Mikelas76 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) @tomek4446 Tu masz jak graly same paczki a jak po dodaniu t9x. Choc za duzo czasu na zabawy nie mialem niestety https://forum.audio.com.pl/topic/100812-jaki-subwoofer-do-4000-zł/#findComment-744376 Edytowano 5 godzin temu przez Mikelas76 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, marcinmarcin napisał: @KrólKiczuspróbuj mniejsze Q i korekty, gra naturalniej wtedy, jest mniejsze dzwonienie. Choć paradoksalnie, zaostrzenie z wysokiego Q może Ci spasować z dźwiękiem z 180. Marcin, @Mikelas76, wiem że "poradniki" mówią o korekcie do max 6 dB, ale u mnie takie zabiegi pozostawiały piki, które "usznie" mi nie odpowiadały. Próbowałem różnych korekt, zarówno z szerszym Q, jak i niższymi filtrami, i to co mam na obecny moment, najbardziej mi odpowiada. Przeprowadziłem nawet dość dziwny eksperyment, żeby sprawdzić jak bas z monitorów i suba wypada na tle słuchawek, gdzie naprzemiennie słuchałem kilku utworów raz z nauszników raz z PMC i RELa. Tutaj też efekty "sonicznie" były więcej niż zadowalające. Jeśli chodzi o ustawie suba - u mnie gra w przeciwfazie. W pozycji na 0 dawało się odczuć jego "doklejenie". Cięcie też ma ustawione dość nisko na około 40 - 45 Hz (posiadacze RELa wiedzą jak dokładna jest gałka crossover na subwooferze 😉). Myślałem nawet ostatnio o wypróbowaniu miniDSP 2X4HD jako zwrotnicy ale obecny efekt i kontuzja kręgosłupa chwilowo mnie do tego zniechęcają 😉. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts