Wing0 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 7 godzin temu, Wito76 napisał: No i cały dzień z Lebenem. Witold dzisiaj chcesz z Luxmanem czy z Sony? Odpisz, cytując
Palmos Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Siemka Pytanie: co robią lamy w warmerze. Z tego co gdzieś czytałem to nie działają tak jak np lampy w typowym preampie ale robią za bufor - dodają np. "harmonicznych", gdzieś znalazłem info że właśnie JJ są do tego dobre. Zatem czy ktoś z Was może znalazł informację jak wpłynie na brzmienie ich wymiana. Czy np. można "rozjaśnić" przekaz, dać mniej basu itp. Odpisz, cytując
bartleby Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 7 minut temu, Palmos napisał: Siemka Pytanie: co robią lamy w warmerze. Pocą się. Sorry, musiałem 🤣 1 Odpisz, cytując
_A_R_T_ Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu FiiO Warmer vs Denafrips Ares I Denafrips Ares I prezentuje dźwięk bardziej przejrzysty, dokładniejszy i precyzyjniejszy niż FiiOWarmer. Gra z wyraźnie większą werwą i energią, lepiej rysując krawędzie dźwięków i nadając im czytelniejszy kontur. Instrumenty oraz głosy są umieszczone w przestrzeni w sposób bardziej jednoznaczny i precyzyjny, co przekłada się na lepszą separację i klarowność przekazu. Scena dźwiękowa Aresa, w porównaniu do Warmera pracującego w trybie NOS, jest jednak wyraźnie węższa i mniej przestrzenna. Po przełączeniu Warmera w tryb OS sytuacja się zmienia, jego precyzja wyraźnie rośnie, ale scena ulega zmniejszeniu, stając się porównywalna, a momentami nawet nieco szersza niż w Aresie. W trybie OS w Warmerze bas, podobnie jak pozostałe zakresy, zyskuje na dokładności, twardości i mocy. Pojawia się więcej energii w dole pasma, poprawia się dynamika, ale ilość pogłosów i wybrzmień ulega znacznemu ograniczeniu. Zanika charakterystyczna ciepła otoczka, zmniejsza się wrażenie zamglenia i duszności. Mimo tych zmian Warmer wciąż nie osiąga poziomu dynamiki, przejrzystości i rozdzielczości prezentowanego przez Aresa. Podsumowując pół żartem, pół serio: Ares pod względem dynamiki i precyzji oferuje wszystko to, czego Warmerowi brakuje. Jednocześnie brakuje mu tej mitycznej, audiofilskiej „magii” i przestrzeni, którą potrafi wykreować Warmer. 3 1 2 1 Odpisz, cytując
przespol Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Warmer z Diamond 25 mk2 + Atoll in200 + Wiim pro plus Cześć, testuje od kilku dni - pierwsze wrażenie po kilku utworach- basu wcale nie jest mniej. Drugie - głosy są dociążone, pełniejsze i wychodzą bardziej na pierwszy plan. Po dłuższym odsłuchu dolny zares basu jest mocniej słyszalny, może troche rozmyty, mniej punktowy i dynamiczny. Z moim Atollem, który podbija troche mid-bas to w sumie spoko bo jest wiecej samego dołu. Przynajmniej takie jest wrażenie. To mi sie podoba. Troche mniej podoba mi sie, że na drugim końcu jest roll-off znaczący. Niby słychać szczegóły ale brakuje czasami takiej poświaty, pogłosów. Szerokość sceny - imo jest troche wężej niż na DACu z Wiima. Teraz testuje z lekkim podbiciem wysokich tonów w EQ na Wiim aby skompensować tę górę, która w samych Diamondach nie jest jakaś szczególne agresywna. Po zakupie Diamondow wydawało mi sie tam za mało góry, jak sie przyzwyczaiłem to teraz z Warmerem troche za bardzo dla mnie zakorąglona ta góra. Może jej mniejsza obecność wpływa na wrażenie że jest wężej? Podsumowując dla nnie - bas sprawia wrażenie, że jest go wiecej na samym dole, zaokrąglone i dociążone wokale. Na minus troche węższa scena. Kombinuje z górą i ta korekrta w EQ wydaje sie być obiecująca, bo jest jej troche wiecej, a Warmer i tak zaokrągla wiec charakter całości jest zachowany. A sam charakter - jak mówią przedmówcy, cieplej, bardziej zaokrąlgone wszystko. Mniej takiego szumu, cyfroweog nalotu - jakby jakis filtr został załączony. To mój pierwszy zewnętrzny DAC. Nie miałem nigdy R2R wiec chciałem zapytać Was: 1. Jak Warmer ma sie do K11 r2r? Jakie są nawiększe różnice? 2. Jak gra Chord Mojo 2 - czy dostałbym szeroką i napowietrzoną i szerokę scenę, pełne wokale i idealne coś wiecej na samym dole wzgledem mojego zestawu Atoll+wiim? Pytam bo nie wiem czy zostawić tego Warmera czy szukać dalej. Dle mnie idealnym rozwiązaniem byłoby ten DAC z Wiim ale z dociążonymi wokalami oraz niższym basem. Szczegółowość + barwa. Co daje coś takiego z opcji na rynku? Pozdrawiam! 3 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 45 minut temu, przespol napisał: 1. Jak Warmer ma sie do K11 r2r? Było już kilka stron wcześniej. Ale może coś Ktoś dopowie bo sam jestem ciekaw. Za parę dni sam porównam. Czekam jeszcze aż się warmer trochę ułoży. 45 minut temu, przespol napisał: Jak gra Chord Mojo 2 - czy dostałbym szeroką i napowietrzoną i szerokę scenę, pełne wokale i idealne coś wiecej na samym dole wzgledem mojego zestawu Atoll+wiim? Też już tu warmer był porównywany z mojo 2 Edytowano 6 godzin temu przez Palmos Odpisz, cytując
cymes Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 49 minut temu, przespol napisał: Warmer z Diamond 25 mk2 + Atoll in200 Wszystkie po ciemniejszej stronie. 50 minut temu, przespol napisał: troche za bardzo dla mnie zakorąglona ta góra Odpisz, cytując
przespol Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Palmos napisał: Było już kilka stron wcześniej. Ale może coś Ktoś dopowie bo sam jestem ciekaw. Za parę dni sam porównam. Czekam jeszcze aż się warmer trochę ułoży. Też już tu warmer był porównywany z mojo 2 Tak, wiedziałem tego posta. W zasadzie, w ślepym teście trudny do rozróżnienia ale troche jaśniejszy. A może zadam pytanie inaczej - jakie róznice daje Mojo 2 w stosunku do DAC w Wiim Pro Plus lub Ultra? Czy to marginalne różnice czy jednak coś wiecej? Jest jakiś konsensus w tym temacie na forum? Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Jak ktoś chce sobie ocieplić/"zniekształcić" lampowo, ale chce mieć DACa typu Mojo czy grać z tego przykładowego Wiima, to zawsze można zastosować bufor lampowy. Na Aliexpress w śmiesznych pieniądzach są takie na pentodach z rodziny 5654/6ż1p/Ef95. Bazowe lampy to jakieś zwykłe chińczyki choć są aukcje na GE Lub np K11 R2R + taki bufor i mamy coś a'la Warmer. Nie wiem jak to gra, ale ludziska chwalą. Przykładowy, pierwszy z brzegu LINK 1 Odpisz, cytując
bartleby Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @przespol Generalnie zgadzam się z wszystkim co napisałeś. Ile mniej więcej godzin przepracował twój warmer? Mój ma około 50h i czuć, ze te skraje trochę się normalizują. Gdzieś czytałem, że tak po 100h gra docelowym dźwiękiem. Jak ktoś jest z okolić Wrocławia i chce sobie na trochę potestować warmera, a ma jakiegoś denafripsa, to zapraszam Na olx ktoś właśnie wystawił aresa 2 za 1450 a ja akurat nie mam kasy 🙄 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, przespol napisał: ale z dociążonymi wokalami oraz niższym basem. Szczegółowość + barwa. Co daje coś takiego z opcji na rynku? Pozdrawiam! To https://sklep.audiocolor.pl/sklep/marki/rockport-technologies/rockport-technologies-lyra-kolumna-glosnikowa-podlogowa-sztuka/ 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @maciek72 moje polubienie w poście o Łebenie niestety przypadkowo się kliknęło. Nie słuchałem ani Lebena ani sprzętu za przysłowiowe miliony , więc jak mogę lubić,lub nie lubić?😁. Tak sobie czytam wątek,ładny ten Warmerek z tymi wycieraczkami,ale u mnie w systemie już ciepło jest 😁 Odpisz, cytując
przespol Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, bartleby napisał: @przespol Generalnie zgadzam się z wszystkim co napisałeś. Ile mniej więcej godzin przepracował twój warmer? Mój ma około 50h i czuć, ze te skraje trochę się normalizują. Gdzieś czytałem, że tak po 100h gra docelowym dźwiękiem. Jak ktoś jest z okolić Wrocławia i chce sobie na trochę potestować warmera, a ma jakiegoś denafripsa, to zapraszam Na olx ktoś właśnie wystawił aresa 2 za 1450 a ja akurat nie mam kasy 🙄 Myślę że tak 30-40h Odpisz, cytując
Recommended Posts