Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

A ten NAD to z tych starych, jeszcze z dopiskiem BEE czy nowych? 

@Q21 mam pytanie, i żeby nie sugerować odpowiedzi zapytam krótko - różnice w pokazaniu wokali między ATC SCM7 a KEF LS50meta? 
Bardzo proszę o bogatą wypowiedź. :) 

Z góry dzięki. 

NAD m10 v2 

Edytowano przez radek. Ch
Napisano
Dnia 31.08.2025 o 14:53, maciek72 napisał:

Myślę i myślę . Czy brnąć w lakiernika 

Jak małe ryski, to może uda się spolerować :) Nie takie rzeczy robi autodetailing :P 

7 godzin temu, kaczadupa napisał:

@Q21 mam pytanie, i żeby nie sugerować odpowiedzi zapytam krótko - różnice w pokazaniu wokali między ATC SCM7 a KEF LS50meta? 

Szkoda, że nie spytałeś o podobieństwa :D Wtedy mógłbym nic nie napisać. Ogółem KEFy są bardzo mocno zależne od źródła, lubią mocne wzmacniacze i w mojej opinii lekko cieplejsze pre, czy DAC R2R na starcie systemu. Bazowo są bardzo neutralne, poukładane. Przy mocnych i dokładnych wzmacniaczach nie będą wybaczać błędów. Nie mają jednak wielkiej masy w tych wokalach, do czego trzeba się przyzwyczaić. Z oceną dynamiki z AVT nie mogę się zgodzić, chyba że używali wzmacniacza z półki cenowej samych KEFów ;) Moim zdaniem te kolumny błyszczą z mocniejszą klasą D, nawet poziomu Gato DIA-250S.