Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 635 tematów w tym forum

• 6 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  1. Zakup wiezy

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  2. Problem z Yamaha fsw 150

• 11 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  3. DAC

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
  4. wzmacniacz do 200 !

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  5. Yamaha a-550

• 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  6. Głośniki we wnęce? HELP!

• 5 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  7. Nowy wzmacniacz

• 8 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
  8. Subwoofer do zestawu stereo.

• 17 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  9. Miniwieża za ok800zł

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
  10. A jednak stereo

• 6 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dzięki za informacje. Zakładając, że źródło przeważnie zostaje to samo 90% czasu (TV Audio): łatwo i szybko załadować te sloty w quick menu lub apce bez zmiany źródeł? Ja sobie poradzę ale jak rodzice to nie wiem:)
    • Znalazłem chyba problem, podpiąłem laptop tym razem i jak mam podłączony laptop z Onkyo i projektorem to gdy projektor jest włączony to mam przy pasku w windowsie na laptopie tylko stereo ale kiedy wyłącze projektor to nagle przy pasku w windowsie moge 5.1 i 7.1 włączyć, o co chodzi?
    • Profilów jako takich w Onkyo nie ma, są natomiast 3 sloty pamięci do każdego z nich możesz przesłać inną krzywą. Każde źródło (wejście) na którym wybierzesz jedną z trzech krzywych będzie ją pamiętało dopóki czegoś jej nie zmienisz lub nie zmienisz trybu np. na THX lub Direct, które pomijają Dirac-a. Przykładowo do Slot 1 wgrywasz krzywą standardową a do Slot 2 z obniżonym np. basem - powiedzmy tę "dla sąsiadów". Podczas oglądania przez Quick Menu możesz ją zmienić w ustawieniach Room EQ lub z aplikacji Onkyo w telefonie. Oczywiście amplituner zapamięta ostatni wybór na danym źródle. Jeżeli ustawisz sobie na CBL/SAT tę łagodniejszą a na Blue Ray tę kinową to tak będzie dopóki ich nie zmienisz. Krzywe niestety musisz stworzyć sobie sam - niekoniecznie "hardcorowo" teraz w DL są "suwaki" którymi łatwiej korygować szerszy zakres niż punktowo - mniej precyzyjnie, ale prościej.  
    • Tak się grało jazz w Polsce 1973!!! To było nowatorskie, śmiałe i zarazem estetycznie egalitarne, bo ta muzyka naprawdę sprawia przyjemność i nie trzeba kończyć Akademii Muzycznej, żeby to poczuć😁. Szkoda, że to nie nagranie studyjne ale i tak brzmi bdb. Polskie Nagrania, Warner Music 2018.  Ps. Nagrano bez gitary basowej/kontrabasu... 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...