Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 946 tematów w tym forum

• 4 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 10,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  1. Stereo w okolicach 13 tys.

• 4 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 15,6k wyświetleń
  2. wymiana głośników..?

• 11 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  3. Pomoc przy wyborze wzmacniacza

• 4 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  4. wieża stereo do 1000zł.

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  5. Wharfedale Diamond 9.6

• 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
  6. HURRRRA !!!

• 22 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  7. Wymiana sprzętu

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Witam wszystkich serdecznie, w końcu nadszedł czas, żeby zająć się sprzętem audio w nowym domu. Szukam wzmacniacza — najlepiej all-in-one, choć nie upieram się przy tym rozwiązaniu. Pokój przeznaczony wyłącznie do odsłuchu ma 14 m² (4,5 m × 3,1 m). Sprzęt i kolumny muszą stać przy dłuższej ścianie. Muzyka, której słucham: jazz, blues, rock, akustyczna. Źródło: Tidal — zależy mi na łatwej i wygodnej obsłudze. Aktualnie posiadam kolumny Wharfedale Onyx 300. Jeszcze nie grały w docelowym pokoju, ponieważ nie mam obecnie wzmacniacza. Wcześniej grały w salonie ze starym jak świat wzmacniaczem, który niestety definitywnie odmówił posłuszeństwa. Nie wiem, czy te kolumny w ogóle będą dobrze pasowały do takiego metrażu, ale chciałbym rozpocząć budowę systemu od wzmacniacza. I tu pojawia się problem — co wybrać, zakładając, że za jakiś czas wymienię również kolumny. Jak do tego podejść? Czy lepiej posłuchać i kupić coś bardziej budżetowego, np. Audiolab 6000A Play lub WiiM Amp Ultra, czy od razu testować wyższe modele, takie jak Lyngdorf TDAI-1120, Roksan Attessa, Naim Atom — a może coś zupełnie innego? Trochę już pochodziłem po salonach, ale jeszcze niczego nie wypożyczałem do domu. Budżet: około 5000 zł netto, sprzęt może być używany. Pozdrawiam  
    • Totalnie bez sensu porównanie. Nie ja pierwszy użyłem zwrotu "przyzwoity", mój wpis był reakcją, a nie akcją. I tak samo nie ja zacząłem wątek, co jest lepsze wzmacniacze z, czy bez regulacji. Po prostu czułem się w obowiązku stanąć w obronie wzmaków bez regulacji. Wzmacniacz z regulacją tonów i trybem direct - to nie to samo co wzmacniacz bez regulacji tonów. Przyjąłeś błędne założenie, że ze sprzętu bez regulacji słuchanie muzyki nie daje przyjemności. Nie rozumiem skąd taki pomysł, jedyne co mi przychodzi do głowy jako uzasadnienie, to brak styczności/doświadczenia ze sprzętami na temat których się wypowiadasz.
    • Bardzo dziękuję  Najprawdopodobniej jest to model Magnum. Pozdrawiam.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...