audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wiem, dlatego zastrzegalemw kazdym poscie, ze mowię o sprzecie pro. Choc tu też te swiaty moga się przenikać. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 22 minuty temu, audiowit napisał: I nie zgodzę się ani z Tobą ani z Mariuszem. Nikt nie pozwoli dotknac takiego sprzetu osobie, ktora nie daje gwarancji sukcesu. Ktory oczywiscie jest wzgledny. Na tym polega profesjonalizm. Witek, Ty mówisz o branży profesjonalnej, a ja o dostępnych szkiełkach dla mas, bo o tym była mowa popularność sprzętu itd. Spójrz na rozdzielczość szkieł nie z serii pro i jak wypada Sigma w centrum(kadru) osi obiektywu. Oczywiście rozmiar matrycy tutaj też ma wpływ, czy podepniemy szkółek APS-C, czy FullFrame. Oczywiście ważne są jeszcze inne parametry szkieł, jak aberracja chromatyczna i inne. Ale dziś matryce naprawdę potrafią i wymagają od szkieł trochę więcej niż w czasach błon fotograficznych. Zobacz co robi Sigma z Canonem i Nikkorem w przedziale f2.8÷f5.6. 23 minuty temu, Wing0 napisał: Traktuj jak chcesz, po prostu troszkę mnie rozbawiłaś, masz ciekawy pogląd na te sprawy. Dziwi mnie co mozna stworzyć zeby swoją teorię tylko poprzeć Mnie w przypadku Jarka nie dziwi, dziwi mnie, że to Ciebie jeszcze dziwi... 😁😁😁 Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Masówka jest lepsza tylko w jednej kategorii - cena. To przez przystępną cenę, marketing i sieci sprzedaży x sprzęt stał się popularny. Do top modeli od strony technicznej, walorów dźwiękowych, wykonania nie ma startu…Niestety większość osób nie miała okazji dotknąć, usłyszeć , ocenić top konstrukcji. Ok obecnie jest łatwiej bo imprezy typu Audio Show częściowo prezentują tego typu sprzęt. Jesli chodzi o top konstrukcje sprzed dziesięcioleci to większość z nas nawet nie ma wiedzy co z lini top oferowały poszczególne potęgi audio. 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A ja wiem i w pelni się z Toba zgadzam. Ludzie o prostu nie mają okazji i porownania. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 57 minut temu Napisano 57 minut temu 31 minut temu, DiBatonio napisał: Mnie w przypadku Jarka nie dziwi, dziwi mnie, że to Ciebie jeszcze dziwi... 😁😁😁 Bo ja mam do końca nadzieję, do końca Odpisz, cytując
audiowit Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu Jarek jest przekonany w swoich pogladach o sprawiedliwosci spolecznej. To urocze i budujace. 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu 29 minut temu, elektron6 napisał: Masówka jest lepsza tylko w jednej kategorii - cena. Pudło. Apple jest akurat pierońsko drogi. A i tak najpopularniejszy. Wygrywa jakością, nie ceną. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu (edytowany) 7 minut temu, Kraft napisał: Pudło. Apple jest akurat pierońsko drogi. A i tak najpopularniejszy. Wygrywa jakością, nie ceną. Nadal z popularnością i dostępnością dla przeciętnego Kowalskiego jest za smartfonami na Androidzie. A @elektron6 pisał o elektronice audio, a nie iPhonach, czy innych takich. Zatem żadne pudło. Edytowano 33 minuty temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Kraft Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Nadal z popularnością i dostępnością dla przeciętnego Kowalskiego jest za smartfonami na Androidzie. Telefonów Appla sprzedało się w 2025 roku najwięcej na świecie. To raczej oznacza, że są dostępne dla Kowalskiego, bo jak by nie były, to by ich nie kupił;). A właśnie kupił. Można drogo, a i tak trafić do mas. Najpopularniejsze może być zarazem tym najlepszym, co rynek oferuje. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 18 minut temu Napisano 18 minut temu 5 minut temu, Kraft napisał: Telefonów Appla sprzedało się w 2025 roku najwięcej na świecie. To raczej oznacza, że są dostępne dla Kowalskiego, bo jak by nie były, to by ich nie kupił;). A właśnie kupił. Można drogo, a i tak trafić do mas. Najpopularniejsze może być zarazem tym najlepszym, co rynek oferuje. Jarek, ja pracuję z setkami ludzi na co dzień, a przynajmniej mam taki kontakt. Na 100 osób zaledwie kilka jest w posiadaniu iPhona, większość korzysta z smartfonów na Androidzie. Ty podajesz statystyki globalne, a ja mówię o czym innym. To tak jakby zapytać, ile znasz osobiście osób, które są w posiadaniu systemów Esoterika, a ile Wiima, czy innych tanich audio zabawek. Wystarczy spojrzeć tutaj na forum. Statystyki marketingowe ze sprzedaży Appla mnie nie interesują, zejdźmy na Ziemię. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu 30 minut temu, Kraft napisał: Pudło. Apple jest akurat pierońsko drogi. A i tak najpopularniejszy. Wygrywa jakością, nie ceną. Samsung jest juz drozszy. Niestety w tej branzy cena tez stala sie towarem. Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 7 minut temu Napisano 7 minut temu 30 minut temu, Kraft napisał: Pudło. Apple jest akurat pierońsko drogi. A i tak najpopularniejszy. Wygrywa jakością, nie ceną. Żadne pudło tylko prawda:). W mobile phono ilu jest producentów? 5 ciu? W audio setki jak nie tysiące od gigantów po firmy rodzinne. 33 minuty temu, Kraft napisał: Pudło. Apple jest akurat pierońsko drogi. A i tak najpopularniejszy. Wygrywa jakością, nie ceną. Najpopularniejszy bo daj dzieciakowi Samsunga to będzie siara w klasie… jednak jabłuszko robi swoją robotę. Huawei jest na rynku chińskim nie mniej popularny jak Apple. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 minuty temu Napisano 3 minuty temu 30 minut temu, Kraft napisał: Apple jest akurat pierońsko drogi. A i tak najpopularniejszy. Wygrywa jakością, nie ceną. Porównanie świetne w nawiązaniu do audio. Ale juz idąc tym tropem w porównaniu do czego drogie, o jakich urządzeniach Apple piszesz? Wziąłeś przy tym pod uwagę jesli mówisz o telefonach że to urządzenie praktycznie pierwszej potrzeby, a wzmacniacz juz niekoniecznie? Trzeba by rozbijać to na czynniki pierwsze bo np ich słuchawki są drogie ale w rankingach sa uważane za najlepsze pod wieloma względami, a do Androida jest masa droższych, nie koniecznie lepszych. Jarek gość z Ciebie inteligentny widzisz, że 5-6 chlopa pisze Ci coś innego a Ty dalej w swoje hehehe wpadnij do mnie do Buska akuracik mam 3 wzmacniacze weź Marantza posłuchamy. Akuracik Soniaczek mnie tak zauroczył ze już dawno takiej radochy nie bylo, aż bym się podzielił nią i z Tobą ;D Odpisz, cytując
Recommended Posts