il Dottore Napisano Sobota o 21:56 Napisano Sobota o 21:56 1 minutę temu, S!N! napisał: te niby super wzmaki graja z dupy Ale które? Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Sobota o 22:00 Napisano Sobota o 22:00 Kolego @il Dottore prezentujesz co chwila pięknie wyglądające chińskie zabudowy. Z tego co pamiętam, posiadamy przez Ciebie Sudgen też wygląda w środku skromnie na tle chińskich cudeniek,a jednak wszyscy twierdzą,że gra świetnie. Nie kupuję Twoich argumentów porównawczych na podstawie zdjęć. Odsłuch,gadamy,fotki spadamy 😁 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Sobota o 22:02 Napisano Sobota o 22:02 45 minut temu, elektron6 napisał: Dźwiękowo - trochę słuchałem tych konstrukcji i jak dla mnie to wszystko gra mocno średnio Ale cena już mocno powyżej średniej. Dajcie spokój - za 20 tys. zeta przecież każdy wie, co można mieć i jak to zagra... Bądźmy poważni. Odpisz, cytując
S!N! Napisano Sobota o 22:07 Napisano Sobota o 22:07 Przykładowo któryś z Macintosha, kużwa słuchać się tego nie dało, męczył jak cholera po 5 minutach miałem dość i nie tylko ja, a kwota ok 50tysi, muzykalniej brzmiał pierwszy, lepszy gniot za 4 koła, musical fidelity a idź Pan w ch... z tym mam wrażenie , że te produkty to tylko do brzdękolenia w tle bo przyjemności w tym było zero. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Sobota o 22:08 Napisano Sobota o 22:08 (edytowany) 8 minut temu, Nowy75 napisał: posiadamy przez Ciebie Sudgen też wygląda w środku skromnie na tle chińskich cudeniek Mało, że wygląda wewnątrz nader skromnie, to topologia w zasadzie bez zmian od 1967. Jedyne zmiany polegają na wymianie komponentów na coraz wytrzymalsze termicznie. Teraz podobno w wersji Signature wprowadzili jakieś ulepszenia (coś z zasilaniem). Mogę potwierdzić, że Signature gra lepiej, ale nie znam szczegółów zmian. I tak, masz rację. Cały świat chwali. I (ludzie!!!) nie kosztuje to 20 tysięcy. Ja zapłaciłem 8500, ale to był głupi fart. Tylko pół roku trzeba poczekać na realizację zamówienia, bo firma się nie wyrabia. Edytowano Sobota o 22:09 przez il Dottore Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Sobota o 22:18 Napisano Sobota o 22:18 Ja spojrzysz na oferty polskich salonów to tak mocno taniej nie jest😁. Argument ceny odpada 😁. Czekamy na kolejne relacje tych, którzy słyszeli 805. A nuż gra lepiej od innych 20 tysieczników 😁. @il Dottore Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano Sobota o 22:29 Napisano Sobota o 22:29 9 minut temu, S!N! napisał: A mi imponuje jak gra, a to co ma w środku to wisi i powiewa bo te niby super wzmaki graja z dupy. I o to chodzi. Upakowanie możliwie największej ilości "gratów" w obudowie, nie zawsze idzie w parze z finalnym odbiorem i satysfakcją klienta z nabytego produktu. To samo w kwestii ceny. Co z tego, że np. Jaecoo7 ma pierdyliard średnio potrzebnych gadżetów za 137 tyś.zł, skoro prowadzi się gorzej i nie daje takiego prestiżu jak np. kilkunastoletni Mercedes? Już pal licho ten prestiż, bo on jest dla małostkowych ludzi, ale chodzi o całokształt. W przypadku audio np. , niektórzy gardzą produktami zawierającymi "audiofilskie powietrze", bo za niemałe pieniądze dostają nie w pełni wypełnioną obudowę. Kij z tym, że taki produkt potrafi dla sporej ilości klientów zabrzmieć lepiej, niż wypchany po brzegi chinol. Ważne by być tym "cwańszym" i "upolować prawdziwą okazję", dostając złote góry za pici kłak... Naprawdę jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy kupują coś taniego, bo więcej nie potrzebują, ale deprecjonowanie danego produktu ze względu na jego zawartość jest mega słabe. Co zrobić? Chyba stara zasada jest wciąż aktualna: produkt jest wart tyle, ile klient jest w stanie za niego zapłacić. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Sobota o 23:12 Napisano Sobota o 23:12 40 minut temu, Vectorinni napisał: Chyba stara zasada jest wciąż aktualna: produkt jest wart tyle, ile klient jest w stanie za niego zapłacić. To stara zasada frajerów. Płać za realną wartość, nie za wydmuszkę. "Ile kosztował twój pies?" "2 miliony" "Jezuuuuuuuuu! 2 miliony za psa dałeś?" "Nie. Dałem 2 koty, każdy wart milion". Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 11:40 Napisano wczoraj o 11:40 14 godzin temu, Kraft napisał: Yamahy z wycieraczkami też są drogie. Unitra zdaje się celować w ten sam segment rynku. Tyle tylko, że jak wchodziły, to nie były drogie. A nawet, były tanie. Moja A-S1100 kosztowała £1650, ale zaraz zrobili obniżkę na £1150, a zapłaciłem £1100 👍 Wygląda na to, że Unitra chciała wejść 'z buta', no i wyszło tak jak wyszło. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 12:03 Autor Napisano wczoraj o 12:03 (edytowany) Kurde, ile w tym hobby siedzicie, żeby nie kumać jakie są i jakie muszą być narzuty, żeby salony audio chciały łaskawie dany sprzęt HiFi postawić u siebie na półce. To właśnie przez wysokość marż takich firm jak Yamaha czy całej audiofilskiej zagranicznej reszty w podobnej cenie Unitra musiała podnieść cenę swojego produktu. Nie mieli wyjścia, salon chce mieć 100% dla siebie, gdzie na starcie traci z tego 30 % na przewidziane z góry tzw. rabaty. Tak to wygląda i nie ma się co oszukiwać. Jak Hegel czy Yamaha na półce dystrybutora kosztuje 20 kzł to był przez niego kupiony za max 8kzl. Tak działa każdy handel dobrami luksusowymi. A u takiego Naima (bardzo audiofilska marka) jak klocek wyjściowo kosztuje 33kzł to dystrybutor przy wejściu następcy tego modelu wyprzedaje go za 11 kzł nie dokładając do interesu. Resztę każdy sobie wyliczy, to są dobra luksusowe i marudzeniem cen nie zmienimy. Edytowano wczoraj o 12:04 przez kaczadupa 3 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Bez sensu… kupić NAD3020 za 2 koła i grać! 1 1 Odpisz, cytując
JacekWoy Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Czy jest tu chociaż jeden wpis od osoby która posiada ten wzmacniacz? 4 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Myślę, że nie. Bo raczej nikt z tego forum rzeczonego wzmacniacza nie posiada. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 4 godziny temu, kaczadupa napisał: to są dobra luksusowe i marudzeniem cen nie zmienimy Jako 'dobra luksusowe', to funkcjonują w sklepach i hurtowniach prowadzonych przez uwłaszczonych komuchów, sorry. Oni robią klientom łaskę, że im ewentualnie sprzedadzą. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu Proszę, zostawmy już ceny i komuchów w spokoju. Nie o tym chciałem tu rozmawiać. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 11 minut temu, kaczadupa napisał: Proszę, zostawmy już ceny i komuchów w spokoju. Nie o tym chciałem tu rozmawiać. Ok. Masz rzeczony wzmacniacz, czy tylko sobie tak trollujesz? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu (edytowany) Zapomniałem, że na forum o tematyce audio trzeba klepać na okrągło o polityce bo inaczej będzie to trolling. W moim pierwszym wpisie masz wszystko wyjaśnione. Jeżeli dla Ciebie jest to trolling możesz zgłosić prośbę do moderacji o usunięcie trolla. A tak zaczyna się przedmiotowy wątek : Porozmawiamy o Unitrze WSH 805? Wzmacniacz jest już trochę czasu na rynku. Kolejne recenzje (również zagraniczne) i kolejne zachwyty. Branża ( @rms.pl, @Q21, @Planeta Dźwięku, @Audio_Format, @S4Home, @Top Hi-Fi & Video Design) możecie napisać swoje wrażenia z obcowania z piecykiem Unitry? Podoba się? Jak tak, to za jakie cechy charakteru brzmienia? Koleżanki i Koledzy a może posiadacze tego wzmacniacza, podzieliście się swoimi wrażeniami? Edytowano 18 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, JacekWoy napisał: Czy jest tu chociaż jeden wpis od osoby która posiada ten wzmacniacz? Bez szans. Przecież nikt tego nie kupi. Po co miałby kupić? Już pisałem w tym wątku, co można mieć w cenie tej Unitry. Łudzicie się, że ona może zagrać choć porównywalnie? 5 godzin temu, elektron6 napisał: Bez sensu… kupić NAD3020 za 2 koła i grać! Fosi za 150€ i grać! Czas NAD-a przeminął. W budżetówce rządzi chińska klasa D. Edytowano 18 godzin temu przez il Dottore Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 3 godziny temu, JacekWoy napisał: Czy jest tu chociaż jeden wpis od osoby która posiada ten wzmacniacz? Z tego co widać, to nie. Jest natomiast parę wpisów osób,które chciałyby się czegoś o nim dowiedzieć ,ale jak to często bywa na forum najaktywniejsze są osoby ,które nie chcą go posiadać chociaż nie słyszały,za to z niesłychaną pracowitością próbują zniechęcić do tego innych. Dlaczego? Nie wiem. 3 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowany) 6 godzin temu, kaczadupa napisał: Tak działa każdy handel dobrami luksusowymi. To jak luksusowym dobrem musi być... papryka, jeśli w sklepie kilogram co najmniej 10 zeta a rolnikowi skup proponuje... 40 groszy(!!!) za kilo! Po co handlować narkotykami czy bronią, jeśli przebitka na papryce dużo większa? https://wydarzenia.interia.pl/swietokrzyskie/news-rolnicy-zalamani-nie-oplaca-sie-zbierac-tony-papryki-na-polu,nId,22427118 Tak nie działa handel. Uczciwa marża handlowa to jest 20%. Tak działa system złodziejski! Okradający i producenta i konsumenta. Edytowano 17 godzin temu przez il Dottore Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu Jak grochem o ścianę… Zostawmy już te ceny. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: Z tego co widać, to nie. Audiofilskie forum. Drugie największe w Polsce. Kraj niemal 40 milionów luda. I żodyn nie posiada wzmacniacza od lokalnego producenta. Żodyn. Jakieś wnioski? To może na eksport ta produkcja idzie i cały świat się cieszy Unitrą, tylko nie my? Edytowano 16 godzin temu przez il Dottore Odpisz, cytując
Rega Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowany) Z tym cieszeniem się polskimi produktami to jest trochę inaczej. Polskie wzmacniacze, najczęsciej są uznawane za super , wyłącznie przez polskich producentów. Trochę lat mieszkałem za granicą i wiem jaką opinie one TAM maja. Bardzo dobrze to widać po cenach urządzeń używanych taklich jak np Felix czy tez Lampizator. Nowe tracą na wartosci połowę po roku użytkowania. Czy dobry sprzęt tyle traci. Nie sądzę. Oddzielną sprawą są opinie (moich znajomych) audiofilów, choćby w Danii. Nie są najlepsze. No, ale , jak zwykle - co ja tam wiem. PS A z tym, że nikt (żodyn - to jakiś neologizm?) nie posiada produktów lokalnych producentów to też się mylisz. Unitry (obecnej produkcji) nie miałem i NIC nie mogę powiedzieć na jej temat. O , przepraszam, miałem w latach 70 i 80 ub wieku i wystarczy. Więcej nie chcę. Edytowano 16 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 34 minuty temu, il Dottore napisał: Audiofilskie forum. Drugie największe w Polsce. Kraj niemal 40 milionów luda. I żodyn nie posiada wzmacniacza od lokalnego producenta. Żodyn. Spójrz na to z drugiej strony. Jaki odsetek tych 40 milionów posiada cokolwiek,co można zakwalifikować jako system stereo? Jaki odsetek z nich jest tutaj zarejestrowany? I co najważniejsze,jaki odsetek spośród zarejestrowanych udziela się na Forum? Sam Kolego odpowiadasz za znaczny procent postów w ostatnich tygodniach,a jesteś tylko jeden😁. Niestety dla branży, jesteśmy dość ekskluzywni,nawet jeśli posiadamy budżetowe graty😁 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, il Dottore napisał: I żodyn nie posiada wzmacniacza od lokalnego producenta. Żodyn. Na Unitrze lokalni producenci się nie kończą. Miałem dwa wzmacniacze polskiej konstrukcji i parę kolumn. Do tego listwę, kable głośnikowe i interkonekty. Rozważałem też daka, W tej chwili został mi z audio tylko jeden drobiazg krajowego producenta, bo tak akurat wyszło. Ani naszych nie skreślam, ani nie faworyzuję. Natomiast zawsze odczuwam satysfakcję, gdy jakiś produkt im się uda (bez względu na to, czy go kupię, czy nie). Edytowano 14 godzin temu przez Rafał S 3 Odpisz, cytując
Recommended Posts