Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 minuty temu, Asia napisał:

Nie żebym chciała podważać twoje umiejętności profesjonalne, ale my dwa razy przeprowadzaliśmy się z meblami z Ikei i nadal służą 😁.

Ta kuchnia też pewnie służy. Poskrecalusmy ją na wkręty 😝

Napisano
1 godzinę temu, Kraft napisał:

ponoć z tweeterami do środka lepiej

Dzięki za cenną uwagę. Już poprawiłem.

1 godzinę temu, Kraft napisał:

Rozkręć trochę i cyknij fotkę/filmik, ile wskazują VU-metery. 

Normalnie słucham na 0,03 W , przy 0,1 W jest już naprawdę głośno. A pomieszczenie ok. .25 m2 i otwarte na dalsze 35 m2 , czyli 60 m2 :) 

1 godzinę temu, Rega napisał:

nie posądzałem Cię o takie ryzykanctwo. To tekturowe wnętrze pólek może nie udźwignąć. obciązenia.

Stawałem na tej tekturze , 86 kg. dał radę to i Sonkę udźwignie :) 

1 godzinę temu, Asia napisał:

I niech ktoś jeszcze powie złe słowo o tanich meblach z Ikei.

Całe 26 zł sztuka audiofilskiego stolika :) 

IMG_0016.JPG

IMG_0014.JPG

Napisano (edytowany)

Czy faktycznie ma to jakieś znaczenie, że kolumny stoją tweeterami do wewnątrz , a nie odwrotnie? Jedne z moich podłogówek mają niesymetryczne rozmieszczenie głośników, nie tylko tweeterów i nigdy nie zwracałem na to uwagi. Do śmierci się człowiek uczy🤨

20200710_163858.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano
3 godziny temu, Kraft napisał:

ponoć z tweeterami do środka lepiej (inny rozkład odbić fal od przedniej ścianki). Choć i tak nie wiem czy zagra - za dużo gałek we wzmacniaczu;).

Dnia 28.08.2022 o 09:27, Fafniak napisał:

Zawsze mnie zastanawiało dlaczego niektórzy producenci nie stosują lustrzanego odbicia w ułożeniu głośników

Aśka ma dwie lewe... kolumny 🙈

Napisano

Mam pytanie, trochę od czapy. Nie pamiętam nicka użytkownika naszego forum, pamiętam, że chyba mieszka w Szkocji i ma kolumny Tannoy (z wyższej półki) na które zachorowałem. 

Jeśli wciąż tu jest to proszę się przypomnieć. 

Napisano (edytowany)
6 minut temu, Asia napisał:

Nie lubię oportunistów.

Chyba nie zrozumiałem. Mój post miał być żartem, przepraszam jeśli nietrafionym. 

Edytowano przez Bebop
Napisano

Mówiłem gdzieś, że nie lubię się obnażać co mam w domu "bo co ludzie powiedzą" , ale co tam, oto moja 20 / mkw mini jaskinia. Jeszcze nie jest taka jak chcę bo dopiero kupiłem dom i mam mnóstwo innych wydatków. 

Życzliwe komentarze akceptuję, o innych niezwłocznie doniosę administracji 😜

20230514_194846.jpg.001b0ba39939eac5a6fd9d2c3d4c945b.jpg

Napisano
40 minut temu, Bebop napisał:

Mówiłem gdzieś, że nie lubię się obnażać co mam w domu "bo co ludzie powiedzą" , ale co tam, oto moja 20 / mkw mini jaskinia. Jeszcze nie jest taka jak chcę bo dopiero kupiłem dom i mam mnóstwo innych wydatków. 

Życzliwe komentarze akceptuję, o innych niezwłocznie doniosę administracji 😜

20230514_194846.jpg.001b0ba39939eac5a6fd9d2c3d4c945b.jpg

Niejeden z tutaj obecnych chcialby taka jaskinie na poczatek albo na stale - no chyba ze ja tylko musialem zaadoptowac strych na odsluchowy pokoj. 👍