Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 092 tematów w tym forum

• 12 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  1. Yamaha RX 797 - problem

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  2. Yamaha rx v 485 i ps 4

• 1 odpowiedź
    • 513 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  3. Yamaha rx v485 jakie kolumny

• 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 10k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 376 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 11,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  4. YAMAHA RX-797 + MISSION M35

• 8 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• onWall lub inWall odpada bo na ścianie po prawej stronie jest okno. Mogę je zamontować tylko w takiej konfiguracji jak na zdjęciu. Ewentualnie mógłbym zmniejszyć łóżko i przesunąć wejście do garderoby, ale wtedy na komforcie traci cała sypialnia (zdj w załączniku). Czy dużo trace na takim ułożeniu satelitek?   Musiałem poczytać, bo moja wiedza niestety jest ograniczona. Jak dobrze rozumiem crossover odpowiada za to ile basu idzie do suba a ile mają go dawać kolumny. Czy w takim razie sub to must have w przypadku kolumn Diva 6? Tzn. lepszą konfiguracją będzie: - 2 kolumny, 2 satelityki, centralka, 2 atmosy - 2 kolumny, 2 satelityki, centralka, sub z crossover np. 60 Hz, 2 atmosy - 4 satelitki, centralka, sub, 2 atmosy Nie chciałbym kupować sprzętu, którego nie będę w stanie wykorzystać w 100%, bo jego położenie i zastosowanie nie zmieni się przez najbliższe kilka lat, a z racji, że czeka mnie remont całego piętra (pod kino domowe itd.) to wolałbym te środki wpakować w inne udogodnienia   Układ pomieszczenia niestety na to nie pozwala, więc zapewne pozostałbym przy 1 subie. Btw, bardzo dziękuje za cierpliwość i wyjaśnienia!
    • Cześć Warto sprawdzić wspomniane KEFy Q950, ale warto się spieszyć Wiele ich już nam nie zostało niestety. Poza nimi posłuchałbym też F502, Pylonów Sapphire 31. W razie czego zapraszam do kontaktu  
    • Ciekawe czy p. Kisiel z magazynu Audio do testowania kolumn korzysta z wzmacniacza neutralnego, dynamicznego i transparentnego czy fałszującego, podgrzanego, pogrubiającego, zamulonego, z emfazą i innymi zniekształceniami mającymi wg doświadczonych audiofilów "upiększyć" odsłuch. Jeżeli tego pierwszego to nieszczęśnik przez miesiąc czasu sam "zadawał sobie cierpienie" słuchając Bowersa model 603 S3. Miesiąc męczarni... i nic o tym nie wspomniał w swojej recenzji. Masochista ? Nie dba o swoje narzędzie (narządy) pracy?  Jako posiadacz kilku piecyków, w tym Hegla H95 mogę zapewnić, że H95 nic sam z siebie nie wyostrzy, nie rozjaśni, nie ma też żadnej emfazy, sam z siebie nie zmieni miękko i ciepło grających paczek na twarde, konturowe, agresywne, chłodne skurfusyny (sprawdzone na prywatnych Dynaudio). Podsumowanie. Nie ma co straszyć męczarniami.   
    • Cześć S.F.Venere póki co nieaktualne ...
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...