Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 077 tematów w tym forum

• 4 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  1. standy (cena/jakosc)

• 5 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  2. Tonsil Altus 100a

• 0 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
  3. Cerwin Vega CD 50

• 0 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,1k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 20,5k wyświetleń
  4. Wybor DAC'a

• 17 odpowiedzi
    • 10,8k wyświetleń
  5. Monster Solo

• 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  6. monitory do 1000zł

• 7 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  7. Wymiana kolumn

• 7 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  8. Podłączenie

• 5 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  9. kolumny do acram alpha 8

• 8 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Świetny wybór! Jestem fanem Meze, chociaż nie posiadam (ale może będę…). A wizualnie są… piękne, jeżeli słuchawki take mogą być…;) Chociaż moje Grado też przystojne…;)  
    • Rzeczowo w temacie, brawo i dzięki @sonique. Wiele o Grado czytałem pozytywnych wypowiedzi. Zapewne w chłodnej analizie zajmowałyby wysokie pozycje. No ale wizualnie ... rzecz gustu, wiadomo.  Cóż, jadą do mnie Meze, jutro chyba będą, to sam się przekonam jak to gra. Też drewno, pod względem wizualnym - małe dzieło sztuki. Zobaczę czy uda im się zgrać z lampą i DACem MF V90, a docelowo grać mają kilkugodzinne sesje o szerokim przekroju. Ponoć przestrzeń i detal tam są.   
    • No ale słuchamy jednak uszami, a nie mikrofonem. Chyba, albo ja zaczynam głupieć... Nie wiem jakich muzyków "słuchamy" ale o ile mi wiadomo, ci których ja slucham właśnie tak robią. Jest to naturalne, że zmienia się instrumenty w poszukiwaniu brzmienia nawet pod jeden utwór. Obecnie ułatwiają  to oczywiście wtyczki DAW. Grasz na perkusji Pearl, a realizator w DAWie przerabia to na Tama albo GRV bo ostatecznie lepiej pasuje do koncepcji. Grasz na Nordstage, a tu na plycie słychać Moog'a... Perkusista zanim dobierze talerze, gitarzysta elektryk - wzmacniacz i przetworniki, a gitarzysta akustyk - odpowiedniej twardości struny, to przewala tego sprzętu jak my ....😁. A o mikrofonach,  przetwornikach studyjnych i wtyczkach do programów itp to nawet nie wspominam. 
    • Tak jest jak piszesz. Ale komplet ok. 150zł. Wymiana co 2-4 lata, w zależności od intensywności słuchania. Nie narzekam. Co do RS1e, jest pewien użytkownik na Head-Fi, którego od lat czytuję. Dzisiaj już 70-cio kilku letni pan, zawsze nienagannej kultury, niesamowicie osłuchany, posiadacz kilkuset słuchawek w życiu a wciąż ponad 20 Grado. Napisał o RS1e w kilku miejscach na forum mniej więcej w takim tonie jak poniżej. Ja kupiłem te słuchawki zanim tam trafiłem, nie jestem też nawet w małej części tak osłuchany jak on, ale pod wieloma wpisami mogę się podpisać. Oczywiście trzeba lubić to brzmienie. Tak jak kolumnowe brzmienie B&W. Bo jak się nie jest z tej bajki to nic nikogo do nich nie przekona. Sennheiser to drugi biegun: ciepłe kapcie i wygodny fotel…:)  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...