pairtick Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Też lubię Kate Bush, ale wokalnie wolę inne kobitki mimo wszystko. Jej muzyka i twórczość, to muzyka mojej młodości z list przebojów Programu 3, a piosenka z Peterem Gabrielem "Don't Give Up" do dziś na mnie działa i przywraca wspomnienia. 40 minut temu, Rafał S napisał: Jak ktoś siedzi w jazzie, to słucha większości muzyków towarzyszących Dianie w bardzo różnych, często ciekawszych konfiguracjach. A innym te same nazwiska niewiele powiedzą. No ale, cóż to wtedy za audiofil ☹️ 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Dnia 18.07.2025 o 07:32, kaczadupa napisał: Do czego odnieść brzmienie Harbeth, do jakiego głośnika? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu (edytowany) 10 godzin temu, rajdek napisał: Jak się odnajdują w Metallica? Rajdek, jeszcze raz przesłuchałem album „...And Justice for All” i ciężko się tu doczepić do jakiegoś spowolnienia, ogona, braku ataku czy braku dynamiki na basie. Ale też bas nie dominuje, stanowi zdrowy fundament ale nie przykrywa średnicy. Góra pasma może być ewentualnie dla kogoś za bardzo wycofana czy trochę za słodka. Ogólnie energetyczność na tej płycie jest bardzo, bardzo dobrze oddana. W tej materii nic więcej do szczęścia nie potrzeba, jest mega frajda. Cały czas Qutest i Elex mk4. Edytowano 18 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Cały czas Qutest i Elex mk4. A jaki streamer? bo wszelkie connecty to taka alternatywa niestety dla streamerów z zaimplementowanym serwisem streamingowym typu Tidal, Qobuz, czy inne. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Aha, no okey. A co do Herbehów kochanienki, to macałem kultowe chyba HL 5 i M30 bodajże, jeszcze w korisie trochę lat temu z czasów, kiedy mialem francuskie klamoty AA i niestety z braku laku (czyt. pieniędzy i miejsca) poszedłem w pierdziawki Epos M15.2. Ale o tych pewno wiesz, że miałem 😉 Uważam też, że Harbethy zwłaszcza te wymienione przeze mnie trzeba polubić, tak jak np.ProAci, bo nie każdy docenia brzmienie jednych i drugich niestety. Sorry, że pozwoliłem sobie po czasie (dyskusji) na taką dygresję. 😉 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu (edytowany) 43 minuty temu, DiBatonio napisał: bo nie każdy docenia brzmienie jednych i drugich niestety Pewnie tak, gdyby było inaczej to byłby tylko ProAc i Harbeth. ProAc D2R szybciej robi wrażenie bo jest zdecydowanie bardziej charakterny od M30xd2. M30xd2 potrzebuje więcej czasu a może głównie skupienia! by dać się porwać w jego świat muzyki. Potem jest ciężko od niego i jego muzycznego świata odejść. U Ciebie to samo jest z ProAc i absolutnie uważam, że to monitor kończący tzw. gonienie. Edytowano 17 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowany) 10 minut temu, kaczadupa napisał: U Ciebie to samo jest z ProAc i absolutnie uważam, że to monitor kończący tzw. gonienie. Wreszcie to doceniasz, bo swojego czasu dość mocno je krytykowałeś w ogóle ich nie słysząc, o wygladzie też wypowiadałeś się krytycznie. 😉 Domyślałem się dlaczego, ale wiedzialem też, że może jak w końcu posłuchasz tych ProAców, to zmienisz zdanie. No i nadal ich nie posłuchałeś, bo D2R to jednak troszkę efektowne granie, a D2 porwały mnie swoją średnicą i barwą pomimo tego, że sygnał leci do nich po srebrze. Bedziesz miał okazję, to pożycz kiedyś D2 na szmacianej pierścieniowej kopułce. 😉 Edytowano 17 godzin temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, DiBatonio napisał: bo D2R to jednak troszkę efektowne granie Nie napisałem tego celowo bo obawiałem się, że może być dym (a na dzisiaj już wystarczy )ale jak już sam to napisałeś to tak, takie są. I nie jest to żadna krytyka, czasem to nawet pomaga słabszym realizacjom czy potęguje efekt przestrzeni czy też - usłysz niesamowitą czystość na wysokich. No i tym robią efekt. Ale klasa monitor i każdemu kto je ma gratuluję. Twoich nie ma w kraju. Od razu bym je wziął na testy, to o nie pytałem w Topie a nie D2R no ale co zrobisz jak nic nie zrobisz. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowany) "Moich" już nie będzie chyba. Pytałeś na forum obok, może ktoś koło Ciebie ma D2ki 😉 25 minut temu, kaczadupa napisał: Nie napisałem tego celowo bo obawiałem się, że może być dym Z mojej strony? Znam te konstrukcje, nie obrazam sie z byle powodu, tym bardziej audio. Nie ważne... Mysle, że ze jak sie postarasz, to znajdziesz kogoś kto pożyczy, moze w ramach wymiany na ktorys ze wzmacniaczy, masz ich kilka. Mnie tylko denerwuje w ProAcch jedno, ale tk takie moje, ty się tym nie przrjmuj. Wszystkie ich konstrukcje mają te same terminale, a za zwory robią jakieś stalowe druty o przekroju litery D. Nie godze sie na takie traktowanie takich kolumn. Nie i ch.... ! Mam po swojemu 😜 Edytowano 16 godzin temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 22 godziny temu, Amarok napisał: Adam, życzę ci żebyś znalazł te idealne paczki, ale...coś czuję że jesteś skazany jeszcze na długi czas na ATC SCM7. 😉 Znając życie i Adama, to nigdy nie znajdzie, chyba, że po 70-siątce jak mu się słuch przytępi i kupi sobie B&W jak ja (nie te popierdółki które sprzedał) Edytowano 6 godzin temu przez MMarek Odpisz, cytując
