Marek333 Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Powiedziałbym tak ,,, w Qobuzie brak może z 10% tego co w Tidalu Natomiast są inne nie występujące w Tidal ciekawe często bardzo z 10% więcej, więc równowaga Soundiiz - podrążcie temat , zapewniam że warto !!! , używam tego serwisu do sychronizacji playlist Tidal - Qobuz w dwie strony. Tą metodą mam zawsze wszystkie playlisty zmirrorowane w obu serwisach co bym nie zmienił w którym serwisie to odzwieciedla mi Soundizz w drugim (opcja synchronizacji dowolnych serwisów sttreamingowych + backup sobie robię u nich dodatkowo robię) Bardzo fajna sprawa. https://soundiiz.com/ 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) @Marek333 a Qobuz z jakiejś apk? Czy sa jakies metody instalacji na komórce podobnie jak na PC? Edytowano 5 godzin temu przez marcinmarcin Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dnia 18.05.2025 o 10:46, Marek333 napisał: Ma duże, ponieważ webowa obsługa serwisu nie łączy się przez usługę connect (gorsza znacznie jakość) Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem. Qobuz odpalony z przeglądarki jest gorszy dźwiękowo niż z apki uruchomionej z pulpitu? Możesz podać jakieś kawałki do sprawdzenia? Odpisz, cytując
lpomis Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @Adi777 W wersjach przeglądarkowych nie uruchomisz trybu ekskluzywnego z pominięciem systemowego miksera dźwięku. W niektórych serwisach i kombinacjach (jak np. Firefox i Tidal) nie działa też streamowanie w maksymalnych dostępnych jakościach (Max). Czy faktycznie słychać różnicę? Sprawdź 3 Odpisz, cytując
Marek333 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem. Qobuz odpalony z przeglądarki jest gorszy dźwiękowo niż z apki uruchomionej z pulpitu? Możesz podać jakieś kawałki do sprawdzenia? Dokładnie jest tak jak piszesz , jest gorszy. Przykład podałem utworu gdzie bardzo widać w pierwszym poście tego wątku jest ) 2 godziny temu, marcinmarcin napisał: @Marek333 a Qobuz z jakiejś apk? Czy sa jakies metody instalacji na komórce podobnie jak na PC? Nie wiem jak na PC bo używam tylko Macbooka, iPada i komórki Androida do streamingów TIDAL , QOBUZ Qobuza mam na Macbooku i na Androidzie . Nie da się na iPadzie w Polsce nie robiąc rozwalenia systemu ze swoim loginem i lokacją gdzie mieszkasz więc to odpuściłem Tidala mam na wszystkich 3 urzadzeniach. Qobuza na Macbooka łatwo zainstalować , na Androida dość skomplikowany proces ale przeszedłem krok , po kroku za poradami AI GROKa jak zwykle ... dało radę...z trudem sporym ale działa jak złoto. Po prostu da radę. Edytowano 2 godziny temu przez Marek333 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 15 minut temu, Marek333 napisał: dało radę Z Apk? Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Czyli nie dla mnie... niestety Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 36 minut temu, marcinmarcin napisał: Czyli nie dla mnie... niestety Dlaczego? Na andka Qobuza albo trzeba zainstalować będąc zagranicą(daleko do Niemiec nie masz) , możesz spróbować też w apce Google Play zmienić lokalizację domyślną na Niemcy lub Francję. Ewentualnie można Qobuza bez problemu w Polsce zainstalować na telefon lub tablet ale z andkiem nie nowszym niż 12, do puszczania muzy może wystarczyć . Na żony fonie z andkiem 15 nie mogłem zainstalować Qobuza ale mogę go odtwarzać poprzez apkę Mconnect, co dla mnie i tak jest najlepsze.Po wybraniu Browser i z niego Qobuza musiałem się tylko na niego zalogować na swoje dane. Edytowano 1 godzinę temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Amarok Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu U mnie na telefonie z antkiem 15 najnowszy Qobuz w wersji 9.0 connect działa. Z Tidalem nie porównywałem... z braku czasu. Odpisz, cytując
lion Napisano 28 minut temu Napisano 28 minut temu Nie trzeba instalować za granicą W przeglądarce wystarczy dodać wtyczkę browsec vpn i jesteśmy w wybranym kraju. Jedynie konta nie da się zarejestrować na mailu z aliasem ..pl, ale @gmail.com styknie. Podobnie kontrolny przelew - o ile PayPal przechodził to karta visa polskiego banku już nie. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu 43 minuty temu, Amarok napisał: U mnie na telefonie z antkiem 15 najnowszy Qobuz w wersji 9.0 connect działa. Z Tidalem nie porównywałem... z braku czasu. Jak go zainstalujesz to działa. Na swoim zainstalowałem Qobuza jak pracowałem w Niemczech. Na żony już nie mogę zainstalować, ale działa przez apke Mconnect. Odpisz, cytując
Recommended Posts