Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 714 tematów w tym forum

1. kolumny do hybrydy

• 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
  2. Kolumny do L&G R 4000

• 9 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 874 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 447 wyświetleń
  3. Kolumny do loxije a30

• 6 odpowiedzi
    • 971 wyświetleń
  4. Kolumny do Loxjie a40

• 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  5. Kolumny do Luxman L-190

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 996 wyświetleń
  6. Kolumny do Marantz 6007

• 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  7. Kolumny do Marantz Melody X

• 10 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  8. Kolumny do Marantz nr 1200

• 23 odpowiedzi
    • 15,7k wyświetleń
    • 34 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
  9. kolumny do Marantz pm/sa 8003 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 10,6k wyświetleń
    • 65 odpowiedzi
    • 11,2k wyświetleń
  10. Kolumny do marantz pm7005

• 9 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 40 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dacię sobie podaruj, ma naprawdę kiepskie zabezpieczenie antykorozyjne. Citroen bywa tańszy i ma prawdziwy, pełny ocynk. A co do silników, jako mechanik który jeździł codzienne autami z silnikami rzędowymi 4,5 i 6 cylindrowymi, czy V6 i V8, Wolnossącymi, czy turbo. To trzy cylindry, jeżdżą i brzmią jak kiepski żart... Do tego wibrują i mają żenująco niską trwałość... Potrafią się rozlecieć przy 200 tysiącach kilometrów przebiegu. Ale producenci korzystając z technicznej nieświadomości klientów, nabijają sobie kabzę, sprzedając ludziom tańszy w produkcji szmelc, i wmawiając, że downsizing jest ok i eko. Ale to kwestia doświadczenia, gdybym nie znał aut od podszewki, to może też dałbym sobie wkręcać marketingowy bełkot o wyrafinowaniu technicznym współczesnych aut. Ściemnia się klientom, że im więcej elektronicznych gadżetów i trzyliterowych systemów, tym lepiej.  A od strony mechaniki wieje grozą... I potem te cudowne wypasione samochody jeszcze przed końcem gwarancji, są nie do opanowania dla serwisów. Elektronika wariuje, silniki żrą olej, dwusprzęgłowe skrzynie biegów padają po 150 tysiącach kilometrów. Dlatego wolę starsze auta, bez stosu gadżetów. Ich mechanika jest uczciwa, proste silniki są nie do zajechania. Poza tym robiąc rocznie raptem 11-12 tysięcy kilometrów osobówką, nie czuję potrzeby przepłacania za kłopot nazywany dla niepoznaki nowym autem.  
    • Oj tam, oj tam. Moja wolnossąca Corolla automat, była nie do zarąbania.
    • Podobnej jak Ty słucham muzyki, dla mnie liczył się jak najbardziej detaliczny dźwięk w rozsądnych cenach. Wybrałem Audio Technica m50xbt2. A teraz dlaczego. U mnie w mieście nie ma salonu w którym mogę odsłuchać słuchawki a przydałoby się. Zastanawiałem się miedzy B&W a AT. Sony całkowicie odpadł. Bajery dla wygody Sony ma fajne, jak ANC dotykowe sterowanie i są lżejsze od AT, lecz czasem warto się przekonać samemu o opiniach jak np. że Sony ma wycofany wokal. Kiedyś myślałem że to przesada jak ktoś tak ocenia, ale kiedy porównałem AT z Sony na tym samym telefonie, odtwarzaczu a nawet kodeku BT zrozumiałem. Słuchałem Czerwone Korale Brathanków i faktycznie na Sony słychać tak jakby wokalistka trzymała mikrofon obok. Dźwięk dla mnie też był jak ze studni i nie tak czysty. Nie miałem możliwości porównać B&W z AT, lecz pisali, że BW grają cieplej więc wybrałem AT. Zasmucę Cię tym, że pięta achillesowa Iphona to kodek bluetooth AAC i jest stosunkowo słaby. Porównałem swoje słuchawki na telefonie żony tak samo ten sam odtwarzacz ten sam otwór tylko inny kodek BT i różnica była słyszalna na korzyść mojego Redmi, lecz kodekiem LDAC. Jeżeli chcesz iść w dobrą jakość dźwięku pomyśl o Tidalu. W porównaniu do Spotify jakość streamingu to FLAC a w Spotify MP3. Może jesteś z okolic Nowego Sącza, to zapraszam na odsłuch  
    • Jak wrócę do Polski, to albo Daćka (jeśli usuną problem z felerną klimatyzacją) albo jakiś Chińczyk.  Jaecoo 7 mi się podoba. 139 tysi nie majątek. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...