Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 587 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  1. Amplituner do 200 zł

• 15 odpowiedzi
    • 10k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  2. Kolumny podstawkowe do 300zl

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  3. Wieża

• 12 odpowiedzi
    • 9,7k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 9,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  4. Miniwieża a komputerowe Creativy

• 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  5. Zestaw audio za ok. 7000zł

• 8 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  6. Prośba o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  7. MARANTZ CD4000

• 3 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  8. Zestaw stereo do 5 tyś. 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 11,4k wyświetleń
  9. WHARFEDALE czy KEF?

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  10. Wzmacniacz + kolumny głośnikowe

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  11. zestaw do 4k, pokuj 19mkw

• 12 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  12. YAMAHA RX-797 + MISSION M35

• 8 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  13. jaki wzmacniacz do 3,5kzł

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  14. Karta Muzyczba

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  15. Pomóżcie dokonać wyboru, plisss...

• 13 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  16. praca CD

• 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  17. jakie kolumny do 300zl?

• 5 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć,  chciałbym się poradzić czy mogę coś zmienić, aby poprawić jakość basu w miejscu odsłuchowym. Wrzucam zdjęcia jak to u mnie wygląda.  Ściana w miejscu telewizora ma 3 m szerokości, rozstaw między głośnikami, około 180 w osiach, odległość tyłu głośnika od ściany telewizora ok. 45 cm, odległość głośników od ścian bocznych ok. 50 cm, odległość słuchacza od frontu głośników ok. 2 m.  Problem polega na tym, że jak siedzę na kanapie w ww. konfiguracji, uszy są na wysokości ok. 1 m od posadzki i jakość basu jest słabsza niżeli zbliżyłbym się o 40 cm w kierunku kolumn lub oddalił o 60 - 80 cm, ale jednocześnie wstanę i uszy znajdują się na wysokości ok. 160 cm od posadzki. Wtedy ten bas jest lepszy, może nie optymalny, no ale mam takie graty jakie mam. Na stojąco jest fajnie, ale niefajnie się słucha dłuższy czas.  Na zdjęciach po lewej stronie mam szafę wnękową z drzwiami rozsuwanymi z lustrami. Po prawej zaś jest okno i grzejnik. Myślałem żeby zrobić panele DIY z wełny mineralnej, ale wtedy słabo to będzie wyglądać.  Sam nie wiem w jakim pójść kierunku i proszę o rady.  Ze sprzetu posiadam: głośniki Heco Celan Revolution 3, Atoll in200 evo, dac Gustard r26, streamer Wiim Ultra, kable głośnikowe Atlas Hyper 2.0. Dziękuję za wszelką pomoc.  Pzdr Michał 
    • Prosiałbym moderatora o usunięcie 2 z 3 wrzut. Z rana forum dziwnie działało(wieszało się) i mamy nadprogramowe linki. Dziękuje  ps. Patrząc na ruch w temacie, to chyba sam ze sobą prowadze monolog😅
    • Temat stary, ale warto sprawdzić głośniki Focal dedykowane do różnych marek, rozwiązanie P&P. Zazwyczaj w zestawie jest tweeter i głośnik średnio/niskotonowy, można dobrać na przód i na tył, po prostu wypina się stare i wpina nowe bez zmiany reszty systemu. http://Zestawy Plug & Play dla Renault | Car Audio | Focal
    • Nie kwestionuje że lanie betonu, to motor napędowy.  Pytanie. Jakich decyzji oczekiwałbyś od Tuska i jego ekipy w tej konkretnej sytuacji w roku 2025?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...