Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze streamera Cambridge EXN100 czy może Everosolo DMP-A8 czy Audiolab 9000N

Recommended Posts

Napisano

Hey. Zakupiłem dość niedawno wzmacniacz Cambridge EXA100, który jest naprawdę fajny. Szukam do niego streamera. Pierwszym oczywistym wyborem wydaje się EXN100, jedynie co mnie nie przekonuje do tego wyboru to niektóre recenzje i opinie, że jego DAC gra bardzo podobnie do DACa ze wzmacniacza EXA100 i płaci się głównie za fajny wyświetlacz i funkcje streamingowe natomiast po podłączeniu jakiegoś "taniego" streamera np. WiiM uzyskamy podobny efekt korzystając z wewnętrznego DACa wzmacniacza EXA100. Pomyślałem więc o Eversolo DMP-A8 wobec wielu pozytywnych recenzji na jego temat(co prawda kolorystycznie trochę odstaje, ale fajny wyświetlacz i wykonanie też wydaje się porządne). Mam też na oku tańszego ale też dobrze ocenianego Bluesound Node Icon(ten ma np opcję Dirac Live i podwójny DAC mono). Jest też Audiolab 9000N z bardzo dobrym DACiem i dobrymi recenzjami np. przez What HI-FI.

Chciałbym usłyszeć jakieś opinie a może porady w tym wyborze. 

Napisano

A na czym ci najbardziej zależy?

Sam mam A8 i jestem z niej bardzo zadowolony(z tym że nie korzystam z room correction bo mim zdaniem nic nie daje a raczej pogarsza ), ale gdybym miał kupować teraz to kupił bym dobry transport bez dac,  jak Volumio Rivo Plus i do niego daca na R2R. Może na początku wystarczył by dac z twojego EXN, ale pewnie chociażby z Denafrips Enyo 15th czy Ares 15th lub Laiv uDAC, było by dużo lepiej.

Jeśli chcesz te ekraniki to możesz jeszcze pomyśleć o streamerze od Shanlinga, ma dac na AKM, podobny do A8.

Tu wstawie ci filmiki z tymi streamerami,jeśli nie znamy angielskiego trzeba włączyć napisy i w ustawieniach tłumaczenie automatyczne na język Polski.