kaczadupa Napisano wczoraj o 14:58 Napisano wczoraj o 14:58 (edytowany) Seba, nie traktuję jako złośliwość a zwykłą ciekawość audiohobbysty. Normalna sprawa na forum o tematyce audio. Jedynie monitory Diva 3 będą na testach. Może też porwę się na zdobycie kolejnego dwudziestotysięcznika (monitory w cenie ponad 20kzł) i jak coś się spodoba ( poza bajecznym wyglądem bo jest fantastyczny) to nawet napiszę. Mam taką możliwość a czas pokaże czy znajdę tyle odwagi na takie wyzwanie. Yamaha 3200 to moja tajemnica. Edytowano wczoraj o 15:13 przez kaczadupa Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 14:59 Napisano wczoraj o 14:59 8 godzin temu, tomek4446 napisał: po prostu sygnatura bardzo odbiegała od tej do jakiej przyzwyczaiły mnie stare Yamahy. Czyli kwestia czysto indywidualna. Burr Brown tak brzmi. A-S1100 wzmacnia to co dostaje i tyle. 7 godzin temu, cymes napisał: Tak w ogóle Yamaha brzmi dobrze przy cichym odsłuchu ? Yamaha z serii 'tysiąc' nie ma loudness i tu jest odpowiedź. To są wzmacniacze dla dużych chłopców, którzy nie muszą słuchać po cichu, tak jak wtedy gdy mieszkali w małym pokoju u rodziców. Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 15:31 Napisano wczoraj o 15:31 (edytowany) 33 minuty temu, pairtick napisał: To są wzmacniacze dla dużych chłopców, którzy nie muszą słuchać po cichu Ale pokrętne myślenie... To żaden przymus tylko dojrzały wybór. 33 minuty temu, pairtick napisał: Yamaha z serii 'tysiąc' nie ma loudness i tu jest odpowiedź Pewnie tak, ale dla tego że nie potrzebują bo brzmią dobrze bez tej lipnej funkcji. 34 minuty temu, kaczadupa napisał: Yamaha 3200 to moja tajemnica To żadna tajemnica że jak będzie obiektywie lepsza to i tak gorsza... Edytowano wczoraj o 15:33 przez cymes Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 15:40 Napisano wczoraj o 15:40 (edytowany) Ktoś tu jest audio-maczo ..... 🤣 , ludzie! litości! Jedno zdanie często mówi o kimś więcej niż tysiące słów... Dodam, ze głośne słuchanie muzyki może też świadczyć o zaburzeniach słuchu oraz o osobowości socjopatycznej 😁. Edytowano wczoraj o 15:40 przez BlaBla Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 15:48 Napisano wczoraj o 15:48 9 minut temu, cymes napisał: Ale pokrętne myślenie... To żaden przymus tylko dojrzały wybór. Oczywiście. 7 minut temu, BlaBla napisał: Ktoś tu jest audio-maczo ..... 🤣 , ludzie! litości! Jedno zdanie często mówi o kimś więcej niż tysiące słów... 😜 Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 15:56 Napisano wczoraj o 15:56 @BlaBla jak oceniasz Teac przy cichym odsłuchu ? Dla mnie set 505 był przełomem w tym aspekcie choć jeszcze nie ostatecznym. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 16:03 Napisano wczoraj o 16:03 Przed chwilą, cymes napisał: @BlaBla jak oceniasz Teac przy cichym odsłuchu ? Dla mnie set 505 był przełomem w tym aspekcie choć jeszcze nie ostatecznym. Czytając ten wątek i jeszcze sąsiedni, dość podobny, tak sobie uświadomiłem, że jak wstawiłem zestaw Teaca, to ściszyłem ciut, jak wstawiłem Rubicony to jeszcze bardziej. Teraz jak gra jeszcze Denon, to dźwięk jeszcze w dół. Nie mówię, ze zawsze. Chodzi o to, że spokojnie daje radę. Dlatego na wstępie pisałem, że liniowość elementów systemu jest kluczem do satysfakcjonującego sluchania po cichu. A do kwestii stricte technicznych nie wtrącam się bo guzik wiem. Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 16:10 Napisano wczoraj o 16:10 25 minut temu, BlaBla napisał: Dodam, ze głośne słuchanie muzyki może też świadczyć o zaburzeniach słuchu oraz o osobowości socjopatycznej 😁. No wiesz, co to za audiofil bez zaburzeń słuchu 😁 PS. A na to drugie, też się lek znajdzie. Odpisz, cytując
bartleby Napisano wczoraj o 17:02 Autor Napisano wczoraj o 17:02 Dnia 8.01.2026 o 15:13, Kraft napisał: Jak jesteś faktycznie ciekawy, to poczytaj: https://soultic.pl/martwisz-sie-o-damping-factor-jego-tworca-mowi-ci-wprost-niepotrzebnie/ Dziękuję, przeczytałem. Dnia 8.01.2026 o 17:36, Karol64208 napisał: to epoka kiedy inżynierowie mieli najważniejszy głos😉lata 70 - 80. Pozdr. Moje marzenia. Niestety wszystkie te piękne kolumny są dla mnie za duże 🙁 Dnia 8.01.2026 o 18:30, Kraft napisał: @MariuszZ, czy wiesz może, co się stało z podlnkowanym przeze mnie artykułem do Młodego Technika? Bez obaw, zdążyłem przeczytać obie części. 1 godzinę temu, pairtick napisał: To są wzmacniacze dla dużych chłopców, którzy nie muszą słuchać po cichu, tak jak wtedy gdy mieszkali w małym pokoju u rodziców. Samotnych? Dziękuję za wszystkie wypowiedzi dotyczące cichego słuchania. Nauczyłem się trochę, głównie o parametrach kolumn, na które powinienem zwrócić szczególną uwagę. Jak w życiu, recepty nie ma... Odpisz, cytując
Karol64208 Napisano wczoraj o 18:49 Napisano wczoraj o 18:49 1 godzinę temu, bartleby napisał: Moje marzenia. Niestety wszystkie te piękne kolumny są dla mnie za duże 🙁 szkoda że masz ograniczoną wysokość, ale jest coś na eBay i mogę polecić kolumny które zmieszczą się ; https://www.ebay.co.uk/itm/136900911198 warte są tej ceny, były w tamtych latach najwyżej notowane. Sprawdź. Pozdr. Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 19:04 Napisano wczoraj o 19:04 1 godzinę temu, bartleby napisał: Samotnych? A jaki jest sens gnieżdżenia się z porządnym audio w kilkumetrowym pokoiku i oddania dużego pokoju na oglądanie kobiecych seriali na 100 calowym telewizorze? Jeżeli kobieta tego nie chce zrozumieć i wygrywa 'walkę o pilota', to jej mąż nigdy nie będzie samotny - w końcu ktoś musi te pieniądze do domu przynosić. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano wczoraj o 19:15 Napisano wczoraj o 19:15 Dnia 9.01.2026 o 04:55, Misio38 napisał: Lampowców nie brałem pod uwagę. To nie muzeum. Cennik Lampizator :D Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 20:16 Napisano wczoraj o 20:16 5 godzin temu, pairtick napisał: Yamaha z serii 'tysiąc' nie ma loudness i tu jest odpowiedź. Aby była jasność. Ja pisałem o tej serii " 1000 " 3 Odpisz, cytując
RoRo Napisano wczoraj o 20:28 Napisano wczoraj o 20:28 1 godzinę temu, Karol64208 napisał: ...ale jest coś na eBay i mogę polecić kolumny które zmieszczą się ; https://www.ebay.co.uk/itm/136900911198 Jeżeli dajecie linki do aukcji- to proszę podawajcie również model którego aukcja dotyczy, gdyż po pewnym czasie aukcja przestaje być widoczna i trudno powiedzieć czego dotyczyła. A wątki często przeglądają inni użytkownicy po kilku miesiącach...latach... Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 20:45 Napisano wczoraj o 20:45 38 minut temu, Misio38 napisał: To jakiś wariat. Chciałbym , aby takich wariatów było więcej. Akurat Łukasz Fikus robi dobrą robotę dla polskiego audio. A ceny ? Cóż , cena jest pojęciem względnym. 2 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 20:54 Napisano wczoraj o 20:54 (edytowany) 38 minut temu, tomek4446 napisał: Aby była jasność. Ja pisałem o tej serii " 1000 " A porównywałeś 'łeb w łeb' z 1100? No i dlaczego zmieniłeś? 14 godzin temu, tomek4446 napisał: drugi ruch wypożyczenie A-S1100 Edytowano wczoraj o 20:55 przez pairtick Odpisz, cytując
RoRo Napisano wczoraj o 21:02 Napisano wczoraj o 21:02 Dnia 9.01.2026 o 04:55, Misio38 napisał: Lampowców nie brałem pod uwagę. To nie muzeum. Warto chodzić do muzeum 😉 Pozdrawiam PS. Proszę skończyć z OT-i mniej złośliwości! 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 21:05 Napisano wczoraj o 21:05 7 minut temu, pairtick napisał: A porównywałeś 'łeb w łeb' z 1100? Tak , wypożyczyłem na weekend. Nie powiem , że to zły wzmacniacz , po prostu nie dla mnie. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 21:22 Napisano wczoraj o 21:22 13 minut temu, tomek4446 napisał: Tak , wypożyczyłem na weekend. Nie powiem , że to zły wzmacniacz , po prostu nie dla mnie. Spoko. 24 minuty temu, pairtick napisał: No i dlaczego zmieniłeś? A co w Twojej Ci nie pasowało? Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano wczoraj o 22:34 Napisano wczoraj o 22:34 Gość ewidentnie zwariował. Ale ma cennik za taką samą wariację. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 23:17 Napisano wczoraj o 23:17 (edytowany) 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Chciałbym , aby takich wariatów było więcej. Akurat Łukasz Fikus robi dobrą robotę dla polskiego audio. A ceny ? Cóż , cena jest pojęciem względnym. Fikus na wielu krytykantów (nie krytyków), ale dużo też stałych klientów. Znam przynajmniej dwóch takich i każdy z nich mówi to samo o jakości jego DACów Lampizator łoi DCSy, Esoterici czy Metronome. Jak dobrze pamiętam obaj już mają Pacifica. Jeden z nich pracuje za granicą wraca do Polski i topi swoje pieniądze w audio (dawno z nim nie rozmawiałem), obaj mają taki sprzęt, że my możemy pomarzyć. Mało tego z Lampizatorem jest tak, że możesz swój dotychczasowy jego produkt oddać do upgrade'u do wyższego modelu i wtedy płacisz ułamek ceny gotowca. Nie wiem, czy nawet nie można tak, że starszy model oddajesz w rozliczeniu, ale nie jestem pewien. Teraz pomyślmy ilu producentów mamy, którzy zrobią coś takiego, bo nie kojarzę, żeby Marantz, Naim, czy inna Yamaha razem z Moonem 😁 robiły coś takiego. Ojjjj, przepraszam Moon dał mi taką możliwość przejścia z mind na mind 2 w moim podstarzałym DACu, ale to nie to samo 🤭🤭🤭 Edytowano 23 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
pairtick Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 59 minut temu, DiBatonio napisał: Mało tego z Lampizatorem jest tak, że możesz swój dotychczasowy jego produkt oddać do upgrade'u do wyższego modelu i wtedy płacisz ułamek ceny gotowca. Ale parkiet zostaje? 😁 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, pairtick napisał: Ale parkiet zostaje Jego pierwsze prototypowe wypusty były robione na desce to fakt. Oczywiście, że każdy kto chce pojeździć sobie po Łukaszu Fikusie i jego Lampizatorze zawsze wykopie stare zdjęcia i pierwsze prototypy. Dziś to wygląda inaczej na pohybel krytykantom. 😉 Edytowano 20 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
pairtick Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 11 godzin temu, DiBatonio napisał: Dziś to wygląda inaczej na pohybel krytykantom. https://www.audiocircle.com/index.php?topic=192030.0 Odpisz, cytując
Recommended Posts