Rega Napisano 18 października Napisano 18 października 4 godziny temu, pairtick napisał: Z tym, że to stare pokolenie, ten sprzęt już ma. W starym piecu diabeł pali - cytując stare przysłowie🙂.Poza tym, cheć zmian i prób jest chyba silniejsza niż u młodego pokolenia, przyzwyczajonego na ogół do sztampy. Oczywiście są bardzo chlubne wyjątki jak choćby kilku naszych forumowych Kolegów . Odpisz, cytując
pairtick Napisano 19 października Napisano 19 października @Rega Obawiam się, że to już są sprzętofile. Odsłuchy kolumn wielkości pudełka na buty, są tu chyba najlepszym - czyli, w sumie, najgorszym - przykładem. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 20 października Napisano 20 października 17 godzin temu, pairtick napisał: Odsłuchy kolumn wielkości pudełka na buty, są tu chyba najlepszym - czyli, w sumie, najgorszym - przykładem. Jakiej wielkości kolumny rekomendowałbyś do pokoju 18m2 (przy założeniu, że nie będą stały na środku, bo trzeba jakoś żyć)? Proszę, podaj jakieś konkretne modele (choćby i od Tannoy-a). 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 20 października Napisano 20 października I co posłuchał go ktoś w końcu? 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 20 października Autor Napisano 20 października 3 godziny temu, marcinmarcin napisał: I co posłuchał go ktoś w końcu? Ochotników brak więc pewnie pójdą poborowi. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Poniedziałek o 15:23 Napisano Poniedziałek o 15:23 5 godzin temu, Rafał S napisał: Jakiej wielkości kolumny rekomendowałbyś do pokoju 18m2 (przy założeniu, że nie będą stały na środku, bo trzeba jakoś żyć)? Proszę, podaj jakieś konkretne modele (choćby i od Tannoy-a). Stałem przed podobnym dylematem, jeszcze na starej chałupie. Kupiłem te po lewej i wcale nie są zbyt duże. Moim zdaniem, nie ma co się bać 100-litrowych kolumn, tylko wypożyczyć i ustawić w pokoju. A stoją zgodnie z zaleceniami producenta. Tak, że nie wiem, czy to się łapie na 'nie będą stały na środku'. 3 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Kilka informacji uzyskanych na wystawie dotyczących przedmiotowego wzmacniacza. 1. wyśmiewana na forum wysoka dopłata za drewniane boczki wzięła się nie tylko z dołożenia boczków, ale i konieczności przemeblowania wnętrza wzmacniacza - trzeba było przenieść radiatory i jakies inne komponenty "w głąb" obudowy, tak aby zwolnić miejsce dla deseczek 2. nasz kraj nie jest głównym rynkiem zbytu, a wręcz jest najmniej ważnym... taką konkluzję wyciągnąłem z przebiegu rozmowy, ale trzeba brać na to poprawkę, bo przedstawiciel producenta był mocno poirytowany i trochę zdenerwowany przeprowadzoną chwilę wcześniej rozmową, podczas której odwiedzający ich stoisko klient "nawrzucał" sporo na Unitrę, jaki to szajs i badziew. I może tak wygłoszone tezy były reakcją obronną na napastliwą postawę klienta.... polskiego klienta... Najważniejszym rynkiem zbytu są ...Chiny 3. przy doborze i zakupie komponentów firma kieruje się zasadą kolejności: Polska, Europa, Japonia 4. podczas odsłuchu mój rozmówca zmienił pilotem (z resztą bardzo fajnie, solidnie wykonanym ) klasę wzmaka z AB na A i...żadnej różnicy...nikt ze słuchających (z 25-30 osób) się nie zorientował.... A może jeszcze o samym "graniu" Unitry. Fakt, że szału nie było, ale na pewne usprawiedliwienie napiszę, że w salach Unitry było sporo ludzi, było bardzo gwarno (w odróżnieniu np. do Lerenzo, gdzie było jak makiem zasiał ) , sporo osób się przemieszczało i warunki do słuchania były nie najlepsze. 3 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Może z innymi głośnikami też wrażenia są lepsze. No i pytanie ile wnosił sam pokój, gdzie grała Unitra. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 11 minut temu, terracan1929 napisał: 4. podczas odsłuchu mój rozmówca zmienił pilotem (z resztą bardzo fajnie, solidnie wykonanym ) klasę wzmaka z AB na A i...żadnej różnicy...nikt ze słuchających (z 25-30 osób) się nie zorientował.... Bardzo lubię takie ciekawostki;) Edytowano 5 godzin temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 10 minut temu, terracan1929 napisał: nasz kraj nie jest głównym rynkiem zbytu, a wręcz jest najmniej ważnym... taką konkluzję wyciągnąłem z przebiegu rozmowy, ale trzeba brać na to poprawkę, bo przedstawiciel producenta był mocno poirytowany i trochę zdenerwowany przeprowadzoną chwilę wcześniej rozmową, podczas której odwiedzający ich stoisko klient "nawrzucał" sporo na Unitrę, jaki to szajs i badziew. I może tak wygłoszone tezy były reakcją obronną na napastliwą postawę klienta.... polskiego klienta... Najważniejszym rynkiem zbytu są ...Chiny Zastanawia mnie ,co trzeba mieć z głową, żeby naskakiwać na producenta,że produkuje drogo i źle/ nawet gdyby była to prawda,a nie nasza własna opinia/ będąc na wystawie,gdzie jest tyle sprzętów tanich i dobrze grających?