Kraft Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu A AVS? Mało to wpisów, że drogie, a nie grało. „I nie mówcie mi, że nie macie dziecka” Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Jak obstawiasz, co by lepiej zagrało w Twoim pokoju (tym dużym): bowers 607 plus Yamaha za tysiaka bowers 705 plus Yamaha za dychę bowers 805 plus topowy Luxman ? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu A topowy Luxman z 607, czy 805 z Yamahą za tysiaka? Albo 705 w zaadaptowanym pomieszczeniu, czy 805 w gołym? Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Odpowiedz na pytanie, jest zadane w jasny sposób. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowany) Numer 3. A teraz Ty odpowiedz na moje. Edytowano 16 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Na Twoje pytania nie znam odpowiedzi. Nie znam nikogo, kto zestawiałby np. 805-tki z Yamahą 303. Dlaczego ktoś miałby to robić? Skąd założenie, że mając 50 tys ktoś rozważałby taki zestaw? Jesli jednak podciągniemy jamaszkę do takiej „za dychę” to już zwycięzca pojedynku: jamaszka plus 805 vs luxman plus 705 nie jest oczywisty, choć ja bym się bardziej skłaniał do zestawu z 805 tkami. Co do pomieszczenia: zakładam że to się nie zmienia, tzn. Twój lub mój „duży pokój”. Taki jaki jest. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 6 minut temu, majkel74 napisał: Na Twoje pytania nie znam odpowiedzi. Czyli dopuszczasz możliwość, że tańszy zestaw zagra lepiej. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 48 minut temu, Kraft napisał: Numer 3. Czyli przyznajesz że czym drozszy zestaw tym lepszy. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowany) Może tak być,, ale wcale nie musi. Wiele zestawów jest jednocześnie przekombinowanych i niedorobionych. Edytowano 15 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: A AVS? Mało to wpisów, że drogie, a nie grało. Przecież od lat się o tym pisze dlaczego na AVS gra średnio na jeża. Powinieneś to wiedzieć 😉 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Jasne. A w domu, to każdy ma akustykę z podręcznika. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) 28 minut temu, Kraft napisał: Jasne. A w domu, to każdy ma akustykę z podręcznika. O.K. Ale wiesz o co chodzi... Poza tym często w zagraconym meblami pokoju już bywa lepiej, a na AVS oprócz wspomnianej (marnej) akustyki masz tłumy ludzi. Rzadko usiądziesz w centralnym miejscu "sweet spot" , a nawet jeśli, to masz dookoła ludzi. Wracasz do domu, siadasz przed swoim budżetowym audio systemem i masz wrażenie, że gra lepiej niż te drogie klamoty na AVS. Ale siadasz tam gdzie trzeba, jesteś sam, masz ustawione jak trzeba kolumny, kilka paneli, mebli i wszystko gra. Jeśli ktoś traktuje AVS jako punkt odniesienia, to albo jest totalnym laikiem, albo ignorantem. Więcej sensu mają odsłuchy w salonach i ich przygotowanych pomieszczeniach. Na AVS wystawcy wypruwają flaki, żeby zachwycić swoimi produktami i ewentualnie złapać "klienta", ale jak jest każdy wie. Edytowano 14 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
pairtick Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 5 godzin temu, majkel74 napisał: Nie za bardzo jestem natomiast w stanie zrozumieć, skąd się bierze przeświadczenie (częste na tym forum), że drogie systemy to składają bogaci ignoranci, a te tanie i średniej klasy - wytrawni specjaliści. A ten system poniżej, składał specjalista czy ignorant? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 godzin temu, Amarok napisał: Meloman? No tak, wszak widać po ilości płyt 😜 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Miałem kiedyś te Tonsile z membraną bierną w 8m2 w wielkiej płycie 😁 Tutaj widzę że grają z Esotericiem i Jeff Rowland (Concerta?), no proszę, potencjalny mezalians, ale zapewne właściciel zadowolony. Odpisz, cytując
Recommended Posts