maciek72 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Był już taki temat ? Ktoś porównywał ? Które sprawdzają się w systemie 2.2 ? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, maciek72 napisał: Był już taki temat ? Ktoś porównywał ? Które sprawdzają się w systemie 2.2 ? Cześć Rozważasz wyłącznie tylko te dwie pary kolumny? Czy mogłoby jeszcze wejść coś innego w Twoje poszukiwania? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, maciek72 napisał: Ktoś porównywał ? Ja z pary LS50 i R3 wolałem LS-y (do 25 m2). R3 miały moim zdaniem za dużo basu, przez co traciły: szybkość, przejrzystość i radość grania. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 7 minut temu, Kraft napisał: za dużo basu Jarek, na tle Bowersa mają więcej basu czy może podobnie ale mniej wysokich tonów? Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Grały za ciężko, za poważnie i tyle. Edytowano 1 godzinę temu przez Kraft Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) A to ciekawe, bo według specyfikacji to one tak średnio z tym basem, tak średnio 😀 Pasmo przenoszenia (±3dB): 58Hz - 28kHz Edytowano 1 godzinę temu przez soberowy Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, kaczadupa napisał: Jarek, na tle Bowersa mają więcej basu czy może podobnie ale mniej wysokich tonów? Bowers basem nie grzeszy, ale nie jest cecha przewodnia tej marki... Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, Kraft napisał: Grały za ciężko, za poważnie i tyle. Tzn, że odpowiednie do słuchania Bacha😋 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, soberowy napisał: A to ciekawe, bo według specyfikacji to one tak średnio z tym basem, tak średnio 😀 Pasmo przenoszenia (±3dB): 58Hz - 28kHz Może nadrabiały jakimś podbiciem brak zejścia? 9 minut temu, Kraft napisał: Grały za ciężko, za poważnie i tyle. To Dynaudio raczej też nie dla Ciebie. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, soberowy napisał: A to ciekawe, bo według specyfikacji to one tak średnio z tym basem, tak średnio 😀 Pasmo przenoszenia (±3dB): 58Hz - 28kHz Piszę też: "Spadek -6 dB w zakresie niskich częstotliwości notujemy przy ok. 33 Hz – to wynik nawet lepszy niż obiecywany przez producenta (i rekordowy dla tego testu). Bas-refleks dostrojony do około 40 Hz promieniuje silnie, tworząc przy tej częstotliwości "kolano" na charakterystyce wypadkowej." Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Mogło tak być, że nałożyło się podobite pasmo 60hz na mod w pokoju. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu One mają podbite okolice 100 Hz, a nie 60 Hz. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Bas będzie uzupełniony 2-ma subami . Zależy mi na średnicy i wysokich . Jak najlepszej jakości w cenie . Menuety już miałem , może faktycznie czas zapoznać się z KEF Odpisz, cytując
soberowy Napisano 57 minut temu Napisano 57 minut temu (edytowany) Oczywiście masz rację, dane producenta trochę mnie zmyliły. Cytat z Audio odnośnie modelu LS50 - "spadek -6 dB odczytujemy przy 40 Hz - znacznie niżej niż spodziewa się tego producent (47 Hz)." Miałem u siebie te kolumny podstawkowe i one nie schodziły nisko, wręcz były oszczędne na basie. Muszę dodać, że podobało mi się to ponieważ nie buczały 😀 Edytowano 54 minuty temu przez soberowy Odpisz, cytując
Kraft Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu 1 minutę temu, soberowy napisał: Miałem u siebie te kolumny podstawkowe i one nie schodziły nisko, wręcz były oszczędne na basie. Schodzenie nisko i walenie basem są ze sobą słabo skorelowane. Kolumny mogą schodzić nisko, a bas mieć oszczędny. Odpisz, cytując
Rega Napisano 48 minut temu Napisano 48 minut temu 3 minuty temu, Kraft napisał: Kolumny mogą schodzić nisko, a bas mieć oszczędny. Fakt, ale dużo zależy od pomieszczenia i adaptacji akustycznej. Odpisz, cytując
soberowy Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu 6 minut temu, Kraft napisał: Kolumny mogą schodzić nisko, a bas mieć oszczędny. Naturalnie, niestety jeszcze nie miałem takich kolumn u siebie 😀 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu 6 minut temu, Kraft napisał: Schodzenie nisko i walenie basem są ze sobą słabo skorelowane. Kolumny mogą schodzić nisko, a bas mieć oszczędny. Prawda. Takie były moje Opery Callas. I dlatego już nie są moje. Odpisz, cytując
soberowy Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu 2 minuty temu, Rega napisał: Fakt, ale dużo zależy od pomieszczenia i adaptacji akustycznej. A od wzmacniacza? Zmieniając u siebie wzmacniacz na inny, jeśli mam wskazać jakieś różnice to będą one najistotniejsze na basie. Odpisz, cytując
Rega Napisano 35 minut temu Napisano 35 minut temu Używam czterech, a czasem pięciu wzmacniaczy. Istotne różnice wprowadzają kolumny. Wzmacniacze sporo mniejsze. Odpisz, cytując
Recommended Posts