Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 minutę temu, Artur Charicki napisał:

Piłkarzyki 😍 Czasy małoletnie mi się przypomniały i zawody w pubach 🥹

Dostałem od mojej kochanej żonki, ale ostatnio tylko kurz zbierają. Nie mam z kim grać. A w szafce pod TV czekają "motywatory" dla gości. Znajdzie się coś z Tennessee i ze Szkocji i z Irlandii...🙂

Napisano

U mnie standy już na gotowo. Stoją zasypane audiofilskim piaskiem z Castoramy 😁, waga prawie 22 kg/sztuka 💪 ale można je dość swobodnie przesunąć 👍.

Wrażenie dźwiękowe jest takie jakbym zmienił kolumny na Rubicon 2+ 😆 albo new edition albo coś w tym stylu 😎

To jedne z najlepiej wydanych monet na sprzęt audio. A w przeliczeniu na cenę za kilogram to już w ogóle 😁.

Napisano
16 minut temu, BlaBla napisał:

new edition albo coś w tym stylu 😎

Wierzę, chociaż…. trochę „dźwięczności” po zasypaniu ubywa. :)

A zasypał na 2/3 czy do pełna? Pytam, bo nie wiem czy masz teraz  wersję SE czy SE Signature. 

Napisano
Przed chwilą, kaczadupa napisał:

Wierzę, chociaż…. trochę „dźwięczności” po zasypaniu ubywa. :)

A zasypał na 2/3 czy do pełna? Pytam, bo nie wiem czy masz teraz  wersję SE czy SE Signature. 

Do pełna poszło (trochę z rozpędu 😅) także na bogato!

Napisano
58 minut temu, BlaBla napisał:

Do pełna poszło (trochę z rozpędu 😅) także na bogato!

Czyli w weekend rozkręcam rubikore 2 od standow, wsypuje piach z Castoramy i skręcam ponownie,  chce mieć rubikore 2 SE LUX.

Napisano
1 godzinę temu, Mprezi napisał:

Czyli w weekend rozkręcam rubikore 2 od standow, wsypuje piach z Castoramy i skręcam ponownie,  chce mieć rubikore 2 SE LUX.

Tylko pamiętaj nie za gruba frakcja piasku, bo Ci bas poluzuje....😁

Napisano
9 minut temu, RLC2 napisał:

A co to za cudowne standy 😉 producent model?

Robił je Kamil - jeden z forumowiczów, a polecił mi go Adam (@kaczadupa)

Wykonanie to pełna profeska, estetyka bez zarzutu, zwymiarowane pod zamówienie i jeszcze z możliwością dość specyficznego modyfikowania ustawienia kolumn. 

Napisano

Panowie, trochę się podśmiewamy,bo niektórzy koledzy faktycznie zbytnio się nadymają w tych sprawach,ale z drugiej strony.... . Większość na forum nie ma samodzielnych pokojów audio ,w których możemy robić co chcemy, choćby w temacie ustrojów. No to chociaż takie drobiazgi jak zasypanie standów, jakaś podkładka akustyczna pod kolumnę, czy inny duperel. Nie zrobią z systemu hi-endu,ale z pewnością nie zaszkodzą,koszt mały,roboty też niewiele. A my się lepiej poczujemy z tym ,co mamy ,i tam gdzie mamy.

Napisano
1 minutę temu, Nowy75 napisał:

Panowie, trochę się podśmiewamy,bo niektórzy koledzy faktycznie zbytnio się nadymają w tych sprawach,ale z drugiej strony.... . Większość na forum nie ma samodzielnych pokojów audio ,w których możemy robić co chcemy, choćby w temacie ustrojów. No to chociaż takie drobiazgi jak zasypanie standów, jakaś podkładka akustyczna pod kolumnę, czy inny duperel. Nie zrobią z systemu hi-endu,ale z pewnością nie zaszkodzą,koszt mały,roboty też niewiele. A my się lepiej poczujemy z tym ,co mamy ,i tam gdzie mamy.

To prawda, ja jutro montuję kolce z podstawkami do monitorów, i czekam na nie jak na świętego Mikołaja 😀 a wiadomo, że żadne cuda z dźwiękiem się raczej nie wydarzą 😋  

Napisano
7 minut temu, BlaBla napisał:

Robił je Kamil - jeden z forumowiczów, a polecił mi go Adam (@kaczadupa)

Wykonanie to pełna profeska, estetyka bez zarzutu, zwymiarowane pod zamówienie i jeszcze z możliwością dość specyficznego modyfikowania ustawienia kolumn. 

Ja mam standy dali

Napisano
11 minut temu, Raf_raf napisał:

To prawda, ja jutro montuję kolce z podstawkami do monitorów, i czekam na nie jak na świętego Mikołaja 😀 a wiadomo, że żadne cuda z dźwiękiem się raczej nie wydarzą 😋  

Cuda pewnie nie, nie wiem też jak same szpilki, ale u mnie zmiana całych standów, w tym dopasowanie wysokości i rozstawu, stabilizacja, redukcja drgań  - to w efekcie zmiany jakich nie dały żadne kable, ani nawet inny transport cd. I to wyłącznie pozytywne, brak skutków ubocznych 😁. Jest wyraźna zmiana po tym jak grałem na nich kilka dni, a dzis je zasypalem, co służy zniwelowaniu wszelkich rezonansow. 

19 minut temu, Mprezi napisał:

Ja mam standy dali

Też mam, kupiłem razem z kolumnami od Maćka. Niestety oryginalne standy były dla mnie dużo za niskie.