Skocz do zawartości

Nowy DAC/AMP od Fiio K13 R2R - pierwsze testy, porównania, opinie

Recommended Posts

Napisano
30 minut temu, d00 napisał:

Esencja audiovoodoo to ściąganie kocyka z kolumn za pomocą DAC’a, buforów lampowych,

Ale o  Ci  co chodzi z tym kocykiem? Kolega Mateolo tylko napisał ,że nie ma problemu. Innymi słowy zjawisko nie występuje.

Jeszcze doprecyzuję napisał,że  nie było bez opisywanego daca i nie ma też z dacem .

I to powinno zakończyć temat obrazu dzwiękowego - tak jak to Mateolo słyszy i opisuje .

Pozostawmy na boku kwestię na ile  sformułowanie " kocyk" ma w ogóle sens.

15 minut temu, krupczatnik napisał:

Panowie jaka jest szansa aby wątek wrócił na właściwe tory🙂
Liczę na kilka uczciwych zdań w temacie warmera .

pozdro świąteczne dla wszystkich 🥳

W kilku słowach juz napisałem wcześniej, ogólnie zgadzam się tez z Mateolo ( a może on ze mną bo napisałem wcześniej)

Może tylko kolega niepotrzebnie zwracał uwage na to czego nie ma ,zamiast pisać to to jest i co słyszy. I jest mała zadyma teraz .

W każdym razie z Warmerem jest przyjemnie, łagodnie ale też precyzyjnie i przestrzennie ,niczego nie brakuje . Nie jestem poetą , powiem tylko że to bardziej dac dla ludzi którzy nie uciekają od dobrego winyla  czy  lampy.  Nie polecam dla amatorów Yamahy z Bowersami , to nie ta szkoła.  

Oczywiście powyższe w granicach wpływu daca czyli stosunkowo niewielkim , dac to nie kolumny, to chyba jasne.

Jeszcze uwaga eksploatacyjna:  Wiim ultra połączony przez USB z Warmerem , o ile sam Wiim reaguje na włączenie Warmera blyskawicznie i pokazuje na ekranie wejscie USB , to już aplikacja Wiim na telefonie ma spóźniony zapłon i trzeba trochę czasu aby pokakała,że wyjscie USB jest aktywne do DAC i odwrotnie gdy wyłączysz daca , aplikacja przez parę minut pokazuje ze jest USB output . Ale to szczegól i sadze ,ze Wiim to ogarnie w jakimś updacie .