Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 879 tematów w tym forum

1. Jak to podłączyć?

• 1 odpowiedź
    • 3,5k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  2. + czy - w głośnikach ?

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  3. Używany wzmacniacz

• 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  4. Sprzęt do pokoju

• 17 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 11,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  5. jaki sprzęt do PUB-u

• 8 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  6. Mam dylemat

• 3 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  7. Kolumny Avance Omega 503

• 20 odpowiedzi
    • 20k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
  8. DAC magic

• 10 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 18,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 15,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 39 odpowiedzi
    • 18,3k wyświetleń
  9. Wieża do 800zł

• 4 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• No dzięki "uporczywej pracy" przez lata, teraz już nie jest lub przestaje być (niepotrzebne skreślić), jednak kiedyś tak nie było. Pamiętam doskonale jak byłem za to "ganiany". Podobnie zresztą jak za Psychoakustykę. A dziś? Dziś to nawet nasz moderator MariuszZ pisze uwzględniając coś takiego jak...  psycho-elektro-akustyka! Ile jednak trzeba było "przemielić" tematów i tez postawionych obronić nie licząc hejtu... ach, szkoda pióra.    Finalnie z efektu jestem zadowolony 😎 Ps: a w sprawie subwooferów, doskonale też pamiętam gdy pisałem o "JL Audio" to na forum było poruszenie typu... "a co to za firma"? Dziś jest jednym z "topów" tu na forum obok Rel, Klipsch czy svs (jeśli jakąś firmę pominąłem a powinienem uwzględnić to przepraszam)
    • To po co badania rynku się robi?  A zauważyłeś, że w międzyczasie technologia poszła do przodu? Jest szybki, tani bezprzewodowy internet i konsumpcja treści jest jednak wygodniejsza na dużych ekranach? Zauważyłeś, że proporcje wielkości ekranu do wielkości obudowy też się zmieniły?  Bzdura. Cięższe - tak. Chociaż to i tak bardzo duże uproszczenie. Takie z wyżej położonym środkiem ciężkości - tak. Duże - nie. Poza tym to lepsze albo gorsze prowadzenie to jest kwestia zastosowania auta. Czym innym jest kręty KJS a czym innym jazda po autostradzie.    To nie ma znaczenia bo ludzie często kupują samochód gdzie kryterium jest wyjazd na wakacje 2 razy do roku. Takie są ich oczekiwania. Oczekiwania nie oznaczają realnych potrzeb.    No popatrz a ja pakując rodzinę 2+1 z małym psem na święta rok temu wszystko upychałem w średniej wielkości kombi kolanem. Czy zmieściłbym się do Golfa... pewnie tak ale prezentów bym mniej kupił.    Ba trzeba oferować to za co ludzie będą chcieli zapłacić!    Zazwyczaj - co do smartfonow na przestrzeni ostatnich 5-7 lat - Zgadzam się. Co do aut na przestrzeni ostatnich 10-20 lat. Nie zgadzam się. Pewien postęp jednak nastąpił. Czy on nam się podoba czy tez niebardzo. Część tych zmian została wymuszona przepisami związanymi z ekologią bądź też bezpieczeństwem. Czy w międzyczasie pojawiły się trendy i mody? Jak wszędzie - patrz SUVy.  Jeżeli chodzi o audio - to to trochę inna dziedzina. Bardziej hobby niż realna potrzeba (transport, komunikacja). Każda grupa hobbystów to doskonałe stado owiec/baranów do strzyżenia 😉 Ale i w tej branzy widać pewien postęp (chi-fi, systemy korekcji). 
    • Oczekiwania klientów kreują producenci. Oczywiście klienci myślą, że to rynek odpowiada na ich potrzeby. Dobrze widać to na przykładzie telefonów komórkowych. Najpierw daliśmy sobie wmówić, że im mniejsze tym lepsze i bardziej trendy, a potem wręcz odwrotnie. Okazuje się, że można z nami robić co popadnie, bo przy odpowiednim wykreowaniu potrzeby i marketingu sprzeda się wszystko, czyli to co producentowi sprzedać wygodniej (zyskowniej). Duże samochody prowadzą się gorzej. A statystyki i tak mówią, że tej dodatkowej przestrzeni nie wykorzystujemy bo w samochodzie przez większość czasu jeździ tylko kierowca. Rodzina 2 + 1 spokojnie zapakuje się na wczasy do VW Golfa. Także nie o oczekiwania tu chodzi, chyba że takie jak mojego kolegi jeżdżącego dużym SUVem, który stwierdził, że lubi go głównie za to, że większość kierowców w innych samochodach patrzy na niego z dołu. Co to jest przestronne auto? I gdzie jest granica kiedy już się nim staje? Czy w VW Golfie komukolwiek o wzroście poniżej 2m będzie ciasno? Nie będzie. Aby biznes się kręcił, nie można oferować tego samego w wyższej cenie. Trzeba klientowi pokazać, że nowe jest w czymś lepsze (choć najczęściej nie jest) aby wzbudzić chęć zakupu i uzasadnić cenę. Tak jest w motoryzacji, smartfonach, ale też w audio. Nowe zazwyczaj od starego różni się tylko tym, że jest… nowe.;)
    • Dzięki za spokojne opinie. Presja dobrej ceny robi wymusza pośpiech, a to nie jest dobry doradca.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...