😁 @Kraft zwłaszcza Ty😁 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 13 minut temu, kaczadupa napisał: Może z innymi głośnikami też wrażenia są lepsze. Nie wiem którymi grali, ale monitory mają bardzo dobre. Edytowano 5 godzin temu przez Kraft 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Kraft napisał: Bardzo lubię takie ciekawostki;) @Kraft zwłaszcza Ty😁 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Grał cały system Unitry, więc największy udział w finalnym efekcie miały kolumny, które grały po prostu bardzo źle, płasko, sucho, bez życia. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, majkel74 napisał: Grał cały system Unitry, więc największy udział w finalnym efekcie miały kolumny, które grały po prostu bardzo źle, płasko, sucho, bez życia. A które dokładnie grały? Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) ZGZ-802 Edytowano 5 godzin temu przez terracan1929 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Nie wiem, czy i o ile jest droższy kompletny system Gato, który generował dźwięk dynamiczny, nasycony i naturalny. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Były jakieś ustroje akustyczne w pokoju Unitry czy grali w gołych ścianach ? Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, majkel74 napisał: które grały po prostu bardzo źle, płasko, sucho, bez życia. No trochę tak grały, ale to chyba "przypadłość" konstrukcji zamkniętych. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No to póki co, UNITRA wypada nam słabo, spośród kilku osób,które słuchały zachwytów brak. Może odsłuch w domowych warunkach ,na innych kolumnach coś zmieni. 4 minuty temu, kaczadupa napisał: Były jakieś ustroje akustyczne w pokoju Unitry czy grali w gołych ścianach ? Jakby zawalili ten etap,to żadne usprawiedliwienie,wszyscy na wystawie mają podobnie,boksy lub pokoje niekoniecznie do audio,jak sobie podrasujesz,tak grasz😁. Podobnie z kolumnami,można było dać inne. Wiadomo, że chodziło o promocję własnych produktów ,ale nie powinno być to kosztem grania. Może ktoś dziś na spokojnie posłucha,podobno niedziela najlepsza po sobotnich tłumach. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) 20 minut temu, Nowy75 napisał: Jakby zawalili ten etap,to żadne usprawiedliwienie,wszyscy na wystawie mają podobnie,boksy lub Zgoda. Zwracam tylko uwagę, że jak chociaż trochę nie ogarnęli pokoju to o kant dupy wszystkie wrażenia słuchowe. Na gołych betonach i szybach najwięcej „zyska” ciepłe granie w stylu Spendor Classic czy Harbeth. Swoją drogą dziwna sytuacja, w Polsce chińskie tanie sprzęty biją rekordy popularności a my eksportujemy wysokiej klasy HiFi do Chin, znaczy jest tam popyt na nasz sprzęt. Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 25 minut temu, terracan1929 napisał: No trochę tak grały, ale to chyba "przypadłość" konstrukcji zamkniętych. Obok stoją jeszcze dwa inne zestawy kolumn. Ich nie włączali? Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 7 minut temu, kaczadupa napisał: Swoją drogą dziwna sytuacja, w Polsce chińskie tanie sprzęty biją rekordy popularności a my eksportujemy wysokiej klasy HiFi do Chin, znaczy jest tam popyt na nasz sprzęt. Ma tam ( w Chinach) kto konsumować efekty wzrostu gospodarczego.A u nas te naście czy dwadzieścia tysi za Unitrę to nie sprzęt dla kowalskiego,gdzie jeszcze trzeba dołożyć na towarzystwo , żeby zagrało. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) W krajach komunistycznych nawet torba-reklamówka z Zachodu jest obiektem pożądania. To powiew wolności. Edytowano 4 godziny temu przez Kraft Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 23 minuty temu, Kraft napisał: Obok stoją jeszcze dwa inne zestawy kolumn. Ich nie włączali? Spędziłem tam wczoraj z 20 minut, grały tylko te jedne kolumny. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Już ja wiem, gdzie wszyscy najwięcej czasu spędzali. Emocje gwarantowane 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts