Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 850 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
  1. Moc głośników

• 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  2. Zestaw stereo do 3000zł

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  3. głośniki do 300zł

• 0 odpowiedzi
    • 861 wyświetleń
  4. Zestaw z euro-rtv za 2250

• 0 odpowiedzi
    • 770 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 907 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  5. pomoc w doborze kolumn

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  6. Kolumny do Marantz 6007

• 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  7. DT990 PRO

• 0 odpowiedzi
    • 692 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 854 wyświetleń
  8. Wieża Hi-Fi, 2.1 czy soundbar...?

• 0 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  9. Głośniki

• 2 odpowiedzi
    • 937 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Na Twoim miejscu nawet nie spojrzałbym na 607, jeśli już to 606. W 607 będzie Ci dołu brakowało.
    • W tej Yamaszce siedzi całkiem przyzwoity wzmak, mam [stoi nieużywana] wersję z CD. Te kolumienki też były całkiem całkiem, ale nie wyciągały całego potencjału tego zestawu. Spokojnie możesz iść w podłogówki, u mnie to grało z Monitor Audio Bronze 6 i to całkiem nieźle. Zdecydowanie wymieniał kolumny. Na zmianę wzmacniacza jeszcze przyjdzie czas.
    • Zaglądam czasem na allegro/olx i tam ku mojemu zdumieniu widzę setki ofert tunerów fm. Zdaje się, że nikt tego nie kupuje. 🙂 Powiecie, ja wiem, że radio fm już się kończy, no, ale takie wieści słyszę od 15 lat conajmniej. W każdym razie tych tunerów jest teraz mnóstwo, rożnych marek. Są Sony, Technicsy, Onkyo… itd. Ceny - 50-250zl. W tym przedziale zdarzają się czasem i tunery Sensui (teraz widzę dwa TU-X301, ale nic w nich specjalnego nie widzę). Czy wg was są tam jakies modele tunerów godne uwagi? Uzasadnienie mile widziane. Może nawet podnieśmy cenę do 500zl. Ja ze swojej strony mogę polecić wszystkie tunery fm Cyrusa. Są niedużych rozmiarów (jak to Cyrusy), dają super (jak dla mnie) dźwięk, i mają sporo stacji radiowych do zapisania, i interesujący wygląd (jak to Cyrusy), ale to subiektywne, rzecz jasna. Niestety, ostatnio mało ofert i ceny poszły absurdalnie w górę. Ja kupowałem jeszcze niedawno w okolicach 300- 500zl, a teraz ktoś wycenił FM7.5 na 1000, i podobnie FM7. To juz chyba lekka przesada. Nawet, jako fan Cyrusa tyle bym nie zapłacił.  
    • 1:30 w nocy, a ja mierzę piątą harmoniczną Tomek, chciałbym pomóc, ale nie mam nic na Androidzie w domu. Apki ze spektrometrem na iOS są albo mocno wybrakowane, albo niefunkcjonalne - np. z bardzo niedokładną skalą. Przerobiłem dziś chyba wszystkie z AppStore. Te fajne kosztują. I to niemało. @MariuszZ dzięki za zwrócenie uwagi na temat harmonicznych. Zauważyłem, że SVS jest fabrycznie wyżyłowany jeśli chodzi o te naprawdę najniższe częstotliwości. Dodatkowe podbicie na filtrach, nawet w niewielkim stopniu, zakresu poniżej 35Hz mija się z celem i powoduje właśnie wzrost drugiej harmonicznej w okolicy 25Hz (a widać, że tam się dużo dzieje z wykresu od Audioholics). REW też mi to wychwytuje w zakładce Distortion. Muszę zrobić małe przearanżowanie w filtrach. Mam wątpliwości czy słyszę te zniekształcenia usznie (raczej nie), ale zostawię ten rejon w spokoju.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...