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Przepraszam, ale będę brutalny. Nie chcę rozpętywać wojny kablowej, ale urealnijmy trochę sytuację. Rozmawiamy o przewodach do Denona Ceol n10. W mojej ocenie, nie ma najmniejszego sensu za bardzo zastanawiać się nad wypasionymi kablami do tego zestawu, bo wydanej kasy zwyczajnie się nie usłyszy. Natomiast rozumiem potrzebę zmiany tego standardowego druta z zestawu na jakiś inny. Wystarczy jakikolwiek miedziany po 20 PLN/m, a konkretyzując to już będzie wypas i na pewno niczego nie ograniczy: https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/audioquest-slip-db-16-2.html Rzecz najważniejsza: kable niczego nie skorygują, nie dodadzą wysokich ani niskich! Jeśli są niedobory powyższych to nawet jako placebo najlepszy kabel nie zadziała. To co teraz słyszysz to zapewne charakterystyka nowych kolumn vs. poprzednie.
    • Byłem dziś rano sprawdzić czy zmądrzeli 😁.  
    • Pozostajemy więc przy jazzie. Dzisiaj w porannej audycji Radia Kraków wspominano Michała Urbaniaka, stąd inspiracja. Zbliżają się święta i mam taką refleksję, że ta płyta jest niczym choinka obwieszona cukierkami/utworami. Sięgamy po cukierek, rozpakowujemy i za każdym razem zaskakuje nas inny smak, często zupełnie różny od tego czego się spodziewaliśmy. I tak z utworu na utwór (naprawdę krótkie kompozycje jak na jazzowe standardy) wędrujemy przez najróżniejsze klimaty, od prawie ludowych melodii aż po niemalże klubową elektronikę, zahaczając po drodze nawet o muzykę klasyczną (o ile słuch mnie nie zwiódł). 
    • Jeśli masz telefon Apple'a (iPhone'a) to możesz streamować muzykę do Demona N10 przez AirPlay. Apple TV łączysz z TV przez HDMI, a z TV do  Demona N10 po optyku. W telewizorze trzeba wymusić wyjście audio jako optyczne (cyfrowe) z modulacją PCM. Ze srebrzonych kabli za rozsądne cenie za metr bierząco mogę polecić HiCon HIA-225. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...