Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 077 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 954 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 954 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 954 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 953 wyświetleń
  1. Zestaw Stereo do gabinetu

• 2 odpowiedzi
    • 953 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 953 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 953 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 953 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 953 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 953 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 953 wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 952 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 952 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 952 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 951 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 951 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 951 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 951 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 951 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 951 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 950 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 950 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 950 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 949 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 949 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Chłopaki, ale macie zaciecie. Ja już od dawna slucham muzyki, a nie odcięć ;))) Ale ja moze malo wybredny jestem
    • Gratki. Zawsze chciałem mieć jakieś Grado w kolekcji. Niestety nigdy ich nie słuchałem. To prawda, że na wysokich lekka sieczka, dużo detalu i ogólnie sporo ilościowo tej góry? Na pomiarach wyglądają trochę groźnie  Zgadzam się, choć nadal borykają się z wieloma problemami. Miałem okazji zwiedzić ten kraj jakiś czas temu - w sumie od góry do dołu. Trasa Transfogaraska jest jak nie z tego świata! Ale Meze kompletnie mi nie siedzą swoim charakterem, a słuchałem kilku modeli. Nadmuchane miśki, mało świeżości, zbite, podbarwione kluchy i mocno asekuracyjne, dziadkowe granie bez jajców. Kompletnie nie widzę uzasadnienia dla ceny np. takich Empyrean.
    • Dziś Pan listonosz obdarował mnie przesyłką z Chin. Przez dłuższy czas ciągle coś mi nie pasowało w dźwięku..kombinowałem z equalizerem i czuć poprawę ale  to nie do końca było to, ciągle coś nie dawało spokoju... teraz po przełączeniu z fabrycznych wiima na świeży nabytek czuję różnicę. Nie potrafię tego opisać ale mam odczucie jakby dżwięk był bardziej rozjaśniony, detaliczny na tych rca z kompletu dźwięk był wycofany to tylko moje odczucie którego nie umiem przekazać w bardziej zrozumiały sposób.. Stwierdzam to na podstawie przesłuchania dwóch utworów więc albo sobie wkręcam bądź coś w tym jest. Nie wykupiłem jeszcze spotify premium więc słucham na ustawieniach "jakość wysoka" co też przyczynia się do finalnego efektu/odczucia.  Kable wydają się dobrze wykonane i spełniają swoją role. Zapewne dużo sobie dopowiadam ale finalnie czuję się z nimi lepiej. Akustyka w salonie jest na bardzo słabym poziomie pewnie jakby jeszcze to poprawić było by ekstra.  Staram się podłączyć wyjście trigger 12v z wiim do atolla aby wyłączać wszystko jednym pilotem i w instrukcji jest napisane ,że trzeba użyć kabla jack stereo a  w większości przypadków jakie czytam to rozpisują się o kablu mono TS. Kabel jest na zdjęciu załącznika i jest to towar bardzo wątpliwej jakości , wyjęty z odmętów kablowej plątaniny z magicznego pudełka. Przejściówka z 3,5mm na 2,5m jest z zestawu wiim. Wyjście Trig 12v w atolu na obudowie nie jest opisane ale w instrukcji widać ,że jest to trigger output czyli tak samo jak w wiim i to już budzi moją podejrzliwość...chyba jedno powinno być "in" a drugie "out"? nie znam się na tym i wszystko biorę na chłopski rozum więc proszę poprawcie czy naprowadźcie na dobre tory. Nie mogę znaleźć kabla jack 3,5mm - 2,5mm (mono) dłuższego jak 0,3m a zastosowania przejściówki chciałbym uniknąć o ile chodzi o to ,że ma być TS a nie TRS.
    • Właśnie trochę się pobawiłem odcięciami. Po ustawieniu tak jak u Ciebie bas mi znika. Największy wpływ u mnie na ilość i jakość basu ma wartość odcięcia HP. Zmieniając je w trakcie utworu z basem słychać to idealnie. I taka uwaga , spojrzałem , że masz różne odcięcia na HP wysokich i niskich. A nie powinny być takie same ?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...