Kraft Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Adam już znalazł kolumny idealne, tylko jeszcze o tym nie wie. Musiałby mu ktoś o tym powiedzieć. Najlepiej Bóg. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 16 minut temu, Kraft napisał: Adam już znalazł kolumny idealne, tylko jeszcze o tym nie wie. Musiałby mu ktoś o tym powiedzieć. Najlepiej Bóg. Masz na myśli 607? 28 minut temu, MMarek napisał: nie te popierdółki które sprzedał) Jeszcze nie sprzedał. To tak je nazwałeś ?! Jarek czy widzisz to co ja ? Popierdółki … Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No nie da się ukryć, że 805 D4 ładniejsze i solidniejsze. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Czyli ma rację…. No nic, trzeba będzie z tym jakoś żyć. 38 minut temu, Kraft napisał: Musiałby mu ktoś o tym powiedzieć. Najlepiej Bóg. Bóg mówi, że najpiękniejsze wokale ma Harbeth ale tylko z Regą bo z Naimem całą magię diabli wzięli. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu To może być jakaś próba. Jak audiofile w końcu pojmą, że wzmacniacze nie mają znaczenia, to nasze hobby wkroczy w erę niczym nie zmąconej przyjemności ze słuchania. Bez wątpliwości, bez niepokoju, bez tęsknoty. Era Wodnika. Raj na ziemi. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 14 minut temu, Kraft napisał: Jak audiofile w końcu pojmą, że wzmacniacze nie mają znaczenia ... to będzie znaczyło, że ogłuchli albo zdurnieli ze szczętem. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) Tylko dwie osoby dostały ten dar od Stwórcy, Alan Shaw i Jarek Kraft. Dziwne, że jeszcze nie masz u siebie Harbetha. Podziałaj w temacie. Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa 3 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 16 minut temu, kaczadupa napisał: Tylko dwie osoby dostały ten dar od Stwórcy, Alan Shaw i Jarek Kraft. O nie. Do tej liczby trzeba dodać wszystkie osoby, które wzięły udział w ślepym teście prawidłowo skonstruowanych wzmacniaczy. 21 minut temu, kaczadupa napisał: Dziwne, że jeszcze nie masz u siebie Harbetha. Podziałaj w temacie. Chciałby się, ale życia nie starczy. Za późno się za to zabrałem. Jeszcze tyle firm i projektów mnie kusi. Dzisiaj zerkałem np. na Dynaudio, bo jeszcze nie mieliśmy przyjemności. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) Jak prawidłowo skonstruowanych to zgoda. Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 25 minut temu, kaczadupa napisał: Tylko dwie osoby dostały ten dar od Stwórcy, Alan Shaw i Jarek Kraft. To może zmienię ksywkę na Prorock? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Ostatnio młodzież oglądała jakąś kreskówkę, podsłuchałem i był tam Czesiek Obornik. Nie namawiam ale oryginalnie jak ze wzmakami. 14 minut temu, Kraft napisał: Chciałby się, ale życia nie starczy. Za późno się za to zabrałem. Jeszcze tyle firm i projektów mnie kusi. Dzisiaj zerkałem np. na Dynaudio, bo jeszcze nie mieliśmy przyjemności. U mnie się marnują, tanio oddam. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Bóg mówi, że najpiękniejsze wokale ma Harbeth Czyli jednak … Jak dla mnie nawet lepsze wokale miały małe P-trójki, choć trochę im masy i wielkości brakowało, ale pod innym względami to był dla mnie top, szczególnie w połączeniu z Levinsonem 585. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, majkel74 napisał: Czyli jednak … W nocy różne dziwne cuda się dzieją i słyszą ale nic na to nie poradzę. Tak, wokal dla Harbeth. Nawet wokal kobitek. Małe P3 XD słuchałem bez zagracenia pokoju ustrojami i wolałem SCM7. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, Kraft napisał: Musiałby mu ktoś o tym powiedzieć. Najlepiej Bóg Parafrazując A.Popa i J.C. Squira, ale w audiofilskiej rzeczywistości Adama. "Nature and Nature's laws lay hid in night: God said, Let Bowers and Wilkins be! and all was light." "It did not last: the Devil howling “Ho! Let ATC be!” restored the status quo." 😉 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts