radek. Ch Napisano 1 września Napisano 1 września (edytowany) 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: A ten NAD to z tych starych, jeszcze z dopiskiem BEE czy nowych? @Q21 mam pytanie, i żeby nie sugerować odpowiedzi zapytam krótko - różnice w pokazaniu wokali między ATC SCM7 a KEF LS50meta? Bardzo proszę o bogatą wypowiedź. Z góry dzięki. NAD m10 v2 Edytowano 1 września przez radek. Ch Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 1 września Napisano 1 września Tu filmik z LS50 Meta, w którym gościu dokładnie na wykresach pokazuje charakterystykę jego grania, jak i porównuje z charakterystyką grania paru innych kolumn podstawkowych w tym i Kef R3 Meta. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 września Napisano 1 września Dnia 31.08.2025 o 14:53, maciek72 napisał: Myślę i myślę . Czy brnąć w lakiernika Jak małe ryski, to może uda się spolerować Nie takie rzeczy robi autodetailing 7 godzin temu, kaczadupa napisał: @Q21 mam pytanie, i żeby nie sugerować odpowiedzi zapytam krótko - różnice w pokazaniu wokali między ATC SCM7 a KEF LS50meta? Szkoda, że nie spytałeś o podobieństwa Wtedy mógłbym nic nie napisać. Ogółem KEFy są bardzo mocno zależne od źródła, lubią mocne wzmacniacze i w mojej opinii lekko cieplejsze pre, czy DAC R2R na starcie systemu. Bazowo są bardzo neutralne, poukładane. Przy mocnych i dokładnych wzmacniaczach nie będą wybaczać błędów. Nie mają jednak wielkiej masy w tych wokalach, do czego trzeba się przyzwyczaić. Z oceną dynamiki z AVT nie mogę się zgodzić, chyba że używali wzmacniacza z półki cenowej samych KEFów Moim zdaniem te kolumny błyszczą z mocniejszą klasą D, nawet poziomu Gato DIA-250S. 3 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Czwartek o 18:02 Autor Napisano Czwartek o 18:02 Dzięki uprzejmości kolegi @Kraft udało mi się posłuchać bezpośrednio Dali Menuet , KEF LS 50 Meta i ATC SCM 7. Miałem nadzieję , że Mety się ,, wywalą ,, i , że marketing dobrze działa . I , że moim słusznym wyborem są Dali Menuet . Ale , jest tyle przyjemności obcowania z KEF , że aż szkoda było przestać słuchania muzyki. Czyli ZNOWU zmiana planów CSM7 grają poprawnie , ale dla mnie osobiście bliżej jest do KEF LS 50 Meta . Obawiałem się metalowej kopułki , ale zestrojenie jest na TOP klasie . Nie uzasadnione obawy Dziękuję 👍 Jarku za poświęcony czas , a teraz znowu do roboty 9 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu Ale jestem ,,twardy,, Moje LS 50 Meta zrobiły się na Dali Menuet SE Ale , mam postanowienie i pójść drogą kolegi @Kraft i zbierać zacne monitory . Następny zakup : LS 50 Meta W rogach 2 x BK Electonics XXL S 400 , które już czekają na połączenie i kalibrację z Dirac Live i bass Control 5 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Gratulacje! Ile to metrów do nagłośnienia? Aha. Bez maskownic wyglądają jeszcze lepiej. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Od głośnika do małżowiny usznej 250-260 cm . Od tylniej ściany 51 cm . Boczne 68 cm Wokal , to czysta przyjemność. I bez 3 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu @maciek72 Maciek, zaciekawiły mnie te płyty pod standami. Wnoszą słyszalną poprawę? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Nie wiem , bo mam je od 15 lat (?) i zawsze je używałem. Teraz chodzi mi po głowie , położenie tych płyt na subie i zrobienie podstawek pod monitory na 28-30 cm . Tak , aby było schludnie (?) Żona zaczyna marudzić , że zrobiła się hurtownia sprzętu RTV Te podstawki dociażyłem przetopionym ołowiem w drążki do ubrań ( wieszaki ) Jedna podstawa waży 15.60 kg 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts