Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 160 tematów w tym forum

1. Tani używany wzmacniacz

• 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  2. Stereo do 15m2

• 8 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  3. Jaki wzmacniacz wybrać?

• 16 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
  4. Wybór kolumn do 3000 zł

• 3 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  5. Sprzęt Audio [1000zł]

• 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 24,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
  6. Yamaha NS-F140

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  7. Opinie wieży LG TA106.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  8. Proszę o poradę

• 5 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  9. Nowe źródła

• 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  10. Wybór wzmacniacza

• 6 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  11. Problem z kolumnami 1 2

• 38 odpowiedzi
    • 11,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dodam, że inne płyty też dobre, świetny koncert z Reykjaviku. Skojarzenie może nie 1:1 ale co do nastroju, pewnego klimatu z taką panią, która trochę na uboczu wciąż działa i ma się świetnie.... A ta płyta to jest klasa! TANITA TIKARAM - Liar (Love Isn't A Right), 2025 Cooking Vinyl Records, striming
    • 👌👍 Fajny nastrój, świetnie to brzmi - i w ogóle i w szczególe.  
    • Po krótkiej dyspucie z kolegą - właścicielem 907NRA zdecydowałem się trochę tą konstrukcje Wam przybliżyć - tym razem w trochę innej odsłonie ... W ostatnim czasie mam pod dachem 907 NRA. Zawsze (miałem wcześniej dwie 907 NRA) ten wzmacniacz był dla mnie taką trochę zagadką. Grał fajnie , wszystko teoretycznie miał ale "wiało" od niego naleciałościami znanymi mi z konstrukcji Accuphase - szczególnie jeśli chodzi o dość monotonny i upiększony (przesłodzony) sposób prezentacji dowolnego w sumie gatunku muzycznego. Zawsze uważałem, że to za co cenią ludzie Accuphase to tak naprawdę w moim odczuciu trochę jego przekleństwo - dla mnie po prostu nie jest to sprzęt wiarygodny choć szalenie przyjemny w odbiorze. No i zdarzył się taki o to przypadek, że kolejny egzemplarz 907NRA który w zasadzie ma wszystko to co opisałem ... ma też i cos więcej ... Teraz rozumiem dlaczego 907MR no i tym samym 907NRA (posiadają te same rozwiązania konstrukcyjne w sekcji biasu i desymetryzatora) potrafią grać tak różnie w zależności od egzemplarza ... No cóż - wszystko zależy od tego ile dany egzemplarz miał "szczęścia w swoim audio-życiu . To jak był traktowany , jak ustawiony i czy nie był po prostu katowany ... To kluczowe elementy, które dają to co dziś możemy z nich jeszcze wydostać ... Niestety - trzeba mieć naprawdę szczęście by trafić na zadbany i dobrze eksploatowany egzemplarz. No i taki się trafił ! ostatnia 907NRA po kompletnym przelucie , czyszczeniu , ustawieniu itd itd pokazała, że cechy znane z konstrukcji Accuphase można wzbogacić wszystkim czego im tak naprawdę brakuje ! Wygar, siła , zejście a przy tym totalna kontrola niskich rejestrów przy zachowaniu ich charakteru znanego z w/w marki + dźwięczność wybrzmień , szerokość sceny i wszechobecna wręcz otwartość i swoboda robią wrażenie, którego z żadnego wcześniejszego egzemplarza NRA po prostu nie znam ... Tzn - coś tam było no ale nie w takiej skali , nie z takim rozmachem i swobodą kreowania tego co się dzieje na scenie ! Nie żebym zmienił zdanie totalnie o NRA - wszystko nadal podtrzymuję - zwracam po prostu uwagę na to, że to sprzęt, który z założenia wykracza ze świata Sansui i swobodnie czerpie z tego co w innych markach premium jest tak pożądane ... I to moi drodzy wynika wprost z jego konstrukcji ! Połączenie schematu MR z rozwiązaniami znanymi z najstarszych konstrukcji serii Alpha i przy zastosowaniu dużych tranzystorów znanych z końcówek mocy B2301 / B2302 - daje właśnie taki o to efekt finalny ! Tyle, że nigdy w tak oczywisty i spektakularny sposób. Moja żona, (która jest najlepszym kryterium oceny) nucąc przy tym wzmacniaczu pod nosem  jest najlepszym na to dowodem na trafność moich wniosków 🙂 Stwierdzenie, ze jest gładko przyjemnie i przy tym potężnie to chyba każdy ów przekaz zrozumie właściwie ...   Ps.  Będą fotki - ale nie teraz bo nie mam czasu 🙂
    • Tak to był nad 356 będę idąc tym tropem w różnica ok 1000 zł to kupie zadbany c375 bee
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...