Slawko69 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Czy ktoś miał do czynienia z tymi wzmacniaczami? Jakie są ich mocne i słabe strony? Który z nich lepiej się sprawdzi z ProAc D2R? Obecnie za wzmocnienie odpowiada Denon PMA2500 i jedyne czego chciałbym to szczypta ciepła na średnicy I odrobina dociązenia na dole no i więcej przestrzeni. ProAc zaleca wzmacniacz o mocy min.30W. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Nie wiem czy znajdziesz to w Fezz, w porównaniu do PMA2500 zwłaszcza. Mi to bardziej wygląda na brzmienie Arcama wyższych modeli albo Yamahy. Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Piotrze chciałbym spróbować czegoś innego. Korcie mnie lampa lub system dzielony z lampowym przedwzmacniaczem i końcówką mocy na tranzystorach. Choć przyznam szczerze , że nie wiem czy mogę liczyć na wielkie zmiany Odpisz, cytując
michaudio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Z tych dwóch konkretnych modeli bardziej Silver Luna Prestige, szczególnie pracująca w trybie triody. Bo Titania pracuje tylko w jednym trybie, to typowy push-pull na lampach mocy typu KT, czyli dużo większy nacisk na dynamikę, niż na ciepło. Ale najlepiej samemu znaleźć możliwość posłuchania jednego i drugiego, by ocenić, czy różnica w ich brzmieniu jest dla Ciebie czytelna. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć Jeśli szukasz więcej ciepła na średnicy od Denona, to ze stajni Fezza prędzej będzie Olympia lub taniej Mira Ceti 300B Silver Luna Prestige też potrafi zagrać po cieplejszej stronie, ale nie wiem, czy będzie to wymagane przez Ciebie przejście z PMA-2500NE. Titania to z kolei granie równe, dynamiczne, mało "lampowe". Posłuchać warto, ale nie tego raczej szukasz. Poza sceną, bo ta jest w niej bardzo przyjemna Wyższe Arcamy i Yamahy też moim zdaniem nie dadzą Ci ocieplenia i dociążenia. Może jakiś Moon, nowy Musical M5xi będzie fajnym kierunkiem Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Obawiam się , że Mira Ceti ze swą mocą 8W może być zbyt słaba do D2R. Olympia to już spory wydatek , pozbywając się Denona pozbędę się też wzmacniacza słuchawkowego , który jest dla mnie przyjemnym dodatkiem. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: taniej Mira Ceti 300B Hej, Na stronie macie błąd drukarski. Raz Mira występuje jako SE, raz jako PP. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Q21 Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu 1 godzinę temu, Slawko69 napisał: Obawiam się , że Mira Ceti ze swą mocą 8W może być zbyt słaba do D2R. Olympia to już spory wydatek , pozbywając się Denona pozbędę się też wzmacniacza słuchawkowego , który jest dla mnie przyjemnym dodatkiem. Warto poczekać do października na nowości w takim razie 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Hej, Na stronie macie błąd drukarski. Raz Mira występuje jako SE, raz jako PP. Pozdrawiam. M Dzięki, zgłaszam do poprawki Oczywiście jest to konstrukcja SE. Odpisz, cytując
Recommended Posts