Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 835 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  1. Wieża do 1000zł

• 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  2. Pytanie o radę

• 12 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  3. yamaha 803d yapo

• 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  4. Kolumny do loxije a30

• 6 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  5. Który Wzmacniacz polecacie ?

• 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  6. Czy to zadziała ???

• 4 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  7. Pomoc przy wyborze stereo

• 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Z jednej strony piszesz, że pokój przygotowany jakoś tam akustycznie, z drugiej masz z kolumnami albo z tą akustyką jakiś problem, który widać na wykresie.  Pozostaje tez pytanie co uważasz za niskie zejście, bo może właśnie ten schodzący do 30Hz Ci wystarczy. Ja nie czuję wielkiego parcia na to by u siebie dorzucać subwoofer w stereo, bo kolumny schodzą mi wystarczająca nisko - mniej więcej tak jak Ty masz peak poniżej 30Hz. Już tu na forum kilkukrotnie pisałem, że studenci w czasie imprezy szukali gdzie jest subwoofer schowany. Czy Tobie to wystarczy to nie wiem.  Nie wiem też czy duży subwoofer (czytaj: niskoschodzący) nie pasuje do małego pomieszczenia. Osobiście nie testowałem dużego subwoofera w małym pomieszczenu. U mnie jednak ta przestrzeń jest całkiem spora. U moich rodziców grały kolumny schodzące do 20Hz z 45-cm głośnikiem basowym w 21m2. Ich twórca u siebie w pokoju chyba mniejszym niż 10m2 miał dwie kolumny z głośnikami 60cm i też to grało bezproblemowo. Aczkolwiek opowiadał, że jak nad nimi pracował to nie mógł znaleźć basu i dopiero w drugim pokoju zobaczył jak jego śpiący ojciec podryguje w takt muzyki...   Daleki jestem od tego by tu stwierdzić, że coś nie zagra w małym pomieszczeniu. Może nie być prosto to ogarnąć, ale wiem, że czasem się daje.
    • Jeśli ktoś lubi klimaty scfi to polecam wam moją książkę (e-book) która opowiada o trzynastoletnim, samotnym i introwertycznym chłopcu o imieniu Joshua, zafascynowanego kosmosem. Przechodzi on przez tajemniczy portal do innego świata. Po drugiej stronie portalu Joshua ląduje na purpurowej, piaszczystej planecie, gdzie spotyka Aethera, chłopca o niebieskiej skórze i lśniących oczach, który komunikuje się z nim telepatycznie. Aether wyznaje, że jest z planety Xyltar, która toczy wielowiekową galaktyczną wojnę z militarną cywilizacją Kryllian. Książka ukazuje jego przemianę z samotnego chłopca w budowniczego mostów między cywilizacjami , wciągając go w sam środek galaktycznej wojny i dając mu kluczową rolę w losach nieznanych światów. https://www.naffy.io/Odmyslidoksiazki
    • Chłopaki, przestańcie się przepychać w temacie grają,czy nie grają. Jednemu tak,drugiemu nie. Problem leży gdzie indziej,wchodzi ktoś na Forum,pyta o DAC-a i dostaje zalecenie 600 h odsłuchu na wygrzanie, ktoś inny ma jakąś skromną sypialnianą Yamaszkę i mu suflują kable głośnikowe z miedzi długoziarnistej , itd. ,itp. . Że nie wspomnę o sposobie prezentacji poglądów,bo już o tym napisał @MariuszZ.
    • Jakbyś czytał wątek to byś wiedział, że mam go od miesiąca. Używa się jak każdy inny dac i nie jest dedykowany tylko dla słuchawek.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...