Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Jest ok 17,5m2. Może niewiele i ktoś powiedziałby, że takie komuny będą się tu dusić. Jednakże nikt, z odwiedzjących mnie (przynajmniej ostatnio) nie odnosił takiego wrażenia. Mam tu też system KD i właśnie KEFy ,,robią,, robotę. PS. I jeszcze odnośnie basu - nie jest to tylko moje fantazjowanie. Miałem zaszczyt gościć naszego mderatora Mariusza, który zrobił pomiar dotyczący tego basu. Na wykresie zobaczyliśmy duże nasycenie basem, którego zwyczajnie nie słyszeliśmy. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
S!N! Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @Wing0Nie mam intencji czy Cię jakiś argument przekona czy nie ,ale wiem, iż Tobą nie ma sensu dyskutować bo jak widać wiesz lepiej pomimo, że nigdy nie słyszałeś produktów i nie dociera, iż różne monitory mają różne zastosowania( btw trójdrożny monitor będzie lepszy od dwudrożnego) Przykladowo z neumannow oraz genelecow tworzy się dolby atmos, więc już Ci powinno dać do myślenia, że są różnorodne. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 5 minut temu, Radek Kostrzewski napisał: kolosów I za każdym razem je targać? A może korzystniej postawić dużą skrzynię raz a dobrze. A potem tylko nadbudówki na standy stawiać, ot dla różnego brzmienia. Mnie lat przybywa i siły ubywa. Edytowano 1 godzinę temu przez AudioTube Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 48 minut temu, Wing0 napisał: Czyli jak kupi sie tanie monitory i tani sub Genelec to zagra mniej wiernie niż drogi tej samej firmy? To o co tu chodzi ja sie pytam? Michał , to ja teraz wiem dlaczego płyty Metallici brzmią tak kiepsko. Może zrobimy jakąś zrzutkę dla chłopaków , by sobie kupili do studia cuś lepszego Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Niech inne mikrofony zakupią, albo korzystniej ustawią. 1 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, Rega napisał: Jest ok 17,5m2. Może niewiele i ktoś powiedziałby, że takie komuny będą się tu dusić To tak jak u mnie tzn na razie mam 20m2, ale będzie 18m2 i zrobiona adaptacja. Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, AudioTube napisał: I za każdym razem je targać? Targałem. Po schodach 45 kg każda:). Do czasu. To było jednym z głównych powodów budowy pokoju odsłuchowego. Alteców nie dałbym rady bo one (komplet z hornem) to już ponad 75 kg/szt. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 19 minut temu, S!N! napisał: @Wing0Nie mam intencji czy Cię jakiś argument przekona czy nie ,ale wiem, iż Tobą nie ma sensu dyskutować bo jak widać wiesz lepiej pomimo, że nigdy nie słyszałeś produktów i nie dociera, iż różne monitory mają różne zastosowania( btw trójdrożny monitor będzie lepszy od dwudrożnego) Przykladowo z neumannow oraz genelecow tworzy się dolby atmos, więc już Ci powinno dać do myślenia, że są różnorodne. I już szuflada.... Szkoda:( a argument Dolby jest sensowny, przy tworzeniu muzyki np do filmów w studio maja systemy wielokanałowe? Pytam bo nie wiem. A pytanie czemu chcesz 310 na 420 zmienić z jakiej przyczyny? Masz Suba tak? To 420 tu raczej wiele nie zmienia? Dla mnie rynek pro powinien być prosty jak cep tak jak prosty jak cep jest dźwięku neutralny nie wpływający w żaden sposób na brzmienie zapisane na nośniku stad pytam po co tyle kombinacji gdzie wystarczyły by może dwie. Pytam, nie twierdzę. @S!N! i sory ja mam deko gówniany sposób dyskusji, mam oczywiście pewien pogląd w głowie i natura każe go bronić, ale jestem mega ciekaw tematu monitorów. Jak kupowałem Buchardt patrzyłem mocno na Neumann 310 które na olx wisiały i nie ukrywam że bym trochę potestowal u siebie nie posłuchał tylko przelotnie gdzieś. Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dnia 7.11.2025 o 20:00, lpomis napisał: Styl Twój, Kolego, udzielił się i mnie. W domu dziś rzekłem Ależ Szanowny Wojciechu z ....... (udzielać informacji o miejscu Twojego zmieszkania, pozwolenia nie mam), styl wysławiania się, Twój ująć mnie zdołał, i pomysł takowy wpadł mi do głowy - abyśmy, gremium naszym całym, choćby tylko dzień jednen w roku, takim włąśnie sposobem, konwersacje nasze prowadzić chcieli. 3 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 50 minut temu Napisano 50 minut temu 3 godziny temu, S!N! napisał: nigdy nie słyszałeś i nigdy nie miałeś styczności z takim produktami. Rozmawiasz z właścicielem Apogee, także ten... Odpisz, cytując
S!N! Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu @Wing0Luźno, a nie masz gdzieś możliwości posłuchania któregoś z produktów u kogoś bądź jakieś studio bądź nawet w sklepie ? Jeśli chodzi o Atmos to przykładowo masz kh870 lub 810 , które stworzone są do 7.1 oraz 3D i od nich wychodzą wszystkie głośniki (pomijam oczywiście interfejs i całą resztę ) kalibracja ma1 jest wtedy obowiązkowa. Oni to w ogóle łączą też z wieloma subami, no dźwięk dobrze skalibrowany i też stworzony z klasy premium to petarda. A propo jeszcze małych neumanów i innych monitorów to zwróć uwagę, że jak ktoś siedzi przed kompem w jakieś klipie 3x2 i nie ma warunków, żeby się nawet ruszyć to lepiej mu postawić do pracy takie kh80 i suba pod nogami, niż przykładowo kh420. U siebie ma kh150 które są nowsze, niż 310 i mają nowszą technologię wraz z pełnym dsp, zaś 310 obudowa zamknięta i trójdrożne stąd kuszenie o zmianę do ich kalibracji potrzebujesz suba, dziala jak serce systemu,zas 150 możesz kalibrować same.Kh420 marza mi sie od samego początku bo są po prostu zajebiste i nie ma nic wyższego taki end game, ale są przeznaczone do większych pomieszczeń. Też myślałem o 310 plus 2x 805 II lub jednym to też byłbym dla mnie koniec drogi. Na tę chwilę czekam na wyciszenie ścian i lekka przebudowę i dopiero później zadecyduje w którą stronę pójdę może być tak, że nawet zostanę na kh150 plus sub bo siłą rzeczy zmniejszy się pokój. Na ten moment odsłuch to jakiś 1,7 1,8 m ale na spokojnie można dalej, wygląda to tak IMG_0087.mov 1 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 17 minut temu Napisano 17 minut temu (edytowany) Tutaj przykładowe pomieszczenie zrobione z Geneleców na poddaszu. Edytowano 17 minut temu przez S!N! Odpisz, cytując
Recommended Posts