Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
17 godzin temu, il Dottore napisał:

No to wyobraźcie sobie, że już w pierwszym roku produkcji sprzedano... 20 tysięcy sztuk tego telewizora. I produkcja WZRASTAŁA! W 1981 było to już ponad 100 tys. sztuk(!!!)

Przypomnijcie mi teraz,  ile wzmacniaczy sprzedała Unitra? :)

Kurka, tu chyba nie do końca chodzi o cenę.  

Kurka, jeśli Ty nie rozróżniasz pędu na TV w roku 1981 od tego, co się dzieje ze wzmacniaczem aspirującym do Hi-END w roku 2025, gdzie króluje streaming i telefony, zresztą chyba nie muszę rzeczywistości opowiadać - ale jeśli Ty tego nie rozróżniasz to przyjmij do wiadomości, że to są dwa zupełnie inne systemy walutowe. I aż dziwne, że trzeba to tłumaczyć.

I jeszcze wracając do bohatera wątku, czyli wzmacniacza WSH-805, ocenianie tego jak się sprzedaje na podstawie wyników finansowych spółki jest dość odważnym posunięciem, żeby nie powiedzieć  wróżeniem z fusów.
Pytanie do fachowców [też tych od strategii marketingowej LG] - widział ktoś gdzieś WSH-805 w promocji?
Jakiś black friday, cokolwiek? Bo ja nie bardzo.

Edytowano przez Marlin
Napisano

Kolego @Marlin,niewiele mamy konkretów póki co,bo nasza 805 -tka taki trochę jednorożec,to niektórzy koledzy bawią się w różne ćwiczenia umysłowe, żeby zapełnić tę pustkę 😁. Wczoraj padł pomysł, może milczenie autora wątku świadczy o pracy nad pismem do centrali UNITRY i coś się uda wyjaśnić 😁

Napisano
3 godziny temu, terracan1929 napisał:

:) grałem na identycznej Finezji + Radmor 5102 + Altus.......a nie, jednak nie Altus, a Tonsil ZG40!

Co mi się z tymi Altusami pomyliło....?? Dopiero patrząc na zdjęcia kapnąłem się, że to był Tonsil Unitry! :) Cały życie nazywałem je Altusami....

image.png.a5c978fe3c2e7181a7f2928f748c0e8a.png

Też miałem te Tonsile. Pamiętam jak je rozkręciłem i się zdziwiłem, że tylko jeden głośnik miał magnes i do tego miał moc tylko 40W.

Się zrobiło sentymentalnie za sprawą Unitry :)

Napisano (edytowany)
5 godzin temu, terracan1929 napisał:

No ja mam inne doświadczenia 😀

Chyba po znajomości :)

3 godziny temu, Nowy75 napisał:

@kaczadupa grupa sprzyjająca Unitrze już się cieszy😁

Czyli chyba wszyscy tu piszący. Ujmując to w ten sposób pokazujesz że masz problem ze zrozumieniem zastrzeżeń innych.

Moje zastrzeżenia wynikają z tego, ze Unitra nie jest mi obojętna i chciałbym, jak chyba każdy Polak, aby odniosła sukces, bo to polska firma. Gdybym ją miał w nosie to bym słowa nie skreślił w tym wątku bo...miałbym to gdzieś.

Edytowano przez Jacch