Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 615 tematów w tym forum

1. Jaki wzmak do kolumn?

• 1 odpowiedź
    • 824 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 824 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 824 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 824 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 824 wyświetleń
  2. NAD 304 jakie kolumny

• 0 odpowiedzi
    • 824 wyświetleń
  3. Satelitki do Z-2300

• 0 odpowiedzi
    • 823 wyświetleń
  4. Fronty stereo.

• 7 odpowiedzi
    • 823 wyświetleń
  5. PureAudio

• 1 odpowiedź
    • 823 wyświetleń
  6. Pomoc w audio

• 1 odpowiedź
    • 823 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 823 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 823 wyświetleń
  7. Porada

• 2 odpowiedzi
    • 823 wyświetleń
  8. Kolumny nova 8

• 0 odpowiedzi
    • 822 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 822 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 821 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 821 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 821 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 821 wyświetleń
  9. Głośniki do nowego pokoju

• 4 odpowiedzi
    • 821 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 820 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 820 wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 820 wyświetleń
  10. Kef cresta 2

• 0 odpowiedzi
    • 819 wyświetleń
  11. Acoustic Zen

• 7 odpowiedzi
    • 819 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Hej, proponuję w tym budżecie sprzęt używany (profesjonalne stereo to sprzęt na wieeele lat więc zakup używanego to zazwyczaj niewielkie ryzyko). Da ci to znacznie lepszą jakość muzyki i o wiele większy wybór w zakładanym budżecie.
    • Moze cedeka nie miałem od Denona, ale sluchawki, których używałem byly(są) jednymi z najlepszych na rynku.
    • Zastanawiam się właśnie czy Wasze podszepty by klasyfikować typków na podstawie posiadanego stanu posiadania ma sens...  Osobiście mi to nie pasuje. Nie jestem typem pokroju Brauna 😉 Niemniej Denon to kawał historii audio. Trudno się z nim nie spotkać na hobbystycznej ścieżce - działa od 115 lat  Od AI "Marka Denon to jedna z najstarszych i najbardziej renomowanych firm w branży audio, z historią sięgającą ponad wieku. Jej rozwój można prześledzić w kilku kluczowych etapach: 🔹 Początki – epoka analogowa (1910–1930) 1910 – firma została założona w Japonii pod nazwą Nippon Chikuonki Shokai przez Fredericka Whitney'ego Horna. Zajmowała się produkcją gramofonów oraz płyt gramofonowych. Współpracowała z firmą Columbia (dzisiejsza Nippon Columbia), co z czasem doprowadziło do jej fuzji z Columbia Record Company w Japonii. 🔹 Rozwój technologii nagrań (1930–1960) 1939 – Denon wyprodukował pierwszy japoński rejestrator dźwięku typu disc recorder. Był pionierem w produkcji magnetofonów studyjnych – od lat 50. Denon dostarczał sprzęt dla japońskiej radiotelegrafii i stacji NHK. 1951 – zaprezentowano pierwszy japoński LP (Long Play Record). 🔹 Era hi-fi (1960–1980) 1963 – firma została oficjalnie przemianowana na Denon (połączenie słów „Denki” – elektronika – i „Onkyo” – dźwięk). Denon był jednym z pierwszych producentów, którzy zaoferowali kompletne zestawy audio hi-fi dla użytkownika domowego. Opracował słynne wkładki gramofonowe MC (Moving Coil), takie jak DL-103, produkowane do dziś w niemal niezmienionej formie. 🔹 Cyfrowa rewolucja (1980–2000) 1981 – Denon opracował pierwszy cyfrowy rejestrator audio PCM do profesjonalnych zastosowań. 1982–83 – jeden z pierwszych producentów odtwarzaczy CD – m.in. Denon DCD-2000. Rozwój procesorów DSP, wzmacniaczy z przetwornikami C/A, odtwarzaczy kasetowych z Dolby S. 🔹 Nowe milenium i D&M Holdings (2002–2017) 2002 – Denon połączył się z firmą Marantz i wszedł w skład holdingu D&M Holdings Inc. Skupiono się na sprzęcie kina domowego, sieciowych odtwarzaczach audio, oraz amplitunerach z obsługą formatów HD (Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio). Wprowadzono linie produktowe jak Denon AVR, DCD, PMA, a także Denon HEOS – system multiroom. 🔹 Obecność pod Sound United (2017–obecnie) W 2017 r. Denon stał się częścią amerykańskiego koncernu Sound United, który kontroluje także Marantz, Polk Audio, Bowers & Wilkins, Definitive Technology, Classé i Boston Acoustics. Denon koncentruje się na rozwoju: amplitunerów AV (np. X-Series) sieciowych streamerów (DNP) wzmacniaczy zintegrowanych (np. PMA-A110) systemów multiroom HEOS oraz bezprzewodowych słuchawek i soundbarów. 🔹 Ważniejsze innowacje marki Pierwszy komercyjny odtwarzacz CD-R (DN-770R) System ALPHA Processing – cyfrowe przetwarzanie dla poprawy jakości dźwięku Zintegrowany wzmacniacz PMA-S1, uznawany za jeden z najlepszych w historii firmy Wersje rocznicowe A110, wydane z okazji 110-lecia w 2020 r. Pozdrawiam. M
    • Cześć,  Jestem zielona jesli chodzi o sprzęt do nagłośnienia, do mieszkania. Proszę o pomoc w wyborze zestawu stereo. Moje potrzeby poczuć głębię muzyki, czysty odbiór, czyste basy. Muzyka techno, ale tez poważna, elektroniczna.   Nie mam pojecia o danych technicznych - jak to sie przeklada na odbior muzyki, wiec jesli to mozliwe gotowe zestawy ,glosniki + amplituner. Cena do 4/5 tysiecy. Tak wiem niewiele. ale tyle mogę. Nie mam pojęcia nawet, które firmy w tych warunkach cenowych mogą sie w miarę sprawdzić. Jak bede miala do wyboru 3 czy 4 zestawy to wtedy przetestuje. Myslalam o tym: Zestaw stereo CAMBRIDGE AUDIO AXR80 + Kolumny głośnikowe TAGA HARMONY TAV-607F  Zestaw stereo Yamaha R-N600A Czarny, Indiana Line Tesi 561  A Samsung ?? ???  Ktoś chętny podpowiedzieć?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...