Konrad Grzybowski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Panowie, kto z was używa końcówki mocy (mono, stereo, wielokanałowa) w swoim kinie domowym? Chcę zapytać co skłoniło Was do ich użycia i czy osiągnęliście zamierzony efekt. ? Jakie to sprzęty i czy po czasie użytkowania kupilibyście inną (tańszą, droższą, producent). Kto z was rozważa zakup końcówki ? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu 8 minut temu, Konrad Grzybowski napisał: Chcę zapytać co skłoniło Was do ich użycia i czy osiągnęliście zamierzony efekt. ? Ciekawość. Trochę tak a trochę nie. Kwestia systemu, oczekiwań oraz budżetu. 9 minut temu, Konrad Grzybowski napisał: Jakie to sprzęty i czy po czasie użytkowania kupilibyście inną (tańszą, droższą, producent). Kto z was rozważa zakup końcówki ? Gdybym miał więcej miejsca pewnie trzymałbym Atolla, jest ok. Zamieniłem na 2x Fosi V3 mono. Rozważam sprzedaż tej której nie używam (Atoll AM 100 SE). 😉 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 54 minuty temu Napisano 54 minuty temu 10 minut temu, Konrad Grzybowski napisał: Kto z was rozważa zakup końcówki ? Była kiedyś taka moda , bo to fronty odciąży taka końcówka albo centralny i KD będzie grało lepiej. Dałem się nabrać , mam końcówkę / obecnie odłączoną/ . Sens tego posunięcia był wg. mnie zerowy. Moc samego amplitunera jest wystarczająca do nagłośnienia wszystkiego , no może po za salą kinową . Końcówki mają sens jedynie / zresztą nie ma innej możliwości / w przypadku korzystania z procesora. W innym .... bez komentarza 1 1 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu Prawie się zgodzę z @tomek4446 - prawie bo jednak różnicę jakąś tam usłyszałem po dodaniu końcówki do zestawu. Głównie w stereo. Wiele zależy od samych kolumn i poziomów głośności na jakich operujemy. Odpisz, cytując
Konrad Grzybowski Napisano 4 minuty temu Autor Napisano 4 minuty temu @PanKlor@tomek4446 - Dwie pierwsze odpowiedzi, i dwie jakich się spodziewałem. Od dłuższego czasu miałem taką "rozkminę" w głowie w tym temacie. Amplitunery które mają pełen pre out, są zazwyczaj same w sobie dość mocne i w standardowych warunkach - konfiguracje 5.x, 7.x, 5.x.4 oraz pomieszczenia 20-35m2 końcówki mocy są w zasadzie bez zasadne. Tańsze (słabsze mocą) amplitunery gdzie użycie miało by sens nie dostają pre outu. Procesory kina same w sobie są dość drogie a wymagają końcówki mocy - gdzie koszt procesora + końcówka to koszt dobrego wystarczającego amplitunera albo i więcej. Końcówka - wzmacniacz stereo z opcja działania jako końcówka ? Wpływa rzeczywiście na zmianę brzemienia muzyki w stereo ? Odpisz, cytując
Recommended Posts