Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 952 tematów w tym forum

1. Dysk CD/Vinyl? :|

• 7 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  2. Firmy

• 6 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
  3. CD do Denona PMA-2000AE

• 14 odpowiedzi
    • 10,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  4. Sprzęt do 2 tys. zł? 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 16k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 10,8k wyświetleń
  5. Problem z podlaczeniem

• 11 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  6. polaczenie przez coaxial

• 2 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 40,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  7. Glosnik

• 10 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  8. Kolumny do stereo

• 11 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
  9. kolumny Namco

• 4 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  10. stare kolumny

• 9 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,9k wyświetleń
  11. Jakie kolumny

• 11 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  12. happy man

• 6 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Zawsze można podkręcić  za jakiś czas zmienie kolumny i wszystko pociągnie te 80Hz, i nie będzie tematu. Akurat na ten konkretny use-case (satelitki surround) Pioneer narzuca to głupie ograniczenie.   Ale pierwotny temat double bass pozostaje: załóżmy że crossover jets 150Hz dla wszystkiego oprócz frontów. Zostaje więc więcej prądu, a Pioneer z tej półki już coś tam daje. Pearl 25 nominalnie ma zakres od 35Hz. Tak tak wiem minus dużo dB bez porównania do najlichszego subwoofera. Mam SVS SB2000 kocham suby itp. Intryguje mnie jednak czy w kwestii modów, wyrownania słynnych pasm, para takich podłogowych kolumn pasywnych nie działa trochę jak takie ułomne budżetowe subwoofery? Ktoś to porządnie mierzył? pewnie nie, bo kto robi takie „nieprawidłowe” rozwiązanie, nie zmierzy, a kto by zmierzył, takich herezji nie podłączy Na moje ucho w moim salonie gra lepiej Pionek z double bass vs Sony TA-AN1000 z dobrymi crossoverami (80 i 150). W Sony nawet bym nie spróbował Large bo zaraz się wyłączy i wyświetli PROTECTOR.
    • Zapodałem sobie dawno niesłuchaną płytę, Propaganda 1234. Początek lat 90tych, wspomnienia wróciły. Płyta nie musi być najlepiej zrealizowana, czasami ważne są emocje,treść, wspomnienia. Nie musi być audiofilsko, chyba cała geneza  muzyki miała co innego na celu. 
    • Zamiast odpisać na pytanie to piszesz inne niuanse. Od nośnie przewodów też ciesza. Wszytko już mam zamówione
    • Dziękuję za odpowiedź, jestem tego świadomy.  Czy możesz zatem podpowiedzieć na co zwrócić uwagę (przeszukałem kilka stron tego forum i niestety nie znalazłem przypadku takiego budżetu)? Odnośnie soundbara myślałem tylko czy powoli kompletować KD (którego budżet jak pisałem nie będzie nigdy wysoki), czy kupić soundbar i pogodzić się z ograniczeniami. Ale to pewnie pytanie na które muszę sam sobie odpowiedzieć :).     
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...