AudioTube Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu I czy Ty masz dużo metrów za sobą? Do następnej ściany. Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, AudioTube napisał: I czy Ty masz dużo metrów za sobą? Do następnej ściany. za plecami mam niestety stół i krzesla. odleglosc do tylniej sciany 2,28m plus jest taki ze mam szeroka i gleboka scene. odleglosc od plecow do sciany z dyfuzorem pozwala sie fajnie rozwijac i roobi robote Edytowano 5 godzin temu przez Mikelas76 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Ścianę z dyfuzorem zamienić na szklane wielkie podwójne drzwi na ogródek. Dziury nie będzie. Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 38 minut temu, AudioTube napisał: Ścianę z dyfuzorem zamienić na szklane wielkie podwójne drzwi na ogródek. Dziury nie będzie. hehe chyba do sasiada 🤭 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 41 minut temu, AudioTube napisał: na ogródek. Słyszałem , że konopie dobrze robią na akustykę 1 2 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 8 minut temu, tomek4446 napisał: Słyszałem , że konopie dobrze robią na akustykę Ale trzeba je mocno wygrzać Edytowano 4 godziny temu przez marcinmarcin 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Tylko czy wygrzewanie nie wysuszy średnicy ? Trzeba uważać. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu A ja, częściowo za sugestią @Mikelas76, nabyłem miniDSP i odrobinę pobawiłem się korekcją najniższego pasma. I szczerze powiedziawszy z efektu jestem bardzo zadowolony. 3 1 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu 4 godziny temu, AudioTube napisał: Ścianę z dyfuzorem zamienić na szklane wielkie podwójne drzwi na ogródek. Dziury nie będzie. Adamie czekam za wykresem 👍 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: A ja, częściowo za sugestią @Mikelas76, nabyłem miniDSP i odrobinę pobawiłem się korekcją najniższego pasma. I szczerze powiedziawszy z efektu jestem bardzo zadowolony. Seba ten model ma DL wbudowany? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu 5 minut temu, Wing0 napisał: Seba ten model ma DL wbudowany? Nie, jest możliwość dokupienia licencji ale ja odraniczylem się do zbicia dwóch pików na basie. Reszty pasma nie ruszam. Chociaż nie wykluczam, że kiedyś, z ciekawości, zainwestuje w Diraca. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu 11 godzin temu, Mikelas76 napisał: Ja mysle ze Sin jest zachwycony rapem no i ok. Ale pozwole sobie miec odmienne zdanie na temat rozkwitu i rozwoju rapu. Nie widze tego. A ja widzę. Można nie lubić rapu, ale widać rozkwit czy też rozwój, na przykład poprzez różne kooperacje, między innymi z rockowymi czy jazzowymi wykonawcami. Rap to zdecydowanie nie jest nisza, to obecnie jeden z najpopularniejszych rodzajów muzyki. Sam wolę inne i starsze klimaty, czy to rock, jazz czy klasykę, ale nie stronię od innych gatunków, w tym dobrego rapu. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 4 minuty temu Napisano 4 minuty temu 17 minut temu, KrólKiczu napisał: Nie, jest możliwość dokupienia licencji ale ja odraniczylem się do zbicia dwóch pików na basie. Reszty pasma nie ruszam. Chociaż nie wykluczam, że kiedyś, z ciekawości, zainwestuje w Diraca. Warto by było, ewentualnie wyślij pomiary Arkowi obliczy ci jak ogarnac całość pasma. Nie do końca powinno sie korygować wyrywkowo. ;). Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 2 minuty temu Napisano 2 minuty temu 21 minut temu, Mikelas76 napisał: Adamie czekam za wykresem No tak sobie myślę, że siedzisz w miejscu, gdzie spotykają się fale w przeciwnej fazie. Się skasowały😬 To bardzo niekorzystny sweetspot. A gdyby za plecami wstawić szklaną ścianę/„absorber Helmholtza”, albo wykuć do sąsiada, to pozbędziemy się fali odbitej😁 Lub drugiego suba za plecki, któremu damy za zadanie „pochłonąć”/cofnięcie membrany. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 minuty temu Napisano 2 minuty temu (edytowany) 3 minuty temu, Wing0 napisał: Warto by było, ewentualnie wyślij pomiary Arkowi obliczy ci jak ogarnac całość pasma. Nie do końca powinno sie korygować wyrywkowo. ;). Arek zrobił mi korektę, która zasadniczo nie różni się za bardzo od tego co zrobiłem sam. Po wprowadzeniu nastawów coś tam jeszcze "podkręciłem" i na moje ucho jest ok. Poniżej wykres. Edytowano przed chwilą przez KrólKiczu Odpisz, cytując
AudioTube Napisano przed chwilą Napisano przed chwilą W starym mieszkaniu za plecami miałem szklaną ścianę i sklejkę. 2 in 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts