Olga Napisano Czwartek o 13:29 Napisano Czwartek o 13:29 hej, 3 miesiące temu przeprowadziłam się do bloku. Nad nami -sąsiedzi- używają automatycznej suszarki do ubrań. Ta suszarka stoi w łazience, na kaflach, nad moją łazienką, a za ścianą mam sypialnie. W sypialni słyszę tą suszarkę głośniej niż w łazience. Jest to o tyle uciążliwe, że sąsiedzi suszą od 6 do 12 godzin codziennie ( mieszka tam 7 osób) . Generalnie tą suszarkę słyszę w całym mieszkaniu, ale w sypialni jest to nieznośne. Zwracałam im uwagę ale ...prać muszą, a ilość osób robi swoje. Co mogę zrobić? Czy podłożenie pod suszarkę maty coś da? Czy powinnam jakimiś panelami ścianę w sypialni wyłożyć? Bardzo proszę o rady . Pierwszy raz spotykam się z takim problemem. W poprzednim mieszkaniu i pode mną i nade mną mieli suszarki , których nie słyszałam ... Odpisz, cytując
lpomis Napisano Czwartek o 14:04 Napisano Czwartek o 14:04 Zacząłbym od grubej maty antywibracyjnej pod suszarkę. Ewentualnie wibroizolatory, gumowe nóżki do sprzętów AGD. Warto sprawdzić jak ustawiona i wypoziomowana jest suszarka. Mile widziana będzie też spokojna, rzeczowa rozmowa i przedstawienie sąsiadom problemu. Odpisz, cytując
pairtick Napisano Czwartek o 14:15 Napisano Czwartek o 14:15 Być może jest silnie zużyta i wymaga konserwacji? Mam pralko-suszarkę w kuchni i nie jest to jakiś problem. Odpisz, cytując
Olga Napisano Czwartek o 17:15 Autor Napisano Czwartek o 17:15 2 godziny temu, pairtick napisał: Być może jest silnie zużyta i wymaga konserwacji? Mam pralko-suszarkę w kuchni i nie jest to jakiś problem. a masz jakąś matę pod? stoi na kaflach? Ja też mam suszarkę - od lat 15. Trzy razy się ze mną przeprowadzała, jednak zawsze stała na pralce. Nigdy nikt nie zgłaszał hałasu, w poprzednim mieszkaniu sama dopytywałam sąsiadki czy ją słychać. Teraz też stoi na pralce. Sąsiad z dołu mówi, że mojej nie słyszy, od 1,5 roku słyszy tylko pranie tych nade mną ... Odpisz, cytując
pairtick Napisano Czwartek o 18:27 Napisano Czwartek o 18:27 1 godzinę temu, Olga napisał: Sąsiad z dołu mówi, że mojej nie słyszy, od 1,5 roku słyszy tylko pranie tych nade mną ... To, zdecydowanie, zużycie przy ekstremalnej eksploatacji i braku odpowiedniej konserwacji. Ja nie mam problemu, ponieważ nie mieszkam w bloku 😇 Odpisz, cytując
Olga Napisano Czwartek o 19:20 Autor Napisano Czwartek o 19:20 (edytowany) 54 minuty temu, pairtick napisał: To, zdecydowanie, zużycie przy ekstremalnej eksploatacji i braku odpowiedniej konserwacji. Ja nie mam problemu, ponieważ nie w bloku 😇 zazdroszczę. Bo ja chyba zwariuję ... Edytowano Czwartek o 19:23 przez Olga Odpisz, cytując
Olga Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Byłam dzisiaj 7:30 u sąsiadów bo odpalili tą pralkę... ku mojemu zdziwieniu ani pralka ani suszarka nie są stare . Stoją na ziemi i tyle. Pralka stoi pod oknem, suszarka na ścianie z moją sypialnią . Liczyłam, że będą jakieś stare padła ;/ Mam taki plam , żeby pralkę postawić na macie, a na pralce postawić suszarkę ( żeby ten hałas zdjąć z mojej ściany i sufitu). Wezwę pana , żeby wypoziomował wszystko . Myślicie , że to coś da? Dodam, że wchodząc do ich mieszkania nie słyszałam tej pralki, za to w moim kurwa wszędzie .. KOSZMAR (przepraszam za przekleństwo)... A jakieś panele akustyczne polecacie do mojej sypialni? A może jakiś panel powinnam u nich za pralką postawić? Odpisz, cytując
michaudio Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Zdecydowanie trzeba postawić panel u sąsiadów. Jeśli wyciszysz swoją sypialnię, to paradoksalnie dźwięki z zewnątrz będą jeszcze bardziej słyszalne i upierdliwe. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, Olga napisał: Byłam dzisiaj 7:30 u sąsiadów bo odpalili tą pralkę... ku mojemu zdziwieniu ani pralka ani suszarka nie są stare . Stoją na ziemi i tyle. Pralka stoi pod oknem, suszarka na ścianie z moją sypialnią . Liczyłam, że będą jakieś stare padła ;/ Ale masz sensownych sąsiadów? To duży plus. I teraz tak. To była suszarka czy jednak może pralka? Odpisz, cytując
Olga Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: Ale masz sensownych sąsiadów? To duży plus. I teraz tak. To była suszarka czy jednak może pralka? To była pralka Samsung ( stoi pod oknem) i oddzielnie suszarka Whirlpool (stoi przy ścianie- a ja mam sypialnie piętro niżej za tą ścianą) . Pralkę słyszę u siebie lekko, ale no suszarka to buczy non stop i słyszę w całym mieszkaniu . Tam mieszkają Ukrainki, mówią że wiedzą że hałasują ale nie wiedzą jak temu zaradzić . Jest ich 7 więc piorą od rana do 21. Dzisiaj łaskawie koniec był o 20:30... Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jest jeszcze takie coś, jak ZABEZPIECZENIA TRANSPORTOWE. Czyli takie coś, którego jak się nie usunie, to np. pralka skacze po łazience. To są śruby, blokujące amortyzatory w urządzeniu. Odpisz, cytując
Olga Napisano 27 minut temu Autor Napisano 27 minut temu Tu problemem jest suszarka. Bo ona strasznie hałasuje ale wydaje się ze problemem też są ściany. Nigdy nikt z mojego otoczenia nie miał takiego problemu . Stoją sobie sprzęty nowe, a hałas jakby ktoś wiertarką naparzał ... Blok 2003 i takie gówno. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu Przydałby się zawodowiec "złota rączka", który sprawdziłby stan techniczny sprzętów. Czy blokady transportowe są zdemontowane, itp. Natomiast proponowałbym podłożenie mat wygłuszających, pod tą suszarkę. W detalu około 70 PLN za sztukę. Niestety komfort akustyczny mieszkańców jest traktowany przez deweloperów jako zbędny wydatek. Odpisz, cytując
Recommended Posts