elektron6 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Tanio nie będzie to fakt ale to nie jest tak iż 300b jest mega droga. Dosyć dobre lampy 300b to EH - za parę zapłacisz 1200zł i masz te powiedzmy 2000h grania. A ile zapłacisz za komplet nowych EL34? 4x 150-200zl za sztukę tych podstawowych lamp czyli 600-800zł. To fakt jest taniej ale przepaści nie ma… Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, elektron6 napisał: Tanio nie będzie to fakt ale to nie jest tak iż 300b jest mega droga. Dosyć dobre lampy 300b to EH - za parę zapłacisz 1200zł i masz te powiedzmy 2000h grania. A ile zapłacisz za komplet nowych EL34? 4x 150-200zl za sztukę tych podstawowych lamp czyli 600-800zł. To fakt jest taniej ale przepaści nie ma… Moze kiedys kupie Maybacha😉Ale pewnie nie w tym życiu😉 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Drogo to będzie z kolumnami bo 300b wymaga kolumn idealnie dopasowanych a to kosztuje. Ale tak jak pisałem dzwięk se triodowych wzmacniaczy to wyższa szkoła lampowa. Edytowano 2 godziny temu przez elektron6 Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Wzmacniacz pewnie od 20 tys wzwyż.Kolumny conajmniej dwa razy tyle.Aż tak to raczej nie zachoruje😉. Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Nigdy nie mów " nigdy". Ja też po kupnie Denona myślałem , że to koniec poszukiwań. Wzmak lampowy? Po co?Zmiena lamp. Ustawianie biasu? Same kłopoty.Tak bylo do momentu gdy kolega zaprosił mnie na odsłuch Sinfoni. Tego samego dnia była moja. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, T Z6 napisał: Kolumny conajmniej dwa razy tyle. Przypomniałeś mi maje Alteci Lasing Valencia. Nie kosztowały fortuny , ale dzięki temu , że miały 98 dB skuteczności , dowiedziałem się sporo o pętlach masy , trafach w monoblokach , przydźwięku sieciowym , ułomności realizacji nagrań .... Taka szkoła życia Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Tak, tu zgadzam się z Kolegą @Wing0. Mam zarówno PP jak i SE w wersji triodowej. To różne rodzaje przekazu. Jednak, nie określiłbym, ze jeden lepszy od drugiego. I jeden i drugi mają swoje wady i zalety. To zależy czego oczekuje się w przekazie. Tranzystory są u mnie właczane, kiedy chcę czegoś posłuchać na szybko. Natomiast do delektowania się uzywam lamp. I to też nie jest takie oczywiste, bo np moje tranzystory grają od razy po włączeniu, jednakże optimum mozliwości brzmieniowych , dopiero po ok 2 godzinach. Z lampami odwrotnie, potrzebują kilkudziesięciu sekund na rozgrzanie lamp, ale optimum uzyskują już po ok godzinie. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Jak wkoncu wróci do mnie Roma to bede sluchał raz Romy i potem Unisona.Roma SE a Unison PP.Na chwile obecna wydaje mi sie ze jest miedzy nimi róznica.Ale gdy do mnie wróci to bede wiedział dokladnie czy tak jest czy nie jest. Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Pytanie, czy kolumny odpowiednie zarówno do jednego , jak i drugiego. Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Rega napisał: Pytanie, czy kolumny odpowiednie zarówno do jednego , jak i drugiego. Powtarzam raz jeszcze.Kolumny mi pasują do jednego i drugiego.Nie szukam w dzwięku sygnałów od innych cywilizacji 😉. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 24 minuty temu, T Z6 napisał: Nie szukam w dzwięku sygnałów od innych cywilizacji Dlaczego ? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 50 minut temu Napisano 50 minut temu Od około 2 miesięcy mam wzmacniacz słuchawkowy, lampowy. Czy zabawa lampami w takim sprzęcie ma sens? 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 43 minuty temu Napisano 43 minuty temu 5 minut temu, KrólKiczu napisał: Od około 2 miesięcy mam wzmacniacz słuchawkowy, lampowy. Czy zabawa lampami w takim sprzęcie ma sens? Ma sens, jak usłyszysz to tym bardziej, a co tam w jego dziurkę wpinasz? 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu (edytowany) 1 godzinę temu, T Z6 napisał: Nie szukam w dzwięku sygnałów od innych cywilizacji 😉. Uważaj, bo jak trafisz na sygnał WOW! ( znane zdarzenie w nasłuchach kosmosu) to dopiero się zacznie. U mnie sygnał WOW! w SE wprowadziły te lampki sterujące Edytowano 22 minuty temu przez Rega 1 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 31 minut temu Napisano 31 minut temu 9 minut temu, DiBatonio napisał: Ma sens, jak usłyszysz to tym bardziej, a co tam w jego dziurkę wpinasz? Nic wielkiego, fostex T20RP. Takie bardzo budżetowe planary ale od kiedy mam tego WBA to mi się naprawdę przyjemnie na tym słucha. Powiedziałbym, że dźwięk taki w stronę PMC - nie za ciepły, nie za surowy 😉. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 14 minut temu Napisano 14 minut temu To nie ruszaj i sluchaj muzyki 😉 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts