Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 085 tematów w tym forum

1. Onkyo tx 8150 i TIDAL.

• 8 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  2. Co siedzi w środku ? PSA-2550

• 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
  3. Devialet Phantom Gold 1 2 3

• 73 odpowiedzi
    • 14,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 987 wyświetleń
  4. pomoc przy wyborze sprzętu 1 2

• 31 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
  5. Heco plus koda Sub 1 2

• 43 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  6. Amplituner

• 13 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  7. MichalA

• 2 odpowiedzi
    • 887 wyświetleń
  8. Kolumny do Rega Elex-r

• 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  9. Wybór amplitunera stereo

• 12 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  10. Dacmagic 100

• 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 862 wyświetleń
  11. zestaw do 4 000 zł 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
  12. Zestaw stereo z Rotel Ra-11

• 11 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  13. Używany CD do Nada C375Bee

• 9 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  14. Tani zestaw stereo - pomoc

• 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  15. Dylemat: HK 3490 + ....

• 24 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Zgoda, duży przetwornik mało się rusza ale i tak zrobi swoje "na luzie". Z drugiej strony, jaka skala i swoboda jest potrzebna komuś np. w 15m2? Czy taki pokój wymaga potężnych podłogówek? No właśnie nie. A monitory to oderwanie dźwięku od obudów głośników (wielkość obudowy robi kolosalną różnicę;), precyzja, wycyzelowanie, scena, etc. etc. Przecież nie wchrzanię jakiś szaf gdańskich do nowego mieszkania w nowoczesnym, stylu, prawa? Także zostaje jeszcze proza życia. Ja jednak do 25m2 jestem zwolennikiem monitorów i tyle. Ewentualnie jakiś dopalacz - dyskretny jakościowy sub, w razie czego. Bo ortodoksem winylowym nie jestem, taki żarcik, bez obrazy;) A jeżeli wcześniej byłem za bardzo uszczypliwy, to przepraszam. Peace:)
    • Moja naj. Na zawsze.  
    • A co to znaczy "bardzo dobry wzmacniacz". Były kiedyś takie plotki, że moje ATC potrzebują mega drogiego i mega mocnego pieca. Aż pewnego razu na YouTube ich dystrybutor zestawił je za taniutką Regą Brio. 
    • Cenna informacja.   Jasne, moje pytanie było ze względu na sprawdzenie możliwości ew. manewru        później, bo docelowy układ rzeczy w pomieszczeniu jest tylko mniej więcej znany.   tak też napisano w znanym pdf o atmos od dolby na stronie 8 figure 3 ale dodano  małymi literami przedział 22°-40°, nie zmienia to faktu, że przynajmniej rf był by do przeniesienia.   teraz zauważyłem, że mogło chodzić tak o 'left right (front)'                    jak i o 'left rear' ale raczej nie chodziło Ci o tylko jedną stronę rear. ...i przy okazji rear: całkiem przypadkowo wyszło 142° dla podanych założeń,     czyli w samym środku przedziału podanego przez dolby w pdf dla 7.1.4
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...