kaczadupa Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowany) Seba, nie traktuję jako złośliwość a zwykłą ciekawość audiohobbysty. Normalna sprawa na forum o tematyce audio. Jedynie monitory Diva 3 będą na testach. Może też porwę się na zdobycie kolejnego dwudziestotysięcznika (monitory w cenie ponad 20kzł) i jak coś się spodoba ( poza bajecznym wyglądem bo jest fantastyczny) to nawet napiszę. Mam taką możliwość a czas pokaże czy znajdę tyle odwagi na takie wyzwanie. Yamaha 3200 to moja tajemnica. Edytowano 16 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
pairtick Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 8 godzin temu, tomek4446 napisał: po prostu sygnatura bardzo odbiegała od tej do jakiej przyzwyczaiły mnie stare Yamahy. Czyli kwestia czysto indywidualna. Burr Brown tak brzmi. A-S1100 wzmacnia to co dostaje i tyle. 7 godzin temu, cymes napisał: Tak w ogóle Yamaha brzmi dobrze przy cichym odsłuchu ? Yamaha z serii 'tysiąc' nie ma loudness i tu jest odpowiedź. To są wzmacniacze dla dużych chłopców, którzy nie muszą słuchać po cichu, tak jak wtedy gdy mieszkali w małym pokoju u rodziców. Odpisz, cytując
cymes Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowany) 33 minuty temu, pairtick napisał: To są wzmacniacze dla dużych chłopców, którzy nie muszą słuchać po cichu Ale pokrętne myślenie... To żaden przymus tylko dojrzały wybór. 33 minuty temu, pairtick napisał: Yamaha z serii 'tysiąc' nie ma loudness i tu jest odpowiedź Pewnie tak, ale dla tego że nie potrzebują bo brzmią dobrze bez tej lipnej funkcji. 34 minuty temu, kaczadupa napisał: Yamaha 3200 to moja tajemnica To żadna tajemnica że jak będzie obiektywie lepsza to i tak gorsza... Edytowano 16 godzin temu przez cymes Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowany) Ktoś tu jest audio-maczo ..... 🤣 , ludzie! litości! Jedno zdanie często mówi o kimś więcej niż tysiące słów... Dodam, ze głośne słuchanie muzyki może też świadczyć o zaburzeniach słuchu oraz o osobowości socjopatycznej 😁. Edytowano 16 godzin temu przez BlaBla Odpisz, cytując
pairtick Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 9 minut temu, cymes napisał: Ale pokrętne myślenie... To żaden przymus tylko dojrzały wybór. Oczywiście. 7 minut temu, BlaBla napisał: Ktoś tu jest audio-maczo ..... 🤣 , ludzie! litości! Jedno zdanie często mówi o kimś więcej niż tysiące słów... 😜 Odpisz, cytując
cymes Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu @BlaBla jak oceniasz Teac przy cichym odsłuchu ? Dla mnie set 505 był przełomem w tym aspekcie choć jeszcze nie ostatecznym. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Przed chwilą, cymes napisał: @BlaBla jak oceniasz Teac przy cichym odsłuchu ? Dla mnie set 505 był przełomem w tym aspekcie choć jeszcze nie ostatecznym. Czytając ten wątek i jeszcze sąsiedni, dość podobny, tak sobie uświadomiłem, że jak wstawiłem zestaw Teaca, to ściszyłem ciut, jak wstawiłem Rubicony to jeszcze bardziej. Teraz jak gra jeszcze Denon, to dźwięk jeszcze w dół. Nie mówię, ze zawsze. Chodzi o to, że spokojnie daje radę. Dlatego na wstępie pisałem, że liniowość elementów systemu jest kluczem do satysfakcjonującego sluchania po cichu. A do kwestii stricte technicznych nie wtrącam się bo guzik wiem. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 25 minut temu, BlaBla napisał: Dodam, ze głośne słuchanie muzyki może też świadczyć o zaburzeniach słuchu oraz o osobowości socjopatycznej 😁. No wiesz, co to za audiofil bez zaburzeń słuchu 😁 PS. A na to drugie, też się lek znajdzie. Odpisz, cytując
bartleby Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu Dnia 8.01.2026 o 15:13, Kraft napisał: Jak jesteś faktycznie ciekawy, to poczytaj: https://soultic.pl/martwisz-sie-o-damping-factor-jego-tworca-mowi-ci-wprost-niepotrzebnie/ Dziękuję, przeczytałem. Dnia 8.01.2026 o 17:36, Karol64208 napisał: to epoka kiedy inżynierowie mieli najważniejszy głos😉lata 70 - 80. Pozdr. Moje marzenia. Niestety wszystkie te piękne kolumny są dla mnie za duże 🙁 Dnia 8.01.2026 o 18:30, Kraft napisał: @MariuszZ, czy wiesz może, co się stało z podlnkowanym przeze mnie artykułem do Młodego Technika? Bez obaw, zdążyłem przeczytać obie części. 1 godzinę temu, pairtick napisał: To są wzmacniacze dla dużych chłopców, którzy nie muszą słuchać po cichu, tak jak wtedy gdy mieszkali w małym pokoju u rodziców. Samotnych? Dziękuję za wszystkie wypowiedzi dotyczące cichego słuchania. Nauczyłem się trochę, głównie o parametrach kolumn, na które powinienem zwrócić szczególną uwagę. Jak w życiu, recepty nie ma... Odpisz, cytując
