Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 204 tematów w tym forum

• 11 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  1. Sprzęt grający do 12m2

• 4 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  2. Nierówna scena

• 7 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  3. Rozmieszczenie kolumn

• 3 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  4. Akg 701 + wzmacniacz

• 6 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
  5. kolumny wharfedale

• 5 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  6. Glosniki Jamo C 407

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  7. Nowy zasilacz

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 11,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 13,2k wyświetleń
  8. laptop + wzmacniacz

• 7 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• A ja nawet całą płytę tak zatytułowaną posiadam…
    • Najlepsze recenzje pisze pan Ludwik na stereo i kolorowo, jeszcze nigdy nic nie grało do d..y… bardzo dawno temu trafiłem (niestety nie wiem gdzie) na recenzję interesującego mnie wtedy wzmacniacza i była ona napisana przez dwóch redaktorów o różnych gustach muzycznych i pewnie się domyślacie, że jednemu zagrało to całkiem dobrze, a drugi ostro po sprzęcie się przejechał… i takie recenzje to ja rozumiem….
    • Dzięki wielkie, mój entry-level zestaw AS701 + Fyne F502 od wczoraj już wybrzmiewa w salonie , przyznam że nieco jaśniej niż na odsłuchu, ale zrzucam to na garb wielkiego prawie pustego pomieszczenia (50+m2). Czy w Waszej opinii wygrzanie zauważalnie ociepli barwę? Druga sprawa, że jeszcze nie ma WiiMa, działa na opticalu wzmacniacza z byle jakiego źródła, więc tu też będzie pole do manewru.
    • Było na temat. Nie używam Ultry w takim setupie, ale mam DACa z cyfrową kontrola głośności wpiętego do końcówki mocy z pominięciem zewnętrznego preampa , a to analogiczna sytuacja. Nic mi tu nie brakuje. Oczywiście, kwestia gustu choćby. Sprawdzałem takie zachowanie na którymś ze starszych WiiMow i miałem pewne wątpliwości czy to czysto analogowe obniżenie poziomu. Z drugiej strony w bardzo szybkim teście z nowszym WiiMem wychodziło mi, za raczej jest. Na ten moment przyjmuje, że obniżenie jest analogowe, zatem przestrzeń bitowa nie jest redukowana. Rzucę na to jeszcze raz okiem i dam znać. Tu line out level jest bez znaczenia. Korekcja głośności jest czysto cyfrowa przez ingerencję w sample. -36 dB minus to, co jeszcze odejmie apka.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...