Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 963 tematów w tym forum

• 16 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 829 wyświetleń
  1. kolumny do yamahy cr620

• 15 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  2. Kolumny do yamahy r-s500

• 11 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  3. Kolumny do Yamahy RX-385

• 1 odpowiedź
    • 3,7k wyświetleń
  4. Kolumny do Yamahy rx-v757

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  5. Kolumny do zabudowy

• 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  6. Kolumny do zestawu

• 8 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
  7. Kolumny do zestawu Kenwood

• 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  8. Kolumny do ZRK Hi-Fi 160

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  9. Kolumny dużych marek vs "manufaktury" 1 2 3

• 62 odpowiedzi
    • 17,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 802 wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 10,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Moim zdaniem, żeby materiał na YouTube miał jakikolwiek sens porównawczy, musiałoby być spełnionych kilka warunków. Załóżmy już, że akceptujemy wszystkie niedoskonałości związane z mikrofonem i nagrywaniem smartfonem. Żeby jednak wywnioskować, że coś gra tak, a nie inaczej, potrzebny jest punkt odniesienia. Przykładowo: w nagraniu nr 1 słuchamy zestawu A, a w nagraniu nr 2 zestawu B, w którym zaszła jedna konkretna zmiana w stosunku do A, np. wymiana wspomnianego wcześniej przetwornika. Oba nagrania musiałyby być wykonane w tym samym miejscu, przy tych samych ustawieniach smartfona (tryb kamery, orientacja, umiejscowienie), koniecznie z tym samym materiałem muzycznym oraz przy wyrównanym poziomie głośności. Dopiero wtedy (mając nadal na względzie ograniczenia tej metody) moglibyśmy powiedzieć, że w próbce numer 1 słyszymy jakieś zmiany względem próbki numer 2. Słyszymy po prostu, że coś uległo zmianie, możemy to opisać. A tak nie mamy nic, przy jednym nagraniu nie mamy do czego się odnieść. No i przede wszystkim nadal nie wiem jak można z pojedynczego, przypadkowego nagrania wywnioskować, że DAC gra w jakiś konkretny sposób, i że to on narzuca charakterystyczne brzmienie całości.
    • Cześć, rozważam uzupełnienie systemu o suba. Zastamawiam sie nad kilkoma modelami do 1k REL QUAKE REL T ZERO KEF PSW2010 CAMBRIDGE AUDIO MINX200 Który z nich najlepiej się sprawdzi w pomieszczeniu 20m²? Ma usupełniać sonusy lumina2.
    • Witam sprzedam wzmacniacz YAMAHA AS 501 Miał być kompatybilny Z amplitunerem RX-V4A wzmacniacz zakupiony w koniec listopada ale nie stety nie mogę go połączyć 
    • No, ja też byłbym zadowolony - cena chyba o połowę niższa, niż rynkowa. Co do kabli to chyba dość drażliwy temat. Ja bym kupił podstawowe Klotze. Tylko nazwa…
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...