Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 158 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  1. Kolumny WHARFEDALE VARDUS 300

• 4 odpowiedzi
    • 23,2k wyświetleń
  2. Który Harman ?

• 2 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  3. Porada odnośnie KD: 2.1 vs 5.1

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  4. Onkyo 8820 - ?

• 3 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
  5. Pomoc w wyborze miniwieży

• 10 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  6. Yamaha AX-497

• 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
  7. Triagle antal 202

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
  8. Zestaw do oceny

• 7 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  9. Dobór wzmacniacza...

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  10. Technics

• 2 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  11. Rotel RA-931 + Mission m33i

• 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  12. Zestaw do 2200 zł

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  13. Philips

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,1k wyświetleń
  14. Wharfedale Diamond 8.4 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 13,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  15. Proszę o pomoc...

• 11 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Forumowy kolega polecił mi niezłego "rodzynka", do przesłuchania którego ciągle brakuje mi warunków, bo albo w robocie albo w podróży albo padam z nóg. Zdążyłem już wypalić płytę i może dziś wieczorem uda się to odsłuchać jak należy. Mowa o drugim albumie włoskiego duetu Voices From The Lake, który tworzą dwaj wyjadacze elektronicznych brzmień, Donato Dozzy i Giuseppe Tillieci aka Neel. Trzynaście lat kazali czekać na kolejny projekt, no ale w końcu ujrzał światło dzienne. Album nie jest tak mroczny jak ich pierwsze dzieło i raczej nie zaliczę go do elitarnej grupy tytułów odsłuchiwanych w absolutnej ciemności, niemniej dostarcza samych pozytywnych wrażeń.  Michał dzięki za polecajkę - jeśli czytasz 😉 https://voicesfromthelake.bandcamp.com/album/ii    
    • Stare dzieje, ale dobre dzieje... https://tidal.com/album/324595211/u
    • Tak jak pisałem wześniej miałem w domu na testy JL d110 oraz REL HT 1205 mk2. JL d110- szybki, konkretny, zróżnicowany bas. Kino - bardzo przyjemny. Jak trzeba walnie mocno i krótko by innym razem poczuć uderzenie i drżenie. Np. scena strzelania ze snajperki w filmie "Księgowy". 3 strzały, każdy z innego ujęcia (bliżej, dalej, bok). Bardzo dobrze oddana głębia. Nie jest misiowaty, rozlazły, nie pozostaje dudnienie czy mruczenie po ustaniu sygnału.  Muzyka - słucham głównie cięższej muzyki. Wszystko TIDAL, czasem radio internetowe. Fajnie słychać stopę w perkusji, struny gitary basowej. Wiadomo, dużo zależy od jakości nagrania. Ciekawe bo np. Korn, Rage Against The Machine, Beastie Boys  powoduje, że bardzo nisko schodzi prawie do dudnienia. Potrzebna była korekcja. Jestem zadowolony z poprawy jakości dźwięku. REL 1205 - wrażenie cieplejszego basu, zróżnicowany. Kino - nic się nie da zarzucić , bardzo przyjemy, konkretny, ale wolniejszy od JL i czasem w bardzo szybkich scenach troszkę nie nadążał. Muzyka - w sweet spot całkiem fajnie, znowu nie wyrabiał przy szybszej perkusji i powodował dudnienie i mrowienie. Natomiast poza SP wyszło nieprzyjemne dudnienie w kilku punktach w pomieszczeniu (oddalone o 5 i 10m). Sam pewnie bym nie wyłapał ale syn akurat poszedł do kuchni i zwrócił uwagę na dziwny dzwięk . Tak wiem. Korekta, dirac itp. Na razie dirac nie - poczekam na promocje, kupię wtedy full pakiet. umik już jest (kupiliśmy razem z kolegą). JL nie miał tego problemu, jest szybszy i ta przewaga w muzyce spowodowała, że finalnie został. Cena za oba 4000 więc ten czynnik nieistotny.    
    • Nie tylko Rme Adi 2 😉 Jednak ja wolę wyj XLR 4 pin lub jak u mnie jeszcze dual mono 2xXLR 3 pin.(sztos). Crossfeed jest fajną funkcją, ale nie każdemu siądzie, ja jeszcze próbuję się do niej przekonać, faktycznie daje troszkę takie wrażenie, a jak dołożysz do tego słuchawki które też naśladują odsłuch z kolumn (czyt.Audeze LCD X), to już masz komplet 😉 Zbalansowane wyjścia sluchawkowe mają sens, kiedy jeszcze wzmak ma takie wejścia sygnału z urządzenia, które też wysyła wyjściem zbalansowanym.      
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...