Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 506 tematów w tym forum

1. Wieża JVC-D302T

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  2. Wieża LG CM 2760 a 4 kolumny

• 4 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  3. Wieża na amplituner?

• 5 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  4. Wieża na kasety i radio - wybór

• 8 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 840 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  5. wieża samsung

• 0 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  6. Wieża SONY MHC-2900

• 5 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  7. wieża stereo do 1000zł.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  8. Wieża Technics

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Najprostszy sposób na ratunek przed kabaretem,którego  świadkami byliśmy wczoraj,jaki przychodzi mi do głowy to jednomandatowe okręgi wyborcze, które poprawiłyby z pewnością jakość pań posłanek i panów posłów. Następnie wybór głowy państwa przez Zgromadzenie Narodowe.  Konieczność przypodobania się masom, których rozum ,jak wiadomo, jest odwrotnie proporcjonalny do liczebności skutkuje tym ,co mieliśmy okazję oglądać wczoraj .  O jedno przynajmniej możemy być spokojni, jakikolwiek wybór spośród kandydatów głównego duopolu ,nie zmieni w znaczący sposób znanej nam od zbyt wielu lat sytuacji - czyli byle jak,ale stabilnie 😁
    • Odczucie, że gra łagodniej, może, to coś, co nazywa się "kulturalnym graniem", nie jestem dobry w używaniu nomenklatury opisującej dźwięk. Muzyka po prostu płynie , wypełniała wszystkie moje receptory, nie narzuca się ale za razem dźwięk jest wystarczająco detaliczny, melodyjny. Po prostu jakby bardziej wyważony. Można się skupić bardziej na muzyce... DMP A6, gra w moim odczuciu bardziej "imprezowo" / rozrywkowo, tak jakby nieco w "stylu "V", troszkę za bardzo "V", jakby miał na stałe włączone "Loudness". Po prostu za bardzo pobudza do dylania a nie do dłuższego słuchania. Wiem, tam jest niby coś w rodzaju EQ w tym DMP, ale to już dłubanie ustawianie, a CXN v2 dał mi,  to co lubię bez angażowania mnie w jakieś "grzebanie" w ustawieniach Taki EO, pewnie bardziej, by mnie rozpraszał, w pewnym sensie prowokował, do ciągłych zmian, poprawek, niż pomógł znaleźć, to właściwe brzmienie. Na pewno, to nie jest zły odtwarzacz, ale nie dla mnie. Raczej dla kogoś, kto che się bardziej bawić w domu przy muzyce, niż, jej po prostu słuchać. Ten CXN gra u mnie z Arcamem A5, oraz kolumnami MA B6 i jak dla mnie urządzenia brzmieniowo, w ogólnym tego słowa znaczeniu, się uzupełniają. CXN nieco wypełnia, dociąża, ociepla brzmienie, relatywnie analitycznego i nieco chłodnego wzmacniacza, dźwięk nabiera  nieco takiej "soczystości"..., czy, jak to nazwać..... Są to oczywiście dość subtelne wpływy na wzmacniacz, ale jak najbardziej słyszalne, bez większego wysiłku. Więcej niż niuans. Wokal też, moim zdaniem, lepiej jest eksponowany przez CXN-a. Nie żeby był jakoś wypchnięty, ale, jest po prostu zrównoważony. W przypadku DMP A6,  jednak miałem poczucie, wycofania wokalistów. Nie są to różnice potężne, ale jednak są. ps. Tak, jako ciekawostka, to mam w tym zestawie jeszcze taki odtwarzacz CD z 1995 roku, JVC, i ten jeszcze bardziej zwiększa melodyjność i ociepla dźwię, niemal kontruje Arcama.  Czasem, to  egzotyczne połączenie daje bardzo ciekawy efekt; np. w przypadku muzyki klasycznej, . Zwłaszcza w gęstych partiach np fortepianowych. Arcam fajnie ogarnia nie raz dużą gęstość nut, a naleciałości z JVC, pozwalają należycie wybrzmiewać nutom / akordom. Oczywiście, to jest subiektywne odczucie, należy je traktować relatywnie,  nie porównuję tu niczego z cudami techniki audio. Nawet w te cuda się nie zagłębiam, bo i tak nie stać mnie. 😛
    • @Wojtek Mulka I jakie słuchawki ostatecznie wybrałeś?
    • Sporo jak za kabel na Allegro są niby ręcznie robione za 190 zl. Czyli najlepiej jak kupię cały kabel 2.5mm do słuchawki, wtyczka 4 4mm do wyjścia bal na dac tak ?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...