Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 358 tematów w tym forum

1. Jaki zestaw ?

• 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  2. Jakość dżwięku

• 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  3. Problem z JBL E90

• 5 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 13,6k wyświetleń
  4. niewiem co zmienić

• 16 odpowiedzi
    • 12,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  5. co kupic ?

• 10 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  6. Zestaw z Chin

• 6 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  7. co to jest loudness?

• 2 odpowiedzi
    • 39,3k wyświetleń
  8. Kolumny za 5000 zł

• 15 odpowiedzi
    • 13,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
  9. JAK NAPRWAWIC ????

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  10. canton karat 930

• 4 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
  11. Co wybrać?

• 5 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
  12. Porada...?

• 7 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  13. Problem.

• 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  14. Dlaczego tak się dzieje?

• 4 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wyjścia hdmi by z łatwością podłączyć tv, konsole. Nie myślałem nad equalizerem, wchodzi w grę tylko ampli. Znalazłem w internecie używany amplituner Arcam AVR 400 za 1800 zł. Ale to trochę przewyższa budżet. Wpadł mi w oko też używany Marantz SR6005 czy miałeś do czynienia z tym sprzętem? 
    • Hej, dziękuję bardzo za informację. Szczerze mówiąc nie pamiętam z jakim wzmacniaczem ich słuchałem ale raczej był to jakiś tańszy wzmacniacz.   Jestem przekonany do kupna CXA 81 szczerze mówiąc z powodu dobrych recenzji plus atrakcyjnej ceny w tym momencie z powodu wyjścia MK II. Audiolab tez się przewijał aczkolwiek jest około 2 tys droższy.  Więc zastanawiam się nad cxa 81 bo kosztuje 3900 i prawdopodobnie będzie też na kilka lat. Faktycznie muszę się przekonać jak gra. 
    • Łatwiej uzyskać nizszy FS w większym przetworniku. Wyjątki też się pojawiają
    • Noszę się z zamiarem zakupu Zidoo UHD 8000, do filmów BD i UHD, oraz koncertów video i muzyki z plików flac.Być może powrócę również do Tidala. Aktualny set, na którym oglądam filmy i koncerty video to Zidoo Z9X Pro, natomiast muzyka z komputera przez RME Adi-2 FS. Koncerty video z wyjątkiem koncertów zapisanych w atmosie z Zidoo Z9X Pro głównie przepuszczam po optyku do w/w RME a następnie do Cambridge Audio CXA81, jest dobrze, ale jak wiadomo chciałbym lepiej. Ponieważ cena też gra rolę, zwłaszcza że ostatnio cena Zidoo nie wiedzieć dlaczego poszła w górę, chciałbym poprosić o opinie, czy warto robić upgrade do Zidoo UHD 8000, czy gra jest warta świeczki, i ile da się wycisnąć. Audio na czas słuchania muzyki będę odtwarzał na Cambridge Audio CXA81 (ma wejście XLR),mogę też podpiąć pod RCA wzmacniacza, ewentualnie będę mógł użyć drugiego HDMI Zidoo i użyć Denon X4700,  w zapasie jakby co stoi i się kurzy Roksan K3 (mogę podmienić). Wszelkie opinie będą dla mnie niezwykle cenne i z góry dziękuję za udzielone wsparcie.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...