Mprezi Napisano wczoraj o 16:59 Napisano wczoraj o 16:59 Witam serdecznie Pytam doświadczonych kolegów z branży. Posiadam od lat dwa systemy oparte o Naim Nait 5si. Dobrych kilka lat temu oba grały z Focal Aria 906. Było fajnie, słodko, detalicznie ze sceną. Potem przyszedł czas na zmiany. Pierwszy system pokój 20 m2 Audio physic Classic 5 i drugi system 25m2 Audio physic classic 8. Fajny rozrywkowy dźwięk ale straciłem na rzecz wypełnienia i średnicy uwielbiana przeze mnie detaliczność.. Sprzedałem AP C8 bo siedzę za blisko a one grały mocnym uderzeniem. Zbyt mocnym. Szukam obecnie Monitorów do 10k do tego systemu. Proszę o opinię co mogłoby fajnie się zgrać z Naimem i grac coś pomiędzy Focal Aria 906 a AP C8. Przyznam że w drugim systemie dalej gram na AP classic 5 ale też korci aby bylo lepiej, bardziej rozdzielczo, detaliczniej. Czasami myślę o powrocie do Focal Aria X1. Z góry dziękuję za podpowiedzi Marcin Odpisz, cytując
lpomis Napisano wczoraj o 21:27 Napisano wczoraj o 21:27 Skoro szukasz detalu to takie luźne propozycje do przesłuchania: B&W 7xx lub Audiovector z serii QR. Czy będzie "lepiej"? Zależy co pod tym pojęciem rozumieć. Raczej nie. To inne granie niż posiadane przez Ciebie AP. Stracisz na uniwersalności, wypełnieniu średnicy. Dojdzie sporo informacji, w szczególności na wysokich tonach. Wszystkie z tych kolumn budują dość obszerną scenę na szerokość, grają przestrzennie. 3 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Nie mogę już edytować poprzedniego posta. Dorzucę jeszcze Martin Logan Motion 35XTi - czyste, nieco rozjaśnione, mocne, detaliczne granie. I koniecznie Paradigm Founder 40B - to może być bardzo ciekawy monitor i fajna równowaga pomiędzy detalem i wypełnieniem. Na basie na pewno nie zamęczą i nie będą tutaj ofensywne. Niestety nie miałem okazji ich posłuchać. Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Miałem, więc polecę ELAC Vela BS403. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 2 godziny temu, tomasz1w napisał: Miałem, więc polecę ELAC Vela BS403. tylko one nie sa chyba tak detaliczne jak szuka kolega. To już drugi wątek gdzie widze to samo pytanie wiec zapodam to samo tu Monitor audio Gold 100 nowej serii. Bowersy 704s3 Traingle albo Audiovector QR Odpisz, cytując
rajdek Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 3 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Traingle Triangle Signature Theta, Comete 40th Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu No to dołożę jeszcze Diapasona Adamantes https://www.olx.pl/d/oferta/diapason-adamantes-iii-unikatowe-monitory-top-CID99-ID12Ps6a.html?srsltid=AfmBOopRxg3nSMi9FhHxr7nz27ZO6_WuURm0EflfQi1Aoad3XKOwawqp Niewiele mnie dzieliło od bycia szczęśliwym posiadaczem modelu V . Wizualnie bajka , ten kawałek drewna robi wrażenie. Dźwiękowo jak dla mnie za dużo detali , przywykłem do spokojniejszego grania. No i scena , baaardzo , baaaardzo szeroka , detale latają w przestrzeni i to mnie trochę rozpraszało. Ale pod Twoje preferencje może to być dobry wybór. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 14 godzin temu, Mprezi napisał: Fajny rozrywkowy dźwięk ale straciłem na rzecz wypełnienia i średnicy uwielbiana przeze mnie detaliczność.. 14 godzin temu, Mprezi napisał: Proszę o opinię co mogłoby fajnie się zgrać z Naimem i grac coś pomiędzy Focal Aria 906 a AP C8. B&W 705 S3 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Cześć Wyżej wskazano w sumie większość opcji, które miałem w głowie, ale i tak je napiszę Na pewno sprawdziłbym Audiovectory QR 1 SE, niestety droższe Monitor Audio Gold 100 6G, Dali Rubikore 2, czy właśnie nowe Arie Evo X N1. Przeskok względem poprzedniej serii jest moim zdaniem fajny, ale pytanie, czy dla Ciebie bedzie wystarczający W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Dziękuję za pierwsze propozycje. Chciałbym dodatkowo nadmienić ze prszyszle monitory będą stać blisko tylniej ściany z uwagi na warunki mieszkalne. 9 godzin temu, Q21 napisał: Cześć Wyżej wskazano w sumie większość opcji, które miałem w głowie, ale i tak je napiszę Na pewno sprawdziłbym Audiovectory QR 1 SE, niestety droższe Monitor Audio Gold 100 6G, Dali Rubikore 2, czy właśnie nowe Arie Evo X N1. Przeskok względem poprzedniej serii jest moim zdaniem fajny, ale pytanie, czy dla Ciebie bedzie wystarczający W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 minut temu Napisano 12 minut temu 15 godzin temu, Grzesiek202 napisał: B&W 705 S3 a w sumie jeszcze fajniej 705s3 signature, hehe https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/bowers-wilkins-705-s3-signature.html?color=3952&gad_source=1&gad_campaignid=17943066416&gbraid=0AAAAAD3sgsE7V5izmJGGsmAETqdpwL36u&gclid=CjwKCAjw3_PCBhA2EiwAkH_j4hLKVvmg2b6-l-ncAOXRKSbG9UP2cIRlB9bxoTcL_UvQLJ1ZBSqsfxoCtvcQAvD_BwE ale drożej.. Odpisz, cytując
Recommended Posts