Karol64208 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 1 godzinę temu, bartleby napisał: Moje marzenia. Niestety wszystkie te piękne kolumny są dla mnie za duże 🙁 szkoda że masz ograniczoną wysokość, ale jest coś na eBay i mogę polecić kolumny które zmieszczą się ; https://www.ebay.co.uk/itm/136900911198 warte są tej ceny, były w tamtych latach najwyżej notowane. Sprawdź. Pozdr. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 1 godzinę temu, bartleby napisał: Samotnych? A jaki jest sens gnieżdżenia się z porządnym audio w kilkumetrowym pokoiku i oddania dużego pokoju na oglądanie kobiecych seriali na 100 calowym telewizorze? Jeżeli kobieta tego nie chce zrozumieć i wygrywa 'walkę o pilota', to jej mąż nigdy nie będzie samotny - w końcu ktoś musi te pieniądze do domu przynosić. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Dnia 9.01.2026 o 04:55, Misio38 napisał: Lampowców nie brałem pod uwagę. To nie muzeum. Cennik Lampizator :D Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 5 godzin temu, pairtick napisał: Yamaha z serii 'tysiąc' nie ma loudness i tu jest odpowiedź. Aby była jasność. Ja pisałem o tej serii " 1000 " 3 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Karol64208 napisał: ...ale jest coś na eBay i mogę polecić kolumny które zmieszczą się ; https://www.ebay.co.uk/itm/136900911198 Jeżeli dajecie linki do aukcji- to proszę podawajcie również model którego aukcja dotyczy, gdyż po pewnym czasie aukcja przestaje być widoczna i trudno powiedzieć czego dotyczyła. A wątki często przeglądają inni użytkownicy po kilku miesiącach...latach... Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 38 minut temu, Misio38 napisał: To jakiś wariat. Chciałbym , aby takich wariatów było więcej. Akurat Łukasz Fikus robi dobrą robotę dla polskiego audio. A ceny ? Cóż , cena jest pojęciem względnym. 2 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) 38 minut temu, tomek4446 napisał: Aby była jasność. Ja pisałem o tej serii " 1000 " A porównywałeś 'łeb w łeb' z 1100? No i dlaczego zmieniłeś? 14 godzin temu, tomek4446 napisał: drugi ruch wypożyczenie A-S1100 Edytowano 11 godzin temu przez pairtick Odpisz, cytując
RoRo Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Dnia 9.01.2026 o 04:55, Misio38 napisał: Lampowców nie brałem pod uwagę. To nie muzeum. Warto chodzić do muzeum 😉 Pozdrawiam PS. Proszę skończyć z OT-i mniej złośliwości! 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 7 minut temu, pairtick napisał: A porównywałeś 'łeb w łeb' z 1100? Tak , wypożyczyłem na weekend. Nie powiem , że to zły wzmacniacz , po prostu nie dla mnie. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 13 minut temu, tomek4446 napisał: Tak , wypożyczyłem na weekend. Nie powiem , że to zły wzmacniacz , po prostu nie dla mnie. Spoko. 24 minuty temu, pairtick napisał: No i dlaczego zmieniłeś? A co w Twojej Ci nie pasowało? Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Gość ewidentnie zwariował. Ale ma cennik za taką samą wariację. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Chciałbym , aby takich wariatów było więcej. Akurat Łukasz Fikus robi dobrą robotę dla polskiego audio. A ceny ? Cóż , cena jest pojęciem względnym. Fikus na wielu krytykantów (nie krytyków), ale dużo też stałych klientów. Znam przynajmniej dwóch takich i każdy z nich mówi to samo o jakości jego DACów Lampizator łoi DCSy, Esoterici czy Metronome. Jak dobrze pamiętam obaj już mają Pacifica. Jeden z nich pracuje za granicą wraca do Polski i topi swoje pieniądze w audio (dawno z nim nie rozmawiałem), obaj mają taki sprzęt, że my możemy pomarzyć. Mało tego z Lampizatorem jest tak, że możesz swój dotychczasowy jego produkt oddać do upgrade'u do wyższego modelu i wtedy płacisz ułamek ceny gotowca. Nie wiem, czy nawet nie można tak, że starszy model oddajesz w rozliczeniu, ale nie jestem pewien. Teraz pomyślmy ilu producentów mamy, którzy zrobią coś takiego, bo nie kojarzę, żeby Marantz, Naim, czy inna Yamaha razem z Moonem 😁 robiły coś takiego. Ojjjj, przepraszam Moon dał mi taką możliwość przejścia z mind na mind 2 w moim podstarzałym DACu, ale to nie to samo 🤭🤭🤭 Edytowano 8 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
pairtick Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 59 minut temu, DiBatonio napisał: Mało tego z Lampizatorem jest tak, że możesz swój dotychczasowy jego produkt oddać do upgrade'u do wyższego modelu i wtedy płacisz ułamek ceny gotowca. Ale parkiet zostaje? 😁 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, pairtick napisał: Ale parkiet zostaje Jego pierwsze prototypowe wypusty były robione na desce to fakt. Oczywiście, że każdy kto chce pojeździć sobie po Łukaszu Fikusie i jego Lampizatorze zawsze wykopie stare zdjęcia i pierwsze prototypy. Dziś to wygląda inaczej na pohybel krytykantom. 😉 Edytowano 5 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Recommended Posts