pairtick Napisano wczoraj o 19:57 Napisano wczoraj o 19:57 48 minut temu, Adi777 napisał: Można nie lubić rapu, ale widać rozkwit czy też rozwój, na przykład poprzez różne kooperacje, między innymi z rockowymi czy jazzowymi wykonawcami. https://en.wikipedia.org/wiki/Back_on_the_Block#Personnel Np. w 1989-tym 😁 Tylko niech nikt nie porównuje do tego polskiego hip-hopu 🤦 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano wczoraj o 20:04 Napisano wczoraj o 20:04 22 minuty temu, Mikelas76 napisał: Adamie czekam... Ze starego domu wiszą na necie/forum. W paśmie o którym w tym wątku dyskutujemy. W nowym pomiary wykonał także Piotrek, no jakoś je wykonał, bez tego stojących nie skorygujemy. Gdzieś pewno na na kompie. Oprogramowanie, którego użył to Arta. Rew-a nie poleca. Wykonywałem pomiary Rew także, to zgodności z Arta nie było, więc nie próbowałem dalej. Pomiary pogłosu mam, ale kogo to obchodzi. Pomiar kolumn mam, ale kto potrafi je zrozumieć. Odpisz, cytując
audiowit Napisano wczoraj o 20:22 Napisano wczoraj o 20:22 No to mimo tego, ze piatek zrobilem sobie wolny na przyjecie zwrotnicy i subow, nie bedzie poswiecony na eksperymenty. Zwrotnica przyszla dzisiaj i kurier pocalowal klamkę, mimo tego, ze wyraźnie bylo napisane, ze dostawa w piatek. Jeszcze się obraził i rzucil sluchawką. Q21 najwyraźniej nie chce odemnie pieniedzy. Dzwonilem, pisalem niby wszystko dogadane było, a sprzedać nie sprzedali. I moze dobrze bo teraz po Black Friday ceny svs spadły. Dzis w koncu sie dodzwonilem ( 4 dni do nich wydzwanialem, glupi)ale maja 1szt.... no coż moze ktoś inny bedzie chcial moje pieniadze. Szkoda tylko, ze specjalnie wolne wziolem na zabawy ze sprzetem. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 20:46 Napisano wczoraj o 20:46 18 minut temu, audiowit napisał: Q21 najwyraźniej nie chce odemnie pieniedzy. Dzwonilem, pisalem niby wszystko dogadane było, a sprzedać nie sprzedali. Witaj w klubie Ja chciałem kupić kolumny , potem suba / i teraz byłbym szczęśliwym posiadaczem Velodyne / , ale jak się później dowiedziałem , wybrałem zły dzień na kontakt , bo w piątki nie odbierają wiadomości Ot , taka karma 2 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 12 godzin temu, AudioTube napisał: Pomiary pogłosu mam, ale kogo to obchodzi. pokaz prosze 11 godzin temu, audiowit napisał: Zwrotnica przyszla dzisiaj i co to za zwrotnica? Odpisz, cytując
audiowit Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Pisałem już Bryston 10B-sub 1 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 4 godziny temu, audiowit napisał: Pisałem już Bryston 10B-sub w skrocie jak to dziala, jaki ma sens i kiedy? Odpisz, cytując
audiowit Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Mikelas76, to zwrotnica aktywna tylko, że analogowa na wysokiej klasy komponentach i niskich znieksztalceniach. A dziala jak zwrotnice w Twoich kolumnach tylko jest regulowana. Najlepiej sobie poczytaj. Polecam Google. https://www.stereophile.com/content/bryston-10b-electronic-crossover-bryston-10b-november-2005 https://6moons.com/audioreviews/bryston2/crossover.html Edytowano 7 godzin temu przez audiowit Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Co do zasady działania nie różni się ona od zwykłych zwrotnic stosowanych w subwooferach. Jedyna istotna różnica, to - bardzo przydatna - możliwość ustawienia parametrów filtra górnoprzepustowego. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) No i dolnoprzepustowego, no i mozesz zmieniać nachylenie zbocza, no i jest dual mono, no i kilka innych rzeczy ktore trzeba stwierdzić nausznie. Edytowano 6 godzin temu przez audiowit Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, audiowit napisał: No i dolnoprzepustowego, no i mozesz zmieniać nachylenie zbocza. To jest też w najtańszych subach Bowersa. Nie są to jakieś cuda. Edytowano 4 godziny temu przez Kraft 2 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, Kraft napisał: Co do zasady działania nie różni się ona od zwykłych zwrotnic stosowanych w subwooferach. Jedyna istotna różnica, to - bardzo przydatna - możliwość ustawienia parametrów filtra górnoprzepustowego. 3 godziny temu, audiowit napisał: No i dolnoprzepustowego, no i mozesz zmieniać nachylenie zbocza, no i jest dual mono, no i kilka innych rzeczy ktore trzeba stwierdzić nausznie. W jakim przedziale (w hz) miało by nastąpić to "rozczłonkowanie" pasma ? Odpisz, cytując
audiowit Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: To jest też w najtańszych subach Bowersa. Nie są to jakieś cuda. Kwestia jakosci. 7 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: W jakim przedziale (w hz) miało by nastąpić to "rozczłonkowanie" pasma ? Miro, naprawdę wystarczy wejść na stronę i poczytać. Lub rzucić okiem na front urządzenia. Zwrotnica dziś doszła. Oczywiście żadnego powiadomienia ze strony dostawcy. Na szczęście ktoś byl w domu. Ciężka w porownaniu z cyfrowymi z ktorymi mialem styczność. Ale narazie bez subow jej nie uruchomię. Ewentualnie kudosy mogę spiąć z modulami basowymi kef 107 ;)))) Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, audiowit napisał: Miro, naprawdę wystarczy wejść na stronę i poczytać. Lub rzucić okiem na front urządzenia. Nie chodzi mi o przedział ktory jest możliwy, tylko o preferencje, do ilu hz np. życzyłbyś sobie, by np. 10/12-sto calowa membrana odciążała system stereo? 1 godzinę temu, audiowit napisał: Ale narazie bez subow jej nie uruchomię. Ewentualnie kudosy mogę spiąć z modulami basowymi kef 107 ;)))) Spokojnie... nic na siłę Odpisz, cytując
Recommended Posts