narmer Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Duopol stworzył podatny grunt pod takie formacje jak Konfederacja, dobrze wykorzystują sytuację Pozbyli się balastu w postaci Janusza, Bosak chyba naturalną koleją rzeczy będzie kolejnym kandydatem - w 2020 startował, teraz zimował żeby nie było do 3 razy sztuka a przy okazji Mentezen wykręcił spory wzrost Bosak, tak jak wspomnieliście, ma mocne gadane mimo braku teoretycznego wykształcenia, z tego co kojarzę kilka uczelni zaczynał ale żadnej nie skończył Z wyników widać, że elektorat popisu trzyma się mocno w swoich grupach wiekowych jakaś nadzieja jest w tym że młodzi już ich nie chcą, trochę mniej optymistyczne jest to że skręcają na prawo ostrzej niż na prawo było po i pis ale może zandberg ogarnie w końcu lewicę i postawi sensowną alternatywę. wg mnie ma na to pomysł, predyspozycje i kapitał początkowy. 6% brauna było dla mnie sporym zaskoczeniem , nie doceniłem go - zobaczymy ile wykręci w 2027 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu @tomek4446 ostatnio odpuściłem,bo w Konfie zrobiło się bardziej kosciółkowo, a mniej rynkowo. Kiedy jeszcze byłem ,jak mawiają Rosjanie, w kursie, PiS był postrzegany gorzej niż PO- jako gospodarcza komuna, zasłaniająca się przekupionym Kościołem i kradnąca prawo do nazywania się prawicą. Zgodnie z tą słuszna retoryką wyborcy Konfy powinni zostać w domu,niech POPiS sam się dusi. Bo co niby może Nawrocki zaoferować Mentzenowi? Że będzie hamulcowym ,którego i tak Sejm obejdzie? Kolego @narmer problemem Zandberga i jego zwolenników jest to, że nie mają pomysłów na zarabianie forsy , którą chcą wydawać dla dobra społecznego. Podobnie jak duopol wieszają się w tej sprawie u paska Unii,ale w Unii z pieniędzmi robi się krucho , bo jak się przeniosło gospodarkę do Chin to nie ma z kogo golić. Kredyty też się urwą jak nie będzie z czego spłacać. Lewica to dobrzy ludzie,tylko niestety za cudze pieniądze 2 Odpisz, cytując
narmer Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Nie do końca nie mają, na ich stronie jest rozpiska która zaczyna się od progresywnej skali podatkowej i w skrócie zbiera ich propozycje. Środki dobrze wydawane dla dobra społecznego w pewnym sensie mu pomagają, wyrównują szanse i poszerzają horyzonty, inne wręcz przeciwnie. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 39 minut temu, Nowy75 napisał: Kredyty też się urwą jak nie będzie z czego spłacać. Oj , przesadzasz , ze dwa miechy byśmy pobalowali. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu W liceum mojego syna zrobili własne wybory. Wyniki mnie zaskoczyły. Pierwsza trójka przedstawia się następująco. 1. Zandberg 2. Biejat 3. Senyszyn Serca młodych ludzi biją zdecydowanie po lewej stronie, skoro ich uznanie zdobyła nawet weteranka Senyszyn. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, narmer napisał: Środki dobrze wydawane dla dobra społecznego w pewnym sensie mu pomagają, wyrównują szanse i poszerzają horyzonty, Owszem , racja , tylko najpierw trzeba te środki pozyskać. A pozyskuje się z gospodarki. To nie pracownik zatrudnia pracownika i płaci mu pensję. Jestem za wyrównywaniem szans ale nie w sterowany sztucznie wzrost pensji minimalnej. Mieszkania komunalne to bardzo dobry pomysł , tyle , że darmo się nie wybudują. Gmina by je wybudować musi mieć kasę , a kasę pozyskuje od .......przedsiębiorców. Nie znam żadnej potęgi gospodarczej, czy politycznej, która zbudowała swą wielkość na ....zasiłkach dla najbiedniejszych. Lubię lewicę za jej ludzką twarz , ale muszą być najpierw podwaliny w postaci silnej gospodarki czyli wpływów do budżetu. 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: problemem Zandberga i jego zwolenników jest to, że nie mają pomysłów na zarabianie forsy , którą chcą wydawać dla dobra społecznego. Podobnie jak duopol wieszają się w tej sprawie u paska Unii,ale w Unii z pieniędzmi robi się krucho , bo jak się przeniosło gospodarkę do Chin to nie ma z kogo golić. Kredyty też się urwą jak nie będzie z czego spłacać. Lewica to dobrzy ludzie,tylko niestety za cudze pieniądze. Podobnie to widzę, tylko wciąż nie czuję do końca, na ile w przypadku Zandberga to fanatyzm, a na ile chłodne kalkulacje, że taki radykalizm się politycznie opłaca w bieżącej sytuacji. Przecież inteligentny facet powinien mieć jakieś pojęcie o budżecie państwa... 22 minuty temu, Kraft napisał: W liceum mojego syna zrobili własne wybory. Wyniki mnie zaskoczyły. Pierwsza trójka przedstawia się następująco. 1. Zandberg 2. Biejat 3. Senyszyn A cóż w tym dziwnego? Młodzi unikają głosowania na dwu głównych kandydatów. Myślą, że czyni ich to oryginalnymi (przynajmniej odróżnią się czymś od rodziców). W zachodniej Polsce przekłada się to na faworyzowanie lewicy, we wschodniej i częściowo południowej - na poparciu dla nacjonalistów. Pierwsze jest swego rodzaju kaprysem sytych, drugie - płynie z frustracji głodnych. Oczywiście upraszczam i uogólniam. Moja córka jest zaskoczona, że część jej znajomych głosowała na Mentzena. To też ciekawe zjawisko. Mamy całkiem znaczący odsetek młodych, którym nie podoba się liberalizm obyczajowy i chcieliby powrotu do "tradycyjnych wartości". Na ogół to tacy dwudziestolatkowie, co w życiu trzech książek nie przeczytali, ale na uczelnię przychodzą z teczką zamiast plecaka. Edytowano 5 godzin temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 11 minut temu, Rafał S napisał: Przecież inteligentny facet powinien mieć jakieś pojęcie o budżecie państwa... Nic dodać,nic ująć! Podobnie rzecz się ma w przypadku kandydatek przywołanych przez @Kraft. Licealiści wykazali się sercem,ale realia tego świata przedstawił powyżej @tomek4446 Aha @Kraft, serca europejskich elit też ostatnimi dekadami biły po lewej stronie ,aż wygnali kapitał na wschód i teraz ani kapitału i zbliżamy się do końca socjalu. A młodzież,o której mówisz,zaliczy twarde gospodarcze lądowanie,które zafundowali im właśnie lewicowcy. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Nowy75 napisał: realia tego świata przedstawił powyżej @tomek4446 Jak czytam te wpisy na dole forum, to myślę, że nie od rzeczy byłoby założyć Polską Partię Audiofili. Stać nas na składki, jest jakaś płaszczyzna porozumienia, Tomek cieszy się zaufaniem większości i potrafi wartko prezentować swe poglądy. Jakieś wiece w okolicach salonów audio - nikt by nas nie zagłuszył. 2 Odpisz, cytując
narmer Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Pewnie, gospodarka to podstawa. Państwo ma na nią duży wpływ i to jak rozkłada dopłaty do różnych sektorów ma oddźwięk na rynku, co przekłada się na społeczeństwo . Ale widzisz np te mieszkania komunalne, ile takich mieszkań mogłoby powstać gdyby PIS/PO przeznaczyli na nie środki które zostały puszczone na BK2% a możliwe że będę kolejne na kredyt 0% - jak to rozwaliło nieruchomości, nie mówiąc już o całej liście pozostałych konsekwencji Jeśli będzie okazja to może kiedyś się przekonamy czy Zandberg ma pojęcie o budżecie państwa, na teraz czekam na przełamanie. Zawsze to ciekawiej niż udawany antagonizm aktualnego duopolu. Zandberg , Biejat, Senyszyn - to byłoby ciekawe trio do rządzenia na chwilę obecną, po tylu latach prawicy. Ale póki co tam Grzegorz zerka przez drzwi więc się nie zanosi na taki eksperyment Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu W idealnym świecie widziałbym prawicowego gospodarza,który dba o gospodarkę i lewicowych doradców,którzy dbają o ludzką twarz tej gospodarki. Niestety,żyjemy w świecie,gdzie obie strony działają na zasadzie: wszystko albo nic. I mamy rzeczywistość,w której ani gospodarce,ani ludziom nie idzie Odpisz, cytując
Recommended Posts