mateolo2 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Hej, Nie mogę się zdecydować między dc blockerem tagi a tomanka? Ktoś miał, testował? Możecie coś polecić? Bardziej skłaniam się ku Tadze bo ma wyższe napięcie maksymalne plus zabezpieczenie przeciwprzepięciowe. A o Tomanku czytałem tu na forum, że komuś strasznie zamulił dźwięk. Możecie się wypowiedziec proszę? Edytowano 5 godzin temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Zacznijmy od tego po co Ci DC blocker ? 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowany) 21 minut temu, tomek4446 napisał: Zacznijmy od tego po co Ci DC blocker ? Żeby oczyścić sieć z DC i mieć czyste AC Jak przykładam ucho do wzmacniacza to słyszę transformator Edytowano 5 godzin temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
cymes Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 8 minut temu, mateolo2 napisał: Żeby oczyścić sieć z DC i mieć czyste AC Lepiej uważaj, też miałem kupić Tagę jednak skłoniłem się do Supry za grubą pęgę ze względu na niby mniej inwazyjne filtry. Niestety nastąpiła silna degradacja dźwięku. Okazuje się że końcówka mocy, przedwzmacniacz i przetwornik lubią brudny prąd. Został transport i do niego został finalnie iFi iPower Elite. Router to syfiasz jak nie masz swicza z izolacją galwaniczną (jak ja) robotę zrobi iFi iPower X. 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Mam TH - PF1000DC, złego słowa nie powiem. Ale z niczym nie porównywałem. Jakość dźwięku poszła in plus. Już nie pamiętam jednak szczegółów. Byłem zadowolony i jestem. Nie planuję zmian. Odpisz, cytując
cymes Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Żeby doprecyzować nie sprawdzałem dc block tylko SUPRA MD-04EU/SP Mk3.1 która ma: "nieinwazyjny filtr przeciwzakłóceniowy (NIF) eliminuje zakłócenia ujemnie wpływające na pracę elektronicznych urządzeń audio, które mogą pogarszać jakość dźwięku" Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Warto jeszcze sprawdzić iFi DC Blockera Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, Q21 napisał: Warto jeszcze sprawdzić iFi DC Blockera Tylko ja chcę połączyć całą listwę przez dc blockera a nie tylko zmachiqcz 1 godzinę temu, cymes napisał: Żeby doprecyzować nie sprawdzałem dc block tylko SUPRA MD-04EU/SP Mk3.1 która ma: "nieinwazyjny filtr przeciwzakłóceniowy (NIF) eliminuje zakłócenia ujemnie wpływające na pracę elektronicznych urządzeń audio, które mogą pogarszać jakość dźwięku" Takie filtry mam u siebie w listwie ale chcę do tego dorzucić dc blocker bo to co innego Edytowano 3 godziny temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
cymes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 19 minut temu, mateolo2 napisał: Tylko ja chcę połączyć całą listwę przez dc blockera a nie tylko zmachiqcz Możesz go wpiąć do listwy z wymiennym kablem. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 40 minut temu, mateolo2 napisał: ale chcę do tego dorzucić dc blocker bo to co innego Nim kupisz zadzwoń do Tomanka. Mnie odradził zakup . Handlowo słabo ,ale marketingowo? Nabrałem zaufania do faceta. 2 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, tomek4446 napisał: Nim kupisz zadzwoń do Tomanka. Mnie odradził zakup . Handlowo słabo ,ale marketingowo? Nabrałem zaufania do faceta. Dlaczego Ci odradził? Możesz rozwinąć? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Miałem przydźwięk sieciowy lamp. Zadzwoniłem, by dopytać czy DC Blocker coś pomoże. Stwierdził , że nie ma szans i byłby to zakup bez sensu. Doradził wpięcie jak najbliżej siebie manoblocków i pre i ...pomogło. Nawet nie zaproponował swoich listew czy zasilaczy. Po prostu starał mi się pomóc w konkretniej sytuacji. Mało tego po naszej rozmowie zadzwonił za jakąś godzinkę pytając czy pomogło. Miłe. 1 Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Jak chcesz spróbować czy w ogóle działa (mniej buczy trafo) i nie bruździ w znaczeniu odsłuchowym to kup sobie za psie pieniądze coś z Aliexpress na próbę. Pierwszy z brzegu LINK a jest tego pełno do wyboru do koloru. Bezpiecznie to podłącz do swojej listwy w jakiś prowizoryczny sposób i może odpowiesz sobie na pytania. A może zaoszczędzisz od zbója kasy? Bo sam widzisz jaki jest realny koszt takiego ficzera i jak banalna budowa. Tomanek czy Taga nie wymyślili przecież drugi raz koła. Edytowano 2 godziny temu przez Wito76 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 16 minut temu, Wito76 napisał: Jak chcesz spróbować czy w ogóle działa (mniej buczy trafo) i nie bruździ w znaczeniu odsłuchowym to kup sobie za psie pieniądze coś z Aliexpress na próbę. Pierwszy z brzegu LINK a jest tego pełno do wyboru do koloru. Bezpiecznie to podłącz do swojej listwy w jakiś prowizoryczny sposób i może odpowiesz sobie na pytania. A może zaoszczędzisz od zbója kasy? Bo sam widzisz jaki jest realny koszt takiego ficzera i jak banalna budowa. Tomanek czy Taga nie wymyślili przecież drugi raz koła. No wiem, ale boję się, że to chińskie i mi jeszcze chałupę spali. Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No bez jaj, a co tam niby ma się zagotować? Kupiłeś sobie farelkę Warmera i się o chałupę nie boisz? 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts