Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

hej,

3 miesiące temu przeprowadziłam się do bloku. Nad nami -sąsiedzi- używają automatycznej suszarki do ubrań.  Ta suszarka stoi w łazience, na kaflach, nad moją łazienką, a za ścianą mam sypialnie.

W sypialni słyszę tą suszarkę głośniej niż w łazience. Jest to o tyle uciążliwe, że sąsiedzi suszą od 6 do 12 godzin codziennie ( mieszka tam 7 osób) . Generalnie tą suszarkę słyszę w całym mieszkaniu, ale w sypialni jest to nieznośne. 

Zwracałam im uwagę ale ...prać muszą, a ilość osób robi swoje.

Co mogę zrobić?  Czy podłożenie pod suszarkę maty coś da? Czy powinnam jakimiś panelami ścianę  w sypialni wyłożyć? 

Bardzo proszę o rady :(

Pierwszy raz spotykam się z takim problemem. W poprzednim mieszkaniu i pode mną i nade mną mieli suszarki , których nie słyszałam ...

Napisano

Zacząłbym od grubej maty antywibracyjnej pod suszarkę. Ewentualnie wibroizolatory, gumowe nóżki do sprzętów AGD. Warto sprawdzić jak ustawiona i wypoziomowana jest suszarka. Mile widziana będzie też spokojna, rzeczowa rozmowa i przedstawienie sąsiadom problemu.

Napisano
2 godziny temu, pairtick napisał:

Być może jest silnie zużyta i wymaga konserwacji? 

Mam pralko-suszarkę w kuchni i nie jest to jakiś problem.

a masz jakąś matę pod? stoi na kaflach?

Ja też mam suszarkę - od lat 15. Trzy razy się ze mną przeprowadzała, jednak zawsze stała na pralce. Nigdy nikt nie zgłaszał hałasu, w poprzednim mieszkaniu sama dopytywałam sąsiadki czy ją słychać. Teraz też stoi na pralce. Sąsiad z dołu mówi, że mojej nie słyszy, od 1,5 roku słyszy tylko pranie tych nade mną ...

Napisano
1 godzinę temu, Olga napisał:

Sąsiad z dołu mówi, że mojej nie słyszy, od 1,5 roku słyszy tylko pranie tych nade mną ...

To, zdecydowanie, zużycie przy ekstremalnej eksploatacji i braku odpowiedniej konserwacji.

Ja nie mam problemu, ponieważ nie mieszkam w bloku 😇 

Napisano (edytowany)
54 minuty temu, pairtick napisał:

To, zdecydowanie, zużycie przy ekstremalnej eksploatacji i braku odpowiedniej konserwacji.

Ja nie mam problemu, ponieważ nie w bloku 😇 

zazdroszczę.  Bo  ja chyba zwariuję ... 

Edytowano przez